Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Ademhalingsbescherming

Seton helpt u om goed adem te halen met dit uitgebreide gamma aan ademhalingsmaskers. Uw gezondheid wordt te allen tijde verzekerd dankzij ons aanbod aan volgelaats-, halfgelaats- en stofmaskers met bijbehorende filters. Schadelijke deeltjes die in uw werkomgeving rondzweven, vormen voortaan geen bedreiging meer!

Welk type mondmasker zoekt u?

54 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

De luchtwegen kunnen snel blootgesteld worden aan schadelijke dampen, voornamelijk bij het omgaan met chemische stoffen of tijdens bouwwerken waar er vaak deeltjes, stof of gas in de lucht hangen. De gevolgen zullen niet onmiddellijk optreden, maar op lange termijn zult u zeker ademhalingsproblemen ondervinden. Het is dus van essentieel belang om een geschikte bescherming te voorzien naargelang de lopende activiteiten.

Daarom stelt Seton u een breed gamma voor aan ademhalingsmaskers, waaronder wegwerpbare en herbruikbare mondmaskers met of zonder ventiel, gasmaskers met filters, enz. gaande van een bescherming ffp1 tot ffp3. We hebben hoogwaardige maskers geselecteerd van welgekende merken en conform de norm EN 149.

Aangezien deze maskers een erg specifieke bescherming bieden, is het belangrijk om goed te begrijpen in welke omgeving de persoon actief is om hem beter te beschermen. Zo weerhouden ademhalingsmaskers met filter (volgelaatsmaskers / halfgelaatsmaskers) bepaalde gifige deeltjes zonder de uitwisseling van zuurstof te verhinderen, terwijl een stofmasker slechts een barrière vormt tegen deeltjes die rondzweven in de lucht. Om het masker aan te schaffen dat het best bij u past, raden wij u aan om eerst onze themapagina over ademhalingsbescherming te lezen.

Neem als werkgever uw verantwoordelijkheid en stel ademhalingsmaskers ter beschikking aan uw werknemers. Waak er tevens over dat deze belangrijke pbm worden gedragen. Plaats bij voorkeur één van onze Borden en pictogrammen Gebod aan de ingang van de werkplek als waarschuwing voor mensen die een zone betreden die mogelijk gevaarlijk is voor de luchtwegen.
Indien u in een omgeving werkt waar een bescherming tegen gassen onontbeerlijk is, plaats dan tevens CO-melders . Indien er gas ontsnapt, luidt de detector de alarmbel. Ter aanvulling kunt u tevens Borden en Pictogrammen Evacuatie installeren.

Voor meer informatie rond PBM kunt u terecht op onze themapagina persoonlijke beschermingsmiddelen alsook op de site van het BeSWIC.