Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Verzorgingssets voor brandwonden

Om brandwonden te verzorgen heeft u meer nodig dan alleen water. In dit gamma vindt u oplossingen die de huid (verder) afkoelen om zo de gevolgen van brandwonden zoveel mogelijk te beperken.

2 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Wanneer u een brandwonde oploopt, zijn er 2 belangrijke stappen om te volgen:

1/ Laat de verbrande huid minstens 10 minuten onder lauw stromend water houden. Dit is cruciaal om de huid zoveel mogelijk af te koelen. De pijn zal meteen verminderen. Wanneer het verbrande oppervlak minimaal is, kunt u ook gebruik maken van brandwondengel of watergel. Deze vindt u terug in onze verzorgingssets.
2/ Dek de brandwonde losjes af met steriele kompressen. Meestal zorgen ze ook voor de nodige verkoeling. Bovendien kleven ze niet aan de wonde, zodat het kompres pijnloos kan verwijderd worden.
Bij de vervanging van het kompres, is hygiëne zeer belangrijk. Gebruik daarom altijd Wegwerphandschoenen .

Wanneer u of uw collega's verbrand geraken door chemische producten, volstaan de eenvoudige verzorgingssets uit dit gamma niet. Bekijk hiervoor onze Nood- en oogdouches ! De gewonde moet onmiddelijk de kleren en schoenen uitdoen, zodat het lichaam zo veel mogelijk schoon gespoeld kan worden. Dit is belangrijk om het chemisch product te verdunnen en te verwijderen.