Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Absorptiekits

Advies nodig? Advies nodig? Wat is een spill kit? De spill kits en absorptiekit zorgen ervoor dat u klaar bent bij een incident met lekkages. Wanneer u gevaarlijke of vervuilende producten verwerkt of producten die iemand kunnen verwonden door glijpartijen, dan is het nodig om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. We stellen spill kits voor zoals een interventiekit of een calamiteitenset maar ook andere spill kits zoals een absorptiekit. Dit soort kits met absorptiemateriaal zijnspeciaal ontwikkeld voor een goed en veilig beheer van uw vloeistoffen. Met deze spill kits kunt eenvoudig en snel de verspreiding van een vloeistof stoppen en opvangen.

25 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Spill kits tegen vervuiling


Wat zijn spill kits?

Een industriële absorptiekit of interventiekit is niet meer of minder dan een geheel van producten waarmee u snel een lekkage onder controle krijgt. Dit soort calamiteitenset en spill kits hebben heel wat belangrijke voordelen:
  • Snel bestellen. De spill kits tegen vervuiling zijn reeds door ons samengesteld. De absorptiekit of calamiteitenkit is speciaal ontwikkeld voor een welbepaalde situatie en voor de te behandelen vloeistof. U kiest de categorie en de interventiekit die het best bij uw situatie past.

  • Plaats besparen. Dankzij ons gamma spill kits hoeft u geen doeken, rollen of slangen op te slaan ... Deze categorie heeft het voordeel dat ze met een emmer, een vat, een vuilbak of andere verkocht wordt. U bespaart plaats maar bovendien kunt u uw opgeruimde en verzadigde producten meteen weggooien. Zo vermijdt u dat uw afval vervuild wordt en kunt u de verschillende stromen op een ordelijke manier beheren.

  • Aangepast aan verschillende vloeistoffen. Onze spill kits zijn aangepast aan de vloeistoffen die u wilt absorberen. Selecteer uw product naargelang uw sector en vloeistof: universele vloeistoffen, oliën of koolwaterstoffen.

Hoe gebruik ik mijn kit met absorptiemiddelen?

De interventiekit zoals de kit met absorptiemateriaal is ontwikkeld om een ongewenste stroom vloeistof zo snel mogelijk af te stoppen. Daarvoor gebruikt u in eerste instantie slangen en versperringen. Deze gaan de verspreiding van de vloeistof via de vloer afremmen en voeren alvast een eerste absorptie uit. Wanneer de massa tot stilstand is gekomen op de vloer gebruikt u de doeken, rollen en de kussens die aanwezig zijn in de absorptiekit. Wanneer de producten opgeruimd en verzadigd zijn, kunt u ze weggooien in de daarvoor bestemde houder.
Let op: meng geen giftige en vervuilende producten met uw klassiek afvalmateriaal! Verzadigd absorptiemateriaal moet apart behandeld worden. Wanneer dit toch in contact komt met gewoon afval, dan moet het geheel behandeld worden als potentieel gevaarlijk.

Wat zit er in mijn absorptiekit tegen vervuiling?

Al onze professionele spill kits zijn door ons zelf ontwikkeld en de producten zijn handmatig geselecteerd. Deze werden ontwikkeld om zo goed mogelijk in te spelen op de specifieke noden van bedrijven, ongeacht de activiteit. Na de zorgvuldige keuze van het vloeistof, moet u ook het volume kiezen dat behandeld moet worden. Daarom hebben wij meerdere producten uit het gamma Industrieel absorptiemateriaal verwerkt in onze spill kits naargelang het totale te absorberen volume.
Ontdek de doeken en rollen voor de allerkleinste absorptiekit tot aan de absorberende kussens voor de grotere kit absorptiemateriaal.

Welke zijn de verschillende absorberende spill kits in ons gamma?

Zoals hierboven vermeld, bestaan onze spill kits in drie verschillende versies. Dit soort kits met absorptiemateriaal zijn ontwikkeld voor dringende situaties zoals een lekkage en is erop gericht om de vloeistoffen eerst af te stoppen en vervolgens te absorberen.
Als bedrijf bent u verplicht lekbakken, paletten en platformen voor gevaarlijke producten ter beschikking te hebben als u vervuilende producten of stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het milieu gebruikt. Lekkages, hoe klein ook, zijn snel gebeurd. Zelfs wanneer de vloeistoffen niet rechtstreeks op de vloer komen, is het nodig dat u uw lekbakken regelmatig inspecteert en schoonmaakt.

De spill kits voor industriële vloeistoffen

Deze bestaan allemaal uit industriële absorptiemiddelen. Ze zijn geschikt om alle vloeistoffen, zonder onderscheid, op te ruimen. De interventiekit is een doeltreffend tool voor dringende situaties zoals een lekkage of een incident. De spill kits bestaan als zak, vat of voor een kar en bevatten zorgvuldig uitgekozen producten zodat u het juiste absorptievermogen heeft in functie van uw toepassing. In de industriële absorptiekit vindt u zeker wat het best bij uw bedrijf past, van preventieve tools zoals signalering tot absorberende kussens voor het verhelpen van grote lekken.

Waarom een absorptiekit kiezen voor industriële vloeistoffen?

De absorptiekit voor industriële vloeistoffen biedt heel wat voordelen:
  • Deze is klaar voor gebruik en geschikt voor dringende situaties. De interventiekit of calamiteitenset bestaat uitsluitend uit universele absorptiemiddelen. Deze spill kits helpen u om water, olie of koolwaterstoffen op te nemen, zonder onderscheid. Wanneer er in uw bedrijf een lek plaatsvindt, dan kan dat leiden tot werkongevallen en een vertraging in uw productie. Vermijd dat probleem door snel te handelen.

  • Schoonmaak en onderhoud. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in de opslag van gevaarlijke vloeistoffen is wettelijk verplicht om lekbakken te voorzien. Het is belangrijk om deze tools goed te onderhouden en zo zeker te zijn dat ze lange tijd meegaan. U kunt de absorptiekit voor alle vloeistoffen gebruiken om verschillende bakken schoon te maken of gewoon om kleine hoeveelheden vloeistof op te vangen.

  • De opslag van producten tegen vervuiling wanneer die gebruikt zijn. De spill kits zijn bijna altijd voorzien van een zak, een vuilnisbak of een vat waarin u het afval kwijt kunt. Wanneer de maximale absorptiecapaciteit bereikt is, dan kunt u uw absorptiemateriaal isoleren en eenvoudig apart behandelen.

  • Vertrouwen op professionals. De experts bij Seton hebben zorgvuldig producten uitgekozen om verschillende soorten spill kits te creëren. Denk maar aan een interventiekit of een calamiteitenkit. Wij hebben geprobeerd om deze zoveel mogelijk aan te passen aan alle soorten gebruik en aan alle formaten van opvang.

Spill kits voor oliën en koolwaterstoffen

Deze waterafstotende spill kits bestaan uit absorptiemiddelen oliën en koolwaterstoffen. Deze verschillen een beetje van de eerdere absorptiekit omdat deze spill kits de kracht hebben om vette massa’s en oliën te onderscheiden en te scheiden van een watermassa.
Indien u bijvoorbeeld een lekkage moet behandelen in water, dan kunt u de doeken in de interventiekit gebruiken om op het wateroppervlak te gooien met als doel de olie te absorberen. In sommige sectoren wordt er gewerkt met koolwaterstoffen en daar is deze methode een manier om verspilling tegen te gaan.

Hoe werken de producten in deze spill kits?

Onze spill kits tegen vervuiling door koolwaterstoffen zijn ontwikkeld aan de hand van een speciaal productieproces. De producten uit polypropyleen zijn volledig waterafstotend. Dat wil zeggen dat ze het vermogen hebben om die vloeistof volledig te blokkeren. Zelfs wanneer ze in het water terecht komen, zullen er slechts een paar druppeltjes water achterblijven. Dit product is verkrijgbaar met verschillende afwerkingen, afhankelijk van het gewenste absorptievermogen of weerstand. De interventiekits voor koolwaterstoffen en oliën zijn allemaal ontworpen voor bepaalde sectoren en specifieke gebruiken.

Waarom spill kits voor oliën gebruiken?

De interventiekit voor koolwaterstoffen werd samengesteld voor heel wat noden. U kiest zelf uit ons gamma naargelang het beoogde totale absorptievermogen. Onze spill kits worden geleverd met een recipiënt. Dat wil zeggen dat u de interventiekit kunt gebruiken bij de opvangbak waarin uw producten zich bevinden om uw koolwaterstoffen en oliën af te scheiden. De aankoop van een calamiteitenset doet u ook tijd winnen, deze is immers klaar voor gebruik en bevat alles wat u nodig heeft.

De absorptiekit voor chemische producten

Deze spill kits bestaan uitsluitend uit producten van het gamma absorptiemiddelen chemische producten. Dankzij de kleur van de absorptiemiddelen kunt u uw medewerkers waarschuwen voor het potentiële gevaar van een te absorberen vloeistof. Deze kits bestaan uit versperringen, kussens, rollen ... en zijn ontwikkeld in functie van de hoeveelheid vloeistof die u moet absorberen. U kunt het recipiënt waarin de absorptiemiddelen zaten gebruiken om de gevaarlijke bestanddelen apart te verwerken. Vervolgens moet u de nodige en verplichte stappen ondernemen om de producten te laten behandelen door een gespecialiseerd centrum.

Hoe kan de absorptiekit een gevaarlijke zone afbakenen?

De absorptiekits voor gevaarlijke producten zijn ontwikkeld op dezelfde manier als de andere producten van het gamma. Deze spill kits bestaan uitsluitend uit producten van het gamma absorptiemiddelen voor chemische producten. Deze absorberende producten worden geproduceerd zodat ze zichtbaar zijn voor iedereen en meteen de aandacht trekken. De absorptiekit voor chemische producten is dus een ideaal hulpmiddel voor dringende situaties. Deze kit met absorptiemateriaal helpt u om een schadelijk, bijtend of irriterend product tegen te houden alvorens dit te absorberen met behulp van doeken en rollen. De gele kleur en het pictogram benadrukken het gevaar van de gelekte vloeistof. Op die manier wordt de zone afgebakend en weten uw medewerkers dat ze de absorptiemiddelen van deze calamiteitenkit na de absorptie niet met blote handen mogen verwerken.

Welk verschil is er met de andere spill kits van het gamma?

De kit met absorptiemateriaal voor chemische producten verschilt niet veel van de andere spill kits van het gamma. De absorptiemiddelen van dit concrete gamma zijn hydrofiel, dat wil zeggen dat ze zowel watermassa’s als oliemassa’s opnemen, zonder onderscheid. Deze kit met absorptiemiddelen verschilt dus van de spill kits voor oliën en koolwaterstoffen die slechts de vette massa absorberen.
De universele absorptiemiddelen hebben hetzelfde absorptievermogen, het enige verschil is de kleur.

Loop ik het risico op een chemische reactie?

U kunt onze spill kits voor gevaarlijke producten gebruiken in alle sectoren. De absorptiemiddelen in deze kits worden gemaakt van polypropyleen en hebben neutrale chemische eigenschappen. In laboratoria bijvoorbeeld kunt u onze kits met absorptiemiddelen voor gevaarlijke producten gebruiken bij ongevallen zonder het risico om de situatie nog te verergeren.

Mag ik mijn gebruikte absorptiemiddelen behandelen als gewoon afval?

Onze industriële spill kits voor chemische producten worden allemaal geleverd met ofwel een houder, ofwel een zak waarin u de gebruikte absorptiemiddelen kwijt kunt. U mag het gevaarlijke afval niet mengen uw gewone afval. Wanneer de absorptiemiddelen van de spill kits gebruikt en volledig verzadigd zijn, moeten deze als gevaarlijk afval beschouwd worden en ook zo behandeld worden. U bent als bedrijf zelf verantwoordelijk om een gespecialiseerde firma in te schakelen om dit type afval te behandelen of om het rechtstreeks naar gespecialiseerde centra te brengen. Een kit met absorptiemateriaal dient alleen om te absorberen, niet om verder te verwerken. Een werkongeval of beschadigd materiaal door lekkages heeft een directe impact op de productiviteit en op uw omzet. Voor het opruimen van chemische producten beschermt u uw medewerkers met handschoenen. Een volledige uitrusting vindt u in het gamma PBM. Indien u bepaalde producten in uw interventiekit heeft gebruikt en u wilt deze absorptiekit opnieuw vullen ga dan naar de categorie met de speciale absorptiemiddelen voor chemische producten.

Kan ik mijn vloeistof recupereren na het gebruik van de kit?

De producten in deze kits kunnen het vloeistof vasthouden; ze reageren zoals een spons. Het is een kwestie van zo snel mogelijk de lekkage tegen te houden en zo de vervuiling van uw water, vloeren alsook beschadiging van uw materiaal te vermijden of te beperken. Wanneer deze actie voltooid is, dan kunt u uw verzadigde kussens en doeken gebruiken om uw vloeistoffen te recupereren. Polypropyleen heeft geen invloed op de eigenschappen van uw vloeistoffen, waardoorze dus perfect herbruikbaar zijn, zelfs wanneer ze in contact zijn geweest met het absorptiemiddel.

Welke kit gebruik ik voor het transport van gevaarlijke en vervuilende bestanddelen?

Indien u ladingen met vervuilende en gevaarlijke bestanddelen transporteert, verzendt en ontvangt via wegtransport, dan bent u gehouden aan het Europees verdrag betreffende het internationaal vervoer van gevaarlijke goederen over de weg of ADR. Dit verdrag verplicht u om over bepaalde accessoires te beschikken wanneer u gevaarlijke stoffen vervoert. Seton stelt de ADR-kit ter beschikking. De ADR-kit werd speciaal ontwikkeld voor het transport van risicovolle ladingen zodat u voldoet aan de Europese regelgeving van 2005.

Bestaat er reglementering rond de spill kits?

De spill kits die Seton voorstelt zijn zorgvuldig geselecteerd en handmatig samengesteld door onze experts. Wilt u de verschillende regelgevingen rond absorptiemiddelen kennen? Ga dan naar de FAQ van het industrieel absorptiemateriaal.
Bij Seton is de veiligheid van uw medewerkers en van uw installaties een prioriteit. Voor het opruimen van afval raden wij u aan om speciale handbescherming te dragen, evenals maskers. Het is mogelijk dat de producten die u behandelt chemische stoffen bevatten of schadelijke gassen uitstoten. Als werkgever bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw werknemers. Ontdek onze categorie beschermingsmiddelen voor andere veiligheidsuitrusting.