Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Magazijn en Voorraadbeheer

Advies nodig? Advies nodig? Hoe mijn magazijn inrichten op een functionele manier? Een magazijn, depot, opslagplaats of werkplaats met de juiste uitrusting functioneert efficiënter en kan een bedrijf veel tijd en geld besparen. Bij Seton vindt u alles voor de inrichting van uw magazijnen.

Koopadvies


Bent u verantwoordelijk voor het magazijnbeheer in uw bedrijf of de inrichting van het depot of de werkplaats? Dan kunt u niet zonder de producten van Seton. We hebben oplossingen in huis om alle activiteiten in een magazijn in goede banen te leiden, werkelijk tot in de kleinste details. Daarbij streven we altijd naar maximale efficiëntie, tijdswinst, kwaliteit en veiligheid. Mogen we alvast, voor alle werkzaamheden in een magazijn, onze werk- en veiligheidshandschoenen tippen? Dat lijkt ons een deugdelijk begin vooraleer we ons verdere aanbod voor magazijnbeheer toelichten.

Een goede basisindeling van uw magazijn is alles


Een goed ingedeeld magazijn vormt de basis van een efficiënt magazijnbeheer. Daarvoor moet u eerst de basis goed op orde hebben: de indeling van uw magazijn met rekken.
 • Met magazijninrichting voor een efficiënte opslag staat en valt eigenlijk uw hele magazijnbeheer. Kies de juiste magazijnrekken voor de efficiënte opslag van goederen, vul ze met passende opslagbakken voor een overzichtelijk magazijn en zorg eventueel voor rekbescherming om uw magazijn veilig te houden. Eveneens raden we deze stootranden en antislipproducten aan om de ongevallengraad zo laag mogelijk te houden. Als deze inrichting doordacht opgesteld wordt, hebt u een gezonde basis voor een efficiënt en veilig magazijnbeheer.

 • Als u uw rekken voorziet van duidelijke, duurzame markering voor magazijnstellingen, schept u orde en duidelijkheid in het magazijn. Daardoor zullen uw medewerkers meteen, maar zeker ook op lange termijn, veel tijd winnen. Ga aan de slag met zelfklevende letters en cijfers voor magazijnen en etiketten en etikethouders voor magazijnen en schep zo een logische orde in de manier van goederen opslaan en bewaren. Zowel bij het plaatsen als bij het ophalen van de goederen is een juiste markering onmisbaar. De gangen zelf kunt u op hun beurt een logische indeling geven met allerlei vormen van markering voor magazijngangen.

 • Wilt u meer informatie, instructies of handleidingen geven bij een bepaald product of bepaalde goederen, dan vindt u hier de passende houders en hoezen om documenten te beschermen. Daarin kunt u gemakkelijk alles kwijt dat bij het product hoort.

 • Om alle goederen gemakkelijk te kunnen opslaan of afhalen, plaatst u in elke gang het best een aantal opstapjes en trapladders voor magazijnen. Zo belast u uw werknemers veel minder.

 • U kunt de goederen in uw magazijn extra beveiligen met zegellood en verzegelingen voor veiligheid in magazijnen.

 • Als uw magazijn volgens de regels van de kunst ingedeeld is, verloopt de inventarisering ook vlotter. Met onze etiketten en etikethouders voor magazijnen brengt u op elk product de nodige indicatie aan over de huidige conformiteit, status of kwaliteit.

Het verkeer binnen uw magazijn in goede banen leiden


Als een magazijn weloverwogen ingericht is door een uitgekiende plaatsing van rekken en de juiste gangbreedtes, zal het verkeer in het magazijn sowieso al vlotter verlopen. Als het echt druk is in uw magazijn, kunt u die verkeersstromen nog extra geleiden met tal van hulpmiddelen.
 • Met vloertape voor magazijnen en opslagplaatsen kunt u aanduiden waar men mag lopen of rijden, of kunt u gevaarlijke delen van het magazijn markeren.

 • Met afzetpalen met kettingen of linten voor magazijnen kunt u tijdelijk een deel van het magazijn afschermen, de toegang verbieden, een doorgang afsluiten of werken afbakenen. Met een wandcassette die u aan een muur vastmaakt, kunt u ook voor een permanente installatie zorgen om zones af te sluiten met een lint of ketting.

 • Met onze steekwagens en magazijnwagens kunt u vervolgens door het magazijn rijden, altijd met respect voor de voetgangers- of rijzones die u keurig afgebakend of gemarkeerd hebt.

 • Een hulpmiddel om met alle rij- of voertuigen veilig door uw magazijn te bewegen, zijn onze veiligheidsspiegels voor magazijnen, waarmee u moeilijke passages of dode hoeken toch zichtbaar kunt maken.

 • Met onze hulpmiddelen voor aanrijdbeveiliging verhoogt u overal de veiligheid.

Voor een correcte, vlugge en efficiënte verzending van goederen


Een magazijn wordt meestal gebruikt om goederen op te slaan die op een bepaald moment verkocht worden en dan zo vlug mogelijk opgestuurd moeten worden. Om die zending vlot af te werken, bieden we hier een aantal nuttige tools.
 • Onze producten voor een vlotte verpakking en verzending van uw goederen helpen u met alle aspecten van een vloeiende goederenbehandeling. Een verpakking afsluiten met tape, eventueel in folie wikkelen, afsluiten of dichten met kabelbinders, voorzien van een sticker met een belangrijke boodschap, zoals 'brandbaar' of 'breekbaar' ... Loopt er toch iets fout, bijvoorbeeld bij de behandeling van chemische stoffen, weet dan dat we zelfs nooddouches, oogdouches en oogspoelingen aanbieden.

 • Om verpakkingen te openen hebben we een uitgebreid gamma veiligheidsmessen.

 • Kleef op uw zending een van onze stevige documenthoesjes en verzendhoesjes en uw pakket is klaar voor vertrek, met alles erop en eraan.

Laden en lossen op de kade voor uw magazijn


De goederen in uw magazijn komen uiteraard ergens vandaan. Hebt u een groter magazijn, dan is er heel waarschijnlijk een laad- en loskade waar vrachtwagens en bestelwagens geregeld hun leveringen komen aandienen. Ook daarvoor hebben we producten die u een handje kunnen helpen.
In ons gamma uitrusting voor laad- en loskades hebben we wielblokken om voertuigen vast te zetten, stootblokken voor laad- en loskades en oprijplaten voor laad- en loskades. Daarmee kunt u uw laad- en loskade helemaal inrichten om leveringen op een veilige, functionele manier af te handelen.

FAQ - 5 vragen over magazijn en voorraadbeheer


Wat is uitrusting voor magazijn en voorraadbeheer?

Uitrusting voor magazijn en voorraadbeheer verwijst naar alle mogelijke hulpmiddelen om een magazijn in te richten, te ordenen en goederen op te slaan. Van rekken tot laadbakken, van etiketten tot magazijnwagens.

Waarom uitrusting voor magazijn en voorraadbeheer gebruiken?

Toegegeven, het is even een inspanning om uw opslagplaats piekfijn en gedisciplineerd in te richten, maar u plukt er bijna meteen, en al zeker op langere termijn, de vruchten van. Bestellingen en goederenbehandeling verlopen veel vlugger in een weldoordacht magazijn.

Hoe uitrusting voor magazijn en voorraadbeheer gebruiken?

Systematiek en logica, daar draait het om bij magazijninrichting. Bezint eer ge begint. Denk na over het soort rekken dat u kiest, over de breedte van de gangen, over het type opbergdozen en bakken, over de kleurcodes voor de gangen. Zodra dat systeem draait, loopt alles op wieltjes.

Wanneer uitrusting voor magazijn en voorraadbeheer gebruiken?

Zoals hierboven vermeld is het beter dat u meteen een goede start neemt en in alles voorziet voor u uw magazijn inricht. Is uw opslagplaats al een tijd in gebruik en vlot niet alles zoals u wilt, dan kunt u stap voor stap verbeteringen aanbrengen en uiteindelijk toch tot een bevredigende werking komen.

Op onze website vindt u alle mogelijke producten voor de uitrusting van een magazijn en voorraadbeheer. Wilt u meer informatie van een van onze medewerkers, neem dan contact op met onze experten, telefonisch van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of via e-mail of vraag een online offerte.