Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Opstapjes en trapladders

Advies nodig? Advies nodig? Wat is het verschil tussen een opstapje en trapladder? Als uw werknemers vaak moeten werken op een hoogte net boven persoonshoogte, zijn opstapjes het ideale hulpmiddel. Bij voorkeur is zo een opstapje licht en heeft het wieltjes. Zo is het een handige kompaan voor uw werknemers die de hele dag op ooghoogte of net erboven moeten werken. De werknemer neemt zijn opstapje de hele dag mee en hopt erop en eraf wanneer het nodig is.
Om te werken op gemiddelde hoogte, bij schappen net boven de twee meter, of voor reparatie zoals het onderhoud of vervangen van een lamp of verlichting, kunt u voorzien in een stevige trapladder met twee tot meerdere treden. Het is veiliger dan werken op een draaiende bureaustoel.

12 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Opstapjes, trapladders of plooiladders maken alles bereikbaar


In grote lijnen spreken we over niet meer dan twee tredes bij onze opstapjes. Die opstapjes in ons gamma zijn de bekende ronde rolkrukjes, ook wel olifantenpoten genoemd. Deze krukjes zijn uitgerust met wieltjes vanbinnen waardoor de kruk gemakkelijk verrolt, maar die intrekken als er gewicht op komt, zodat u altijd stabiel staat. Trapladders zijn dan weer kleine ladders met minimaal twee tot maximaal tien tredes. Plooibaar en met houvast in de grotere versies. U kiest voor een trapladder van staal voor stevigheid of van aluminium om het gewicht vederlicht te houden. Een opstapje of trapladder is het beste hulpmiddel om voorwerpen op een gemiddelde hoogte te nemen, vooral vanop magazijnrekken, of om kleine onderhoudswerken uit te voeren zoals een lamp vervangen of ruiten wassen. Zowel opstapjes als trapladders zijn werkinstrumenten waardoor uw werknemers op een comfortabele manier toch op een kleine hoogte kunnen werken met een geringe kans op valpartijen. Die komen vaak voor als er oneigenlijke oplossingen worden gebruikt als opstap, zoals andere voorwerpen die toevallig in de buurt zijn: een tafeltje dat eigenlijk geen draagkracht heeft, een vermeend stevige doos of een stoel die eigenlijk niet bestemd is om op te staan.
Voor gebruik in ATEX-omgevingen tippen we alvast dit buitenbeentje: de elektrisch isolerende kruk, gegoten uit isolerend materiaal in één stuk. Het is een veilig hulpmiddel.

Opstapjes voor het magazijn

Dit mobiele opstapje van plastic is afgewerkt met een antislipbekleding voor meer grip en veiligheid. Het is gemakkelijk verrijdbaar dankzij de drie wieltjes die in alle richtingen draaien. Het is een licht, handelbaar opstapje. Een moderne designversie ervan is dit mobiele opstapje design, met rubberen afwerking aan de boord onderaan om schade aan de muren te voorkomen. Stevig en met een tweede trede is dit mobiele opstapje van metaal, dat zo robuust is dat het alle magazijnomstandigheden trotseert. Uiterst multifunctioneel is tot slot dit 3-in-1 moduleerbare mobiele opstapje. Het is een 3-in-1 rolkruk met drie instelbare hoogtes. Het geheel bestaat uit twee stukken die op verschillende manieren op elkaar geplaatst worden om zo verschillende hoogtes te creëren. Om valpartijen te vermijden, zijn de platformen afgewerkt met een antisliplaag.

Trapladders voor het magazijn

Een trapladder voor het magazijn kunt u kiezen op basis van het aantal tredes en het materiaal waaruit de ladder gemaakt is. Reiken de rekken tot net iets boven persoonshoogte, dan heeft u niet veel meer dan twee treden nodig. Dan biedt dit eenvoudige opvouwbare trapladdertje van plastic al meteen voldoende hulp. Een alternatief qua grootte, niet opvouwbaar maar wel met wieltjes, is dit eenvoudige trapladdertje van plastic. Extreem licht, met geribbelde treden voor extra grip, is dan weer dit dubbelzijdig trapladdertje van aluminium. Voor wat extra steun, veiligheid en houvast verwijzen we naar deze stalen trapladder met leuning. Moet u net iets hoger kunnen reiken, kies dan voor een trapladder met een derde trede, zoals deze stalen trapladder. Vier treden en een platform in plastic, dat dan de vijfde trede is, vindt u dan weer bij deze professionele trapladder in aluminium. De maximale werkhoogte komt overeen met de hoogte van het platform van de ladder op twee meter. Ideaal dus om kleine tot grote werken uit te voeren op gemiddelde tot grote hoogten, voor personen en lasten tot maximaal 150 kg. De treden zijn antislip.
Werken als lampen vervangen, kabels doortrekken of ramen lappen kunnen veiliger uitgevoerd worden op een opstapje of trapladder dan dat u op een draaiende bureaustoel of een wankele doos gaat staan.

Meer informatie over onze opstapjes en trapladders voor magazijnen? Neem contact op met onze experten, telefonisch van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of via e-mail of vraag een online offerte.