Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Gehoorbescherming

Bij Seton vinden wij het gehoor zo belangrijk dat wij een uitgebreid gamma hebben ontwikkeld dat volledig in het licht staat van gehoorbescherming. Of u nu op zoek bent naar oordoppen, gehoorbeugels of oorkappen, om al dan niet aan een helm te bevestigen, u vindt vast en zeker wat u nodig hebt bij ons, en altijd aan een aantrekkelijke prijs.
Om te werken in de beste omstandigheden, kies voor Seton!

51 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Lawaai in een werkomgeving ligt aan de oorsprong van talrijke ziektes en kan de uitvoering van een taak belemmeren. Oorsuizen is een onrustwekkend teken dat uw gehoor reeds beschadigd is. Draag gehoorbescherming om nog ernstigere repercussies ten gevolge van geluidsoverlast te vermijden. Bovendien is volgens de Europese richtlijn 2003/10 het dragen van zulke beschermingsmiddelen verplicht vanaf 85 dB.

Het is belangrijk om uw type bescherming goed te kiezen, rekeninghoudend met de uit te voeren taak, het aantal decibel waaraan de werker onderworpen is en de duur van de geluidsblootstelling. Om aan deze criteria te beantwoorden biedt Seton u verschillende beschermingsmiddelen aan:

- wegwerp of herbruikbare oordoppen: hun eenvoudige gebruik wordt aanbevolen in warme of vochtige werkomgevingen voor meer comfort. Het dragen van oordoppen met koord is ideaal bij een onregelmatig of onderbroken gebruik. Seton biedt u tevens oordopjes aan die speciaal werden ontworpen voor de voedingsmiddelenindustrie dankzij hun metalen inserts.
- gehoorbeugels: hebben het voordeel dat ze op hun plaats blijven zitten aan de ingang van de gehoorgang door een stijve hoofdbeugel. Ze zijn makkelijk regelbaar en zichtbaar van ver, wat ervoor zorgt dat het gebruik ervan gecontroleerd kan worden. Het dragen van PBM wordt aangeraden bij een onregelmatig of onderbroken gebruik aangezien de beugel makkelijk op en af te zetten is.
- oorkappen: kunnen alleen worden gebruikt of in combinatie met oordoppen. Ze bedekken gedeeltelijk het hoofd en verminderen de geleiding van geluid via de beenderen. In ons gamma vindt u tevens oorkappen die de communicatie met collega's en het horen van alarmsignalen bevoordelen.

Om u te helpen het juiste beschermingsmiddel te kiezen, kunt u onze themapagina gehoorbescherming raadplegen. Alle gehoorbescherming aan u voorgesteld door Seton is conform de normen EN 352-1 / ISO 4869-1 en van kwaliteitsvolle merken (zoals Peltor, ...).

Gebruik onze Gebodsborden en -pictogrammen PBM om aan uw werknemers en bezoekers aan te geven dat het dragen van deze uitrusting verplicht is.
In geval van een ongeluk is het belangrijk om verwondingen zo snel mogelijk te verzorgen. In ons assortiment EHBO en Verzorging vindt u alles wat u nodig hebt.

Voor meer informatie rond PBM kunt u terecht op onze themapagina persoonlijke beschermingsmiddelen alsook op de site van het BeSWIC.