Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Wielblokken

Advies nodig? Advies nodig? Hoe een voertuig immobiliseren? Wielblokken zijn onmisbaar in de nabijheid van laad- en loskades of in onderhoudsateliers. Het gebruik van een wielblok is verplicht om de veiligheid van het personeel te waarborgen. Als een chauffeur vergeet om een wielblok te plaatsen, kan zijn vrachtwagen verrollen, met materiële schade en kwetsuren als gevolg.
We raden daarom aan om altijd een wielkeg op een duidelijk zichtbare plaats in de buurt van de laad- en loskade te hangen. Bij voorkeur met een groot signalisatiebord erbij met een tekst als 'wielblok plaatsen voor het lossen'.

17 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Wielblokken zijn verplicht bij het laden en lossen


Bij Seton vindt u wielblokken in rubber, kunststof of staal, naargelang uw voorkeur. Wat ze in ieder geval allemaal gemeen hebben, is hun stevigheid en duurzaamheid. Een aanrader is alvast de Kit wielblok met tweetalig bord . In deze kit vindt u een wielblok in rubber, een wandbevestigingssysteem en een groot bord met het losprotocol in twee talen en een pictogram.
Een wielblok is een onmisbaar attribuut om vrachtwagens vast te zetten tijdens het laden en lossen.
  • De vrachtwagen staat onwrikbaar vast, zodat hij niet aan het rollen gaat.

  • Zo voorkomt u dat uw infrastructuur beschadigd kan worden.

  • U voorkomt tegelijk ook beschadiging van de vrachtwagen zelf.

  • U verhoogt de veiligheid van het personeel dat aan het laden en lossen is.

  • Onze wielblokken zijn ook geschikt voor allerlei andere voertuigen.

Wielkeg in kunststof

Met het wielblok met handgreep in geel plastic zet u voertuigen vast op vlak of hellend terrein. Het is een licht maar sterk wielblok dat u dankzij de handgreep gemakkelijk verplaatst. Met het wielblok voor pallethefwagen zet u een palletwagen vast, zodat hij niet kan wegrollen. Handig op een helling, maar bijvoorbeeld ook om de palletwagen te immobiliseren in een vrachtwagen tijdens het transport van goederen. Het wielblok is voorzien van een haak waarmee u hem aan de palletwagen kunt hangen als hij niet in gebruik is, zodat u hem altijd bij de hand hebt.

Wielkeg in rubber

De gerecycled rubberen wielkeg voor auto's en vrachtwagens is ontworpen om elke beweging van een stilstaand voertuig te voorkomen, ongeacht de grootte. Hij hecht perfect aan de grond en aan de banden. Als u de Wielblok kit met signaleringsbord voor laden en lossen in de buurt van de laadkade hangt, worden de chauffeurs attent gemaakt op de verplichting om een wielblok te plaatsen en hebben ze meteen het wielblok ter beschikking.

Wielkeg in metaal

De stalen wielkeg voor auto's en vrachtwagens met een verstevigde structuur blokkeert elk type voertuig. Hij is perfect afgesteld, ongeacht het model van het wiel, en heeft een perforatie voor de bevestiging van een ketting. Met de wielkeg van gegalvaniseerd staal voor auto's en vrachtwagens kunt u doeltreffend vrachtwagens of trailers immobiliseren. Hij kan bewaard worden in het voertuig of aan een muur met een afzonderlijk verkrijgbare beugel (vast te schroeven). In combinatie met deze wielkeg kunt u deze stevige wielklem van gegalvaniseerd staal gebruiken.

Interessante attributen

Met de plastic houder voor wielklem CALPL van kunststof kunt u gemakkelijk uw wielklemmen vervoeren. De ketting voor wielkeg voor auto's en vrachtwagens is geschikt voor het blokkeren van alle types voertuigen. Met het industrieel bord 'wielblok verplicht' informeert u uw chauffeurs met een duidelijk pictogram dat het verplicht is om een wielblok te gebruiken. De wielgeleiders voor vrachtwagens vereenvoudigen het achteruitrijden op laadkades. De modulaire constructie is eenvoudig te monteren. De opvouwbare gevarendriehoek met opberghoes is een onmisbaar artikel dat verplicht is in alle voertuigen. Met de verplichte EHBO-kit voor de auto met veiligheidshesje en gevarendriehoek schaft u meteen de twee verplichte elementen aan die de veiligheid verhogen in geval van panne.

Meer informatie over wielblokken? Neem contact op met onze experten, telefonisch van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of via e-mail of vraag een online offerte.