Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Kasten voor ontvlambare producten

Advies nodig? Advies nodig? Hoe mijn ontvlambare producten veilig stellen? Als u uw gevaarlijke producten stockeert in een brandveiligheidskast, blijven ze langer beschut in geval van brand. Werkt u met ontvlambare producten, dan is zo een veiligheidskast eigenlijk onontbeerlijk om uw werkvloer en gebouwen te beschermen. Gevaarlijke producten moeten altijd buiten het bereik van warmte of vlammen blijven. De veiligste oplossing is om ze op te bergen in een veiligheidskast voor ontvlambare producten die helemaal ontworpen is om optimale bescherming te bieden tegen brand.

16 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Brandveiligheidskasten


Waarom een kast voor ontvlambare producten gebruiken?

In veel industriële sectoren en laboratoria is het nodig om gevaarlijke en ontvlambare producten op te slaan. Onze brandveiligheidskasten zijn speciaal ontworpen om dat soort producten in te bewaren en bieden tal van voordelen:
 • Ze beperken het risico op een brand in de kast tot een absoluut minimum en beschermen de producten ook tegen een brand van buitenaf.

 • Ze garanderen meer veiligheid en bescherming voor uw werknemers.

 • Ze geven de veiligheidsdiensten meer tijd om gepast in te grijpen bij een bedrijfsbrand en te vermijden dat de producten vlug ontvlammen en de brand verder aanwakkeren.

 • Ze vermijden dat er gevaarlijke dampen ontsnappen.

 • Ze vangen lekken op binnenin de kast.

Het is belangrijk om elk gevaar op de werkvloer aan te duiden. Gebruik daarvoor onze GHS / CLP stickers.

Hoe kiest u een veiligheidskast?

Afhankelijk van de beschikbare stockageruimte bieden we verschillende veiligheidskasten in verschillende formaten:
 • Veiligheidskast - tafelmodel: een bijzetkast die u op een werkblad of tafel kunt zetten om de producten in te stockeren die u dagelijks gebruikt.

 • Veiligheidskast - onderzetmodel: een onderzetkast die u onder een werkblad of tafel kunt zetten om de producten in te stockeren die u geregeld gebruikt.

 • Standaardkast - laag model: hierin kunt een kleine hoeveelheid gevaarlijke producten bewaren.

 • Standaardkast - hoog model: hierin kunt u een grote hoeveelheid gevaarlijke producten bewaren. Verkrijgbaar in verschillende groottes, keuzemogelijkheden volledig volgens de grootte van uw werkomgeving.

Bij Seton bieden we veiligheidskasten in verschillende groottes. Voor elke hoeveelheid te stockeren producten vindt u zo de gepaste kast.

Welke verschillende soorten brandwerende kasten bestaan er?

Onze brandwerende kasten bieden verschillende beschermingstijden in geval van brand. Seton biedt een reeks modellen van brandwerende kasten 30 minuten die een halfuur bescherming bieden aan uw chemische producten. Als u met echt gevaarlijke producten werkt, kiest u het best voor de brandwerende kasten 90 minuten, die anderhalf uur lang aan de brand weerstaan en zo de veiligheid voor uw werknemers vergroten en ook nefaste gevolgen voor het milieu reduceren.

Wettelijke bepalingen over brandveiligheidskasten

Onze brandveiligheidskasten voldoen aan de EN 14470-1:2004-norm. Ze werden onderworpen aan de nodige tests zoals beschreven in paragraaf 5.1.1 van de EN 1363-1:1999-norm. Ze dragen het GS-keurmerk en hebben een thermische isolatie conform de DIN 4102-norm. In de brandwerende kasten kunt u dus alle ontvlambare producten opslaan zoals de wet dat voorschrijft.
De EN 14470-norm stelt de volgende voorwaarden:
 • De kast moet een brandwerende test doorstaan. De intensiteit van de brand wordt omschreven in de EN 1363-1-norm.

 • Op 13 plaatsen in de kast moet de temperatuurverhoging bij brand gemeten worden.

 • De deuren moeten binnen de 20 seconden gesloten kunnen worden. Als er een vergrendelingsmechanisme is, moet dat gedeblokkeerd worden vanaf een temperatuur van 50 °C (met een marge van 10 °C).

 • De ventilatiegaten moeten automatisch sluiten bij een temperatuur van 70 °C ( met een marge van ongeveer 10 °C).

 • De schappen en schuiven in de kast moeten de lasten kunnen blijven dragen tot het einde van de brandtest. De opvangbak op de bodem moet afgedicht blijven.

Als u gevaarlijke vloeistoffen morst, moet u meteen ingrijpen. Daarvoor gebruikt u onze absorptiekits voor gevaarlijke producten. Voor elke soort vloeistof is er een geschikt absorptiemiddel:
Absorptiemiddelen chemische producten zet u in als uw brandwerende kast toxische producten bevat. Het opschrift wijst er uw werknemers nog eens op dat het om gevaarlijke producten gaat.
Universele absorptiemiddelen kunt u gebruiken voor alle soort producten.
Absorptiemiddelen voor oliën en koolwaterstoffen zijn dan weer het meest aangewezen als u vette of olieachtige substanties wilt opruimen.
Telkens als u gevaarlijke producten ter hand neemt, behandelt of opruimt, is het sowieso raadzaam om voor adequate handbescherming te zorgen.