Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Verkeersdrempels

Advies nodig? Advies nodig? Hulp bij het kiezen van een verkeersdrempel Een verkeersdrempel of snelheidsdrempel wordt doorgaans geïnstalleerd op plaatsen waar het nodig is dat bestuurders hun snelheid aanpassen. Met deze drempels kunt het verkeer op uw privéwegen en -terreinen regelen, bijvoorbeel op parkings, industrieterreinen, magazijnen, laad- en loszones, etc.
Seton biedt u een ruim aanbod verkeersdrempels aan in verschillende lengtes, hoogtes, materialen ...

21 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - verkeersdrempels

Een verkeersdrempel of snelheidsdrempel is een andere manier om bestuurders informatie te verstrekken over de regels die gevolgd moeten worden op de weg. De aanwezigheid van zo’n drempel signaleert de weggebruiker dat hij zich in een gevarenzone bevindt en zet aan tot voorzichtigheid.

Seton biedt u een ruim assortiment stevige verkeersdrempels aan die geschikt zijn voor al uw ruimtes, zowel buiten als binnen. Ideaal om de veiligheid te verhogen in en rond uw magazijnen, industrieterreinen, parkings, ondergrondse garages, privéwegen, enzovoort.

Waarvoor dienen verkeersdrempels?

Voor veel automobilisten is een snelheidsdrempel een hinderlijk obstakel: ze zijn verplicht om te vertragen, terug te schakelen en daarna opnieuw te versnellen. Maar eigenlijk kan zo’n drempel de veiligheid opmerkelijk verhogen. Een verkeersdrempel heeft namelijk de volgende functies:

De snelheid van voertuigen verlagen

Snelheidsdrempels verlagen de snelheid van automobilisten. Hoe sneller een voertuig over zo’n drempel rijdt, hoe groter de impact zal zijn. Niet alleen zal de bestuurder het onaangename gevoel ervaren van door elkaar geschud te worden, maar bij overdreven snelheid kan het ook zijn dat het voertuig schade ondervindt. Op die manier zorgt de aanwezigheid van een verkeersdrempel ervoor dat bestuurders gaan vertragen.

De veiligheid verhogen van de weggebruikers

Snelheidsdrempels zorgen er niet alleen voor dat weggebruikers vertragen, ze verhogen ook de veiligheid op de weg. Zo’n drempel is eveneens een signaal voor bestuurders om meer aandacht te hebben voor wat er op en rond de weg gebeurt en om voorzichtiger te zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er een oversteekplaats voor voetgangers en fietsers in de buurt ligt. Zo’n drempel verhoogt dus ook de waakzaamheid van bestuurders en bijgevolg de veiligheid op de weg. Verhoog de veiligheid nog meer door ook spiegels te installeren bijvoorbeeld aan in- en uitritten met slechte zichtbaarheid.

Waar worden snelheidsdrempels geïnstalleerd?

Onze verkeersdrempel zijn geschikt voor privégebruik, zoals op privéwegen en privéterreinen. Ze zijn namelijk niet gehomologeerd en mogen dus niet op de openbare weg gebruikt worden. We raden aan om drempels te installeren aan de uitgang van een werf, op privéwegen, op een parking of gelijk welke andere plaats waar u het verkeer wil regelen. Als algemene regel geldt dat snelheidsdrempels geïnstalleerd worden op plaatsen waar voertuigen niet sneller mogen rijden dan 30 km/u omdat het anders gevaarlijk zou worden voor de andere weggebruikers. Zorg er wel voor dat uw verkeersdrempel geen hinderlijk obstakel vormt, vermijd bijvoorbeeld toegangsroutes die frequent gebruikt worden door de hulpdiensten.

Hoe integreert u een drempel op uw parking?

Onze snelheidsdrempels zijn voorgemaakt en bestaan ofwel uit 1 stuk, ofwel zijn ze modulair en bestaan ze dus uit verschillende onderdelen. Vaak zijn ze gemaakt van rubber of plastic. Verkeersdrempels moeten stevig aan de grond bevestigd worden, om te voorkomen dat ze loskomen en zo ongelukken zouden veroorzaken.

Voor optimale veiligheid, raden we aan om uw nieuwe snelheidsdrempel te installeren volgens een aantal richtlijnen. De aanwezigheid van een verkeersdrempel wordt aangegeven door het bord ‘Verhoogde inrichting’, dat minimaal 20 meter vóór de drempel geïnstalleerd wordt. Tegelijk geeft u ook de maximaal toegelaten snelheid aan. Bekijk daarvoor onze verkeersborden. Installeert u meerdere drempels, respecteer dan een onderlinge afstand van 20 tot 100 meter.

Aangeraden afstand tussen verkeersdrempels onderling en verkeerbord

Keuzegids - verkeersdrempels

Ons assortiment bevat verschillende types verkeersdrempels, die elk hun voordelen hebben voor bepaalde omgevingen, zoals parkings of privéwegen. Hieronder helpen we u de juiste drempel te kiezen.

Het type drempel kiezen in functie van waar u hem installeert

Bedrijfsparking, magazijn, laad- en loszone, privéwegen … Afhankelijk van waar u snelheidsdrempels installeert, moet een andere snelheidslimiet gerespecteerd worden. Wij raden u aan om de volgende richtlijnen te respecteren:

Snelheidslimiet Hoogte Soort verkeer
Maximale snelheid 5 km/u 20-30 mm Speciaal voor magazijnen.
Maximale snelheid 8 km/u 70-75 mm Voor drukke industriewegen (vrachtwagens en ander zwaar transport).
Maximale snelheid 15-30 km/u 50-60 mm Voor toegangswegen en parkings met matig verkeer.

Het materiaal kiezen

U kunt kiezen tussen verschillende materialen, die elk geschikt zijn voor een bepaald gebruik:

  • PVC is uiterst stevig materiaal. Onze nieuwe Seton snelheidsdrempel is bijvoorbeeld beschikbaar in geverfd, gerecycleerd pvc, maar ook in kleurvast pvc dat in de massa geverfd is.
  • Rubber is een zacht, gerecycleerd materiaal dat de impact op het milieu vermindert.
  • Staal is specifiek geschikt voor zware voertuigen. Bekijk bijvoorbeeld de snelheidsdrempel met tanden die niet alleen de snelheid vertraagt, maar ook automobilisten ervan weerhoudt in de verkeerde richting te rijden.

We hebben ook een model van polyurethaan dat opvouwbaar is en gemakkelijk te vervoeren. Ideaal voor tijdelijk gebruik, bijvoorbeeld om het verkeer te vertragen bij een ongeval.

Het model kiezen

Welke modellen zijn er beschikbaar in ons gamma?

Onze snelheidsdrempels zijn beschikbaar in verschillende hoogtes en lengtes zodat ze op gelijk welke plaats kunnen geïnstalleerd worden. Daarnaast kunnen ze opgedeeld worden in 2 types modellen, met elk hun voordelen:

Zichtbaarheid

Onze snelheidsdrempels zijn perfect zichtbaar dankzij de afwisseling van gele en zwarte stukken dat voor een duidelijk kleurcontrast zorgt. Zo zijn ze zichtbaar genoeg vanop afstand, zodat de bestuurder op tijd kan vertragen om met aangepaste snelheid over de drempel te rijden.

Bepaalde modellen zijn uitgerust met reflectoren zodat ze ook ‘s nachts uitstekend zichtbaar zijn wanneer het licht van de koplampen van een auto erop schijnt.

Gemakkelijk te installeren

De verkeersdrempels in ons aanbod kunnen eenvoudig geïnstalleerd worden zowel beton als asfalt. Bevestigingsmateriaal kan apart aangekocht worden of wordt geleverd samen met de kit. De nieuwe Seton snelheidsdrempel wordt trouwens dankzij een uniek railsysteem aan de grond bevestigd, dat de belasting op de onderdelen en de schroeven vermindert. Zo komt uw drempel veel minder gemakkelijk los en gaat hij lang mee.

Verkocht in kit

Bepaalde drempels worden verkocht in een kit die alle onderdelen bevat die u nodig hebt, inclusief al het bevestigingsmateriaal.

Kabelgoot

Bijna al onze drempels zijn uitgerust met een geïntegreerde kabelgoot die uw kabels beschermt en voorkomt dat voetgangers erover zouden struikelen.

Andere uitrusting voor uw parking

Help uw werknemers en bezoekers hun weg vinden door de juiste borden te plaatsen. Signaleer gereserveerde parkeerplaatsen met vloermarkering.