Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Borden en pictogrammen Brandpreventie

Advies nodig? Advies nodig? Welke signalering voor brandpreventie is verplicht? De signalisatie voor brandbestrijding is van vitaal belang in een onderneming. Zo zal er snel gehandeld kunnen worden, blijft het aantal schadegevallen beperkt en is een snellere interventie van de hulpdiensten mogelijk. Seton biedt u een uitgebreid assortiment aan van borden en pictogrammen die de brandpreventie gevoelig verhogen: borden die aanduiden waar de brandblusapparaten, de brandslangen en -alarmen zich bevinden en alles aangaande evacuatie- en veiligheidsvoorschriften.Ze zijn beschikbaar in een soepele sticker of een stevig bord, in polyester of polypropyleen; in A5, A4 of A3-formaat, in één stuk of op rol … U zal ongetwijfeld vinden wat u nodig heeft.

1-92 van 234 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Installeer een gestandaardiseerde en expliciete brandsignalisatie


Als werkgever of verantwoordelijke van een voor het publiek toegankelijk gebouw, dient u de veiligheid van personen in noodsituaties te garanderen. Voor al uw bewegwijzeringen in het kader van brandpreventie en brandbestrijding, zijn onze oplossingen op maat die conform zijn aan de ISO 7010-norm de beste keuze. Deze internationale wetgeving is van kracht sinds 2003 en uniformeerde de grafische symbolen en de kleuren in veiligheidsborden en -pictogrammen. Hierdoor kwam een coherentie in een universeel herkenbare tekst. In België zijn er specifieke voorschriften met betrekking tot brandveiligheid waaraan een zaakvoerder van een onderneming met meer dan 50 werknemers onderworpen is. Hetzelfde geldt voor bedrijven die werken met ontvlambare stoffen. De instructies bestaan uit een lijst van hulpmiddelen bij brandbestrijding, de aanduiding van bevoegd personeel om de hulpdiensten te verwittigen, alsook de nodige evacuatiemiddelen. Elke persoon die een beginnende brand waarneemt, moet volgens de regelgeving alarmeren en de eerste hulpmaatregelen treffen

FAQ – Voor welk materiaal opteert u voor een pictogram Brandpreventie?


De levensduur en de duurzaamheid van uw brandsignalisatie hangen rechtsreeks af van het materiaal dat u kiest. Bij Seton heeft u meerdere keuzemogelijkheden die aangepast zijn aan uw behoeften en aan elke type omgeving:
  • Voor gladde oppervlakten: soepele en sticker in gelamineerd polyester; snel en eenvoudig te plaatsen.

  • Voor niet klevende oppervlakten, zoals hout of steen: een stevig bord in polypropyleen of aluminium (robuuster).

  • Voor een metalen ondergrond: magnetische signalisatie, voordelig en eenvoudig te plaatsen.

In geval van twijfel bij de keuze van uw borden, kan u uiteraard contact opnemen met onze experten: zij zullen u een gepast advies geven in functie van uw vereisten en volgens uw gebruik van het product. Vergeet niet dat onze pictogrammen Brandpreventie ook verkrijgbaar zijn in fotoluminescente versie zodat uw personeel en bezoekers de pictogrammen ook kunnen waarnemen in het donker.

Borden met een symbool van een brandblusapparaat en een brandslang

Om efficiënt te kunnen handelen bij een eventueel noodgeval in uw lokalen, dient u een opvallende brandsignalisatie te voorzien. Hierdoor kan iedereen gemakkelijk de toegangspunten tot water en de brandblussers terugvinden. Seton heeft een uitgebreid gamma borden brandbestrijdingsmiddelen (Brandslangen) om de brandblusapparaten op een heldere manier te kunnen identificeren. Wij bieden ook branduitrusting aan, aangepast aan het vuurtype en conform aan de huidige wetgeving.

Borden brandveiligheid: toegang brandweer en vluchtwegen

Om bij een brand de interventie van de brandweer te vereenvoudigen, dient u hen aan te wijzen waar alle brandbestrijdingsmiddelen en lokalen zich bevinden. In ons gamma borden toegang brandweer en vluchtwegen, zal u een waaier aan borden voor vluchtwegen of branddeuren terugvinden om de interventie van de hulpdiensten vlot te laten verlopen. Wij bieden deze veiligheidsborden en -pictogrammen aan in diverse formaten, materialen en met een verschillende tekst. Belangrijk om te weten: wanneer u in geval van brand de branddeuren gesloten houdt, zal de verspreiding van het vuur en de rook vertragen gedurende 15 tot 90 minuten. Het pictogram “Brandweer gesloten houden” is dus van levensbelang!

Borden voor brandmelders en brandalarmen

Het brandalarm is één van de meest cruciale instrumenten in geval van brand. Het waarschuwt namelijk onmiddellijk de personen die zich in een brandend gebouw bevinden. Een in het oog springende identificatie van de “Brandmelder” is erg belangrijk om in één oogopslag de brandalarmen te kunnen lokaliseren. Seton heeft een ruim assortiment aan borden voor brandmelders, manuele alarmen, maar ook een signalisatie om te weten waar de brandtelefoon zich bevindt.

Contacteer ons op het nummer 0800 58 082 of vul online een gratis offerteaanvraag in!