Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Lekbakken

Advies nodig? Advies nodig? Hoe de juiste opvanbak kiezen? Lekbakken zijn verplicht indien u gevaarlijke, ontvlambare of chemische producten opslaat. Deze opvangbakken, zoals een opvangpallet, zijn beschikbaar in staal of plastic en moeten aangepast zijn aan de vloeistoffen die u mogelijks moet opvangen. Ontdek ons gamma lekbakken en opvangbakken en bescherm uw bedrijf en het milieu tegen lekkages en vervuiling.

43 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Lekbakken


Staal of plastic, hoe de juiste lekbak kiezen?

Er bestaan 2 mogelijkheden voor het opvangen van chemische en gevaarlijke producten. U kunt kiezen voor een opvangpallet uit staal of er zijn ook lekbakken uit polyethyleen.
  • Een vatenlekbak of een retentiepallet van staal dient speciaal voor het opvangen van koolwaterstoffen, oliën en ontvlambare producten. Deze opvangbakken zijn geschikt voor buiten, ze zijn sterk en kunnen ook de bodem beschermen. Opgelet, de metalen lekbakken zijn niet geschikt voor het opvangen van bijtende producten.

  • De lekbakken uit plastic (polyethyleen) worden gebruikt voor het opvangen van bijtende chemische producten (zuren en basen), alsook alle schadelijke en giftige producten. De neutrale eigenschappen van polyethyleen zorgen ervoor dat u producten veilig kunt opslaan, zonder een reactie bij lekkages. De vatenlekbakken uit plastic zijn daarentegen niet geschikt voor ontvlambare producten.

Kan ik al mijn producten in dezelfde vatenlekbak opvangen?

Wanneer u verschillende chemische producten moet opvangen in een retentiepallet of opvangpallet, dan moet u absoluut uitzoeken of deze mogen mengen of niet. Het mengen van bepaalde schadelijke stoffen in dezelfde opvangbak kan de eigenschappen van deze stoffen veranderen en ze uiterst gevaarlijk maken. U raadpleegt het best een tabel voor chemische compatibiliteit om te weten of u uw producten al dan niet mag opvangen in dezelfde lekbak.
Om de eigenschappen van uw product te kennen, controleert u het best de GHS / CLP markering op de verpakking.

Hoe mijn retentiepallet schoonmaken?

De schoonmaak van opvangbakken met roosters en het bijhorende afval moet uiterst veilig gebeuren. Om u daarin te helpen heeft Seton een gamma industrieel absorptiemateriaal ontwikkeld alsook kant-en-klare absorptiekits. Er bestaan drie gamma’s:

Wanneer absorptiemiddelen gebruikt zijn, dan moeten ze op dezelfde manier behandeld worden als de schadelijke producten die u heeft opgeruimd.

Wat zijn de verschillen tussen opvangplatformen en opvangbakken?

De vatenlekbak voor 4 vaten, uit plastic of uit staal, dient vooral voor een opslag op lange termijn. Deze lekbakken zijn meestal hoger en hebben een groter opvangvolume. Deze opvangbakken zijn dus geschikter voor IBC-vaten en grote vaten. Bij een opvangpallet heeft u de mogelijkheid om een echte werkplank te maken en vloeistoffen eenvoudig te bewerken en op te slaan. Doordat de werkplanken niet hoog zijn, is het eenvoudig en snel om de vaten op hun plaats te zetten.

Bijhorende producten

Voor de opvang van sommige producten is extra veiligheid nodig. Wanneer u kleine flesjes gebruikt met licht ontvlambare producten, dan is de klassiek retentiepallet of vatenlekbak niet geschikt.
Kies voor kasten voor ontvlambare producten in plaats van de traditionele opvangbakken of opvangplatformen. Zo houdt u de vlammen weg van uw producten gedurende tientallen minuten.
Bij kleine recipiënten kunt u ook gebruikmaken van onze veiligheidsrecipiënten in plaats van de traditionele lekbakken. Zo wint u plaats bij de inrichting van uw opslagruimte. Let wel steeds goed op het volume van uw opvangbakken, opvangplatformen en veiligheidsrecipiënten.