Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Chemisch bestendige handschoenen

De risico's verbonden aan chemische stoffen zijn talrijk en in geval van contact met de huid kunnen zulke chemicaliën de oorzaak vormen van brandwonden, huidziektes, irritaties en infecties. De beste manier om dat te voorkomen is door chemisch bestendige handschoenen te dragen. Seton stelt u een gamma voor van handschoenen uit diverse materialen met verschillende eigenschappen naargelang hun gebruik.

17 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Een derde van de werkongevallen betreft de handen, en een chemische factor is daarbij vaak aanwezig. Het dragen van veiligheidshandschoenen is dus van essentieel belang bij de behandeling van gevaarlijke, chemische stoffen in de voedingssector, farmaceutische industrie, auto-industrie en laboratoria.

- De norm EN 374-2 specificeert de indringingsweerstand van veiligheidshandschoenen tegen chemische stoffen en microbiologische gevaren.
- De norm EN 374-3 bepaalt de weerstand tegen degradatie en permeatie, een proces waarbij een chemisch product zich verspreidt op een moleculair niveau. De letters die zich onder het pictogram bevinden, staven de conformiteit van de handschoenen met de norm EN 374-2 en geven aan voor welke chemische stoffen de handschoenen werden getest en een prestatiecijfer van minimum 2 hebben behaald.

De diverse materialen gebruik in de vervaardiging van de handschoenen beantwoorden aan verschillende behoeften:
- Handschoenen van nitril: uiterst bestendig en bieden een goede weerstand tegen koolwaterstoffen.
- Handschoenen van latex: zeer goed bestand tegen chemische producten, slijtage en scheurtjes.
- Handschoenen van butyl: bestand tegen uitermate agressieve en giftige chemicaliën.
De keuze van uw handschoenen moet dus hun gewenste gebruik in acht nemen alsook de mogelijke allergene risico's. Meer informatie vindt u op onze themapagina handbescherming.

Signaleer de risicozones dankzij onze Borden en pictogrammen Chemisch en Biologisch gevaar .