Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Verpakkingstape

Gebruik verpakkingstape om pakketjes verzorgd en veilig te kunnen verzenden. Kiest uit standaard tape, CLP-plakband of creëer volledig zelf uw tape. Zo kiest u zelf welke boodschap u meegeeft aan iedereen die uw pakket behandelt. Ontdek hier onze verschillende opties en lees onderaan de pagina verder voor meer uitleg, tips en tricks!

20 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ


Waarvoor wordt verpakkingstape gebruikt?


Verpakkingstape wordt vooral gebruikt in de context van opslag en verzending. Wanneer goederen in dozen opgeslagen worden, is het aan te raden om ze af te sluiten met tape. Daarnaast wordt verpakkingstape ook door orderpickers gebruikt in het voorbereidingsproces van bestellingen die ingepakt en opgestuurd moeten worden. Deze tapes kunnen gebruikt worden om een verpakking te sluiten, maar ook om verschillende kartonnen dozen samen te bundelen.
Let erop dat u uw orderpickers en andere werknemers uitrust met de juiste Handbescherming om verwondingen te voorkomen bij het behandelen van verpakkingsdozen.

Welke types verpakkingstape bestaan er?


De gewone tape bestaat in verschillende kleuren en bevat geen tekst. Er bestaat ook waarschuwingstape waarop een bepaalde boodschap gedrukt staat die een waarschuwing geeft aan degenenen die het pakket behandelen. Daarnaast bestaat er ook CLP-tape waarop een CLP-symbool meer uitleg geeft over de inhoud van het pakket. Als laatste bieden we u ook personaliseerbare tape aan. Die tape kunt u volledig naar wens aanpassen: u kiest zelf de kleur(en) en de tekst en bovendien kunt u ook uw logo laten toevoegen!

Waarom is het belangrijk om verpakkingstape te gebruiken?


Elk type dozentape dient een verschillend doeleinde: de klassieke, gekleurde tape zorgt erover dat het pakket gesloten blijft gedurende de hele route van verzender naar ontvanger. Dat zorgt ervoor dat de bestelling in goede staat aankomt en geen beschadigingen oploopt doordat de doos bv. omvalt en de goederen eruit vallen. In de context van opslag kan deze tape ook als een kleurcode dienen, als aanwijzing over de inhoud, de status, de bruikbaarheid etc.
Waarschuwingstape geeft aanwijzingen over de veiligheidsmaatregelen die moeten getroffen worden bij het transport van de doos in kwestie, bijvoorbeeld dat ze voorzichtig behandeld moet worden omdat er breekbare producten in zitten.
CLP-tape vertelt iets over de aard van het verpakte product; het wijst op de aanwezigheid van gevaarlijke goederen en bijgevolg gevaarlijke situaties mocht het pakket open raken. Door deze tape aan te brengen verhoogt u de waakzaamheid en zo ook de veiligheid van iedereen de doos in handen krijgt, van de verzender tot de koerierdienst tot de ontvanger.
Voeg nog meer informatie over het pakket en de inhoud toe met Verpakkingsetiketten, kantel- en schockindicatoren .

In welke materialen bestaat dit soort tape en wat is het verschil?


De twee meest voorkomende materialen zijn polypropyleen (PP) en PVC (polyvinylchloride). De verschillen situeren zich op diverse vlakken: over het algemeen is PP-tape iets goedkoper dan PVC. PP-tape is ideaal voor kleine tot middelmatige pakketen, terwijl voor grote zendingen eerder PVC-tape aangeraden wordt, wegens de sterke kleefkracht van dit type. En ander verschil situeert zich op het vlak van rekbaarheid: PVC-tape is niet rekbaar, PP-tape wel. Als gevolg daarvan kan PVC-tape met de hand afgescheurd worden, PP-tape niet. Daarom raden we u aan om PP-tape met een afroller te gebruiken. PVC-tape is dan weer erg in trek bij onder meer verhuizers, doordat ze de tape snel kunnen afscheuren, zonder mes of ander hulpmiddel. Wilt u dat de tape geluidloos afrolt, kiest dan voor PVC-tape.

Hebt u een plakband liggen maar weet u niet welke het is, doe dan snel even deze test: rol de tape een stukje af en kleef het uiteinde aan een tafel. Houd de tape strak gespannen en prik erin met een puntig object, zoals een balpen of potlood. Verschijnt er gewoon een gaatje, dan is het PVC-tape. Scheurt de tape, dan hebt u PP-tape vast.

Handmatig versus machinaal


Deze tapes kunnen zowel met de hand als machinaal gebruikt worden. Als je de tape gewoon met de hand gebruikt, kan je de hulp inroepen van een dispensen voor meer gebruiksgemak. Bij machinale toepassing wordt verpakkingstape gebruikt in dozensluitmachines. In die machine worden geopende dozen aangevoerd via aan transportband, waarna geheel automatisch de boven- en onderzijde met tape gesloten worden.

Wat zijn de grootste ergernissen en dus vereisten van verpakkingstape?


Er zijn heel wat soorten tapes op de markt, in een groot aantal kwaliteiten en prijsklassen. De meeste tapes bestaan voornamelijk uit twee delen: een kunststoffolie die als drager dient voor de tweede component, de kleefmassa. De kwaliteit van een kleefband bewijst zich in het gebruik; de grootste ergernissen in de toepassing zijn dat de tape loslaat (te weinig kleefkracht) of te gemakkelijk scheurt (te zwakke drager). Een ‘perfecte’ tape hecht dus uitstekend, scheurt niet (gemakkelijk), is geruisloos bij het afrollen en laat geen vlekken na bij het verwijderen.

Tips om verpakkingstape aan te brengen


Temperatuur is een belangrijke factor hierbij. De ideale aanbrengingstemperatuur situeert zich tussen 15 en 22°C. Dit verklaart de ontevredenheid die durft op te treden bij gebruik in koude ruimtes zoals vriescellen.
Hoewel het niet moeilijk is om een kartonnen doos te sluiten met verpakkingstape, zijn er toch een aantal tips om rekening mee te houden. Sluit de verpakking bij voorkeur zowel horizontaal als verticaal af. Dat voorkomt dat één van beide tapes loskomt. Let er daarbij ook op dat u kruislinks tapet, dat bouwt een extra veiligheid in. Bent u nog niet helemaal gerust, breng dan in beide richtingen twee banen aan. Dan hebt u 100% garantie dat de doos gesloten blijft.

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke service aan te bieden. Sluiten