Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Borden en pictogrammen defibrillator (AED)

In geval van een hartaanval, verminderen de overlevingskansen van het slachtoffer elke minuut met 10%. Het is dus essentieel dat de andere personen ter plaatse direct kunnen tussenkomen, zonder vertraging! De borden die een defibrillator identificeren helpen bij het vinden van de dichtstbijzijnde automatische externe defibrillator (AED), en zo wordt waardevolle tijd gewonnen voor het toedienen van de eerste zorgen.

16 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Elk jaar krijgen ongeveer 400.000 Europeanen een hartstilstand, waarvan 350.000 buiten het ziekenhuis. Op dit ogenblik overleeft gemiddeld slechts 1 slachtoffer op de 10. Als een hartmassage en vroegtijdige defibrillatie worden uitgeoefend in de eerste 5 minuten, dan kan de overlevingskans van de slachtoffers verdubbelen of zelfs verdriedubbelen! Het is dus duidelijk dat een snelle interventie meer dan ooit van levensbelang is.

In situaties waar elke minuut telt, kan een goede signalering zorgen voor het winnen van waardevolle seconden. Het efficiënt signaleren van uw AED (Automatische Externe Defibrillatoren) is uitermate belangrijk om uw EHBO-materiaal vlot te kunnen identificeren.
Gemakkelijk te herkennen dankzij de groene kleur en het witte logo van de defibrillator: de borden voorgesteld door Seton garanderen u een optimale zichtbaarheid.

Al onze pictogrammen zijn trouwens conform de wetgeving, die eveneens de signalisatiemethoden van de AED op openbare plaatsen vastlegt. De wet voorziet de verplichting dat elke defibrillator geïdentificeerd moet worden door een voorgeschreven pictogram. Een verplichting die opgelegd is aan de werkgever van de ondernemingen.

Om aan deze eisen te beantwoorden, biedt Seton u verschillende versies van AED borden:
Haakse (loodrechte) versies aan de muur voor een zichtbaarheid van elke kant;
Wigvormige versies die u een optimale zichtbaarheid verzekeren vanaf de voorzijde en van opzij;
Speciale versies ontworpen voor een goede installatie buiten;
Modellen van verschillende dimensies om zich perfect aan te passen aan uw omgeving.

Gebruik onze Palen om overeen te komen met de wettelijke bepalingen en de goede leesbaarheid van uw defibrillator-pictogrammen te garanderen. Meer informatie omtrent de bevestiging van het bord op de paal, vindt u op onze pagina Bevestiging van borden op palen.

Naast borden en pictogrammen voor de signalering van defibrillatoren, biedt Seton u eveneens de signalering voor uw nooduitgangen aan, alsook posters en affiches.

Ontdek ook alle defibrillatie-apparatuur, tegenwoordig verplicht op openbare plaatsen, in onze rubriek AED's (Automatische externe defibrillator) en toebehoren .

Wenst u meer informatie over de standaardisatie van veiligheidssymbolen? Neem dan een kijkje op onze pagina over de norm EN ISO 7010.