Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Borden Verzamelplaats

Advies nodig? Advies nodig? Hoe de locatie van een verzamelpunt aanduiden? In het kader van brandpreventie zijn bedrijven wettelijk verplicht een duidelijke signalering van de verzamelpunten in het gebouw te voorzien. Bij een evacuatie is het belangrijk dat uw werknemers verzamelen in een veilige wachtzone zonder daarbij de interventie van de hulpdiensten te storen. Het is belangrijk om uw werknemers en frequente bezoekers te laten weten waar het verzamelpunt zich exact bevindt. Met het gamma borden en pictogrammen van Seton kan u een duidelijke en goed zichtbare signalering van de verzamelplaatsen realiseren. Plaats snel uw online bestelling. Wij creëren ook borden maat. Ontdek onze oplossingen voor signalering en vraag een gratis offerte aan.

36 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Welke borden duiden een verzamelpunt aan?


Bij een evacuatie moeten de personen die zich in uw gebouwen bevinden, samenkomen bij het verzamelpunt. Eenmaal daar, zijn ze niet meer blootgesteld aan risico’s en kunnen de geëvacueerde personen gemakkelijk geïdentificeerd worden. In België, staan in het Koninklijk Besluit van 28 maart 2014 de instructies voor de werknemer beschreven inzake brandpreventie op het werk. Hoewel er geen richtlijnen met betrekking tot een verzamelpunt zijn, staat wel beschreven dat werknemers snel moeten evacueren naar een veilige plaats zonder hen in gevaar te brengen (artikels 11-15).
Wat u dient te onthouden van onze borden en pictogrammen voor een verzamelplaats:
  • Ze zijn onmisbaar met betrekking tot de preventie van brandgevaar, aangezien ze de veilige zone aanduiden waar geëvacueerde werknemers dienen te verzamelen en geïdentificeerd kunnen worden.

  • Ze zijn conform de ISO 7010-norm zodat de universele en ondubbelzinnige veiligheidsboodschap snel begrepen wordt.

  • Ze zijn vervaardigd in materialen die aangepast zijn voor buitengebruik zodat ze duurzamer zijn.

Afzonderlijke pictogrammen of met een transcriptie van de boodschap "verzamelplaats"

Onze borden die een verzamelpunt aanduiden zijn verkrijgbaar met een afzonderlijk pictogram of een pictogram met een beschrijvende tekst. De veiligheidsboodschap van de universele ISO 7010-pictogrammen kan nog beter begrepen worden door de tekst “Verzamelplaats” of “Verzamelplaats bij evacuatie”.

Een signalisatie voor buitengebruik

Onze borden die een verzamelpunt aanduiden, zijn beschikbaar in verschillende weerbestendige materialen; bestand tegen uv-stralen of tegen slechte weersomstandigheden. Ontdek ons assortiment borden in een hard bord van polypropyleen of uit aluminium. Om uw verzamelplaatsborden snel te monteren, gebruikt u best onze complete kit met alle noodzakelijke bevestigingsmiddelen.

Alles voor een vlotte evacuatie en brandpreventie

Win tijd en koop al uw signalisatiemateriaal bij dezelfde leverancier. Seton heeft een compleet assortiment van toebehoren voor brandpreventie en een evacuatie. Naast het aanduiden van de verzamelpunten, dient een evacuatie in de beste omstandigheden te verlopen: pictogrammen met veiligheidsrichtlijnen, autonome veiligheidsverlichting en een complete kit om de locatie van de nooduitgangen op een fotoluminescente manier aan te duiden.
Voor de veiligheid van personen bij een noodgeval, voorziet u ook borden die een vluchtweg aanduiden en borden voor de evacuatie van mindervaliden. Voor de veiligheid van personen bij een noodgeval, voorziet u ook borden die een vluchtweg aanduiden en borden voor de evacuatie van mindervaliden.

Contacteer ons telefonisch van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 18u of per e-mail of vraag een online offerte op.