Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Antislippictogrammen voor vloer

Advies nodig? Advies nodig? Wanneer een antislippictogram gebruiken? Werkgevers zijn verplicht om gevaarlijke zones in het bedrijf te beveiligen om de veiligheid van hun werknemers te garanderen.
Ze moeten hun werknemers ook waarschuwen voor eventueel gevaar en duidelijk aantonen welke verplichte regels de werknemer moet volgen.
Deze antislippictogrammen zijn de perfecte multifunctionele oplossing waarmee u duidelijk een verbod, gevaar of gebod kunt aanduiden om zo het risico op werkongevallen of slip- en valpartijen te vermijden. Ontdek onze antislippictogrammen voor vloermarkering en zorg ervoor dat uw arbeiders in veilige omstandigheden kunnen werken.

11 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Combineer veiligheid en signalering met deze antislippictogrammen

In het kader van uw risicopreventiebeleid, bent u als werkgever verplicht om uw arbeiders van een veilige werkplaats te voorzien. Zo verklaart de norm 89/654/EEG dat “werkplekken in de open lucht, voor zover mogelijk, zodanig ingericht moeten zijn dat de betrokken werknemers niet kunnen uitglijden of vallen”. U moet dus zowel binnen als buiten de gevaarlijke zones van uw bedrijf beveiligen, om elk risico op val- of slippartijen te vermijden. Daarnaast dienen de pictogrammen als vloermarkering in uw magazijn om een verbod, gebod of gevaar aan te duiden. De vloerpictogrammen beschikken over een hoge antislipkracht, waardoor ze perfect geschikt zijn voor druk voetgangersverkeer. Daarnaast zijn ze bestand tegen slijtage en extreme weersomstandigheden.

Welk antislippictogram heeft u nodig voor uw werkomgeving?

Antislippictogrammen voor gevaar

Deze antislippictogrammen “valrisico” hebben een driehoekige vorm en gele kleur, waardoor automatisch de link met gevaar gelegd wordt. Om ongevallen te vermijden in fabrieken en industriële omgevingen is het belangrijk om het gevaar van transportvoertuigen, heftrucks en machines aan te duiden. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld de antislipstickers voor vloer “waarschuwing transportvoertuigen” gebruiken. Deze antislipstickers zijn ook beschikbaar in een fotoluminescente versie, zodat de zichtbaarheid van het pictogram gegarandeerd blijft in donkere ruimtes.

Antislippictogrammen voor verbod

De ronde vorm en rode kleur van deze pictogrammen tonen aan dat er een verbod geldt in de zones waar dit pictogram op de vloer kleeft. Met deze Antislipstickers voor vloer “verboden voor voetgangers” toont u duidelijk aan welke zones verboden zijn voor uw werknemers en bezoekers en vermijdt u ongevallen op de werkvloer.

Antislippictogrammen voor gebod

Tot slot behoren de blauwe en ronde pictogrammen tot de categorie van de gebodstekens. Toon duidelijk aan welke verplichte veiligheidsregels uw werknemers en bezoekers moeten volgen. Dankzij de antislipstickers voor vloer “verplichte doorgang voor voetgangers” signaleert u welke zones verplicht te gebruiken zijn voor voetgangers.

3 goede redenen om vloermarkering te gebruiken

Hoge antislipkracht

Seton stelt u antislippictogrammen voor met slijpdeeltjes in aluminiumoxide voor (korrelgrootte: 60 korrels) die samen met bestendig polymeer gekleefd zijn op een plastic beschermlaag.

De antislippictogrammen voor vloeren zijn zeer bestendig en perfect geschikt voor druk voetgangersverkeer en de doorgang van vrachtwagens of andere voertuigen. Ze zijn ook bestand tegen slijtage, chemische producten, olie, uv-stralen en extreme temperaturen. Dankzij hun R13 classificatie (volgens de norm DIN 51130) zijn ze geschikt voor moeilijke en vettige omgevingen en de voedingsmiddelenindustrie.

Hoge zichtbaarheid, ook ‘s nachts

Om gevaar of de te volgen route aan te duiden en valpartijen te vermijden in geval van stroompannes of evacuatie zijn onze antislippictogrammen ook beschikbaar in een fotoluminescente versie. Als er licht op schijnt, absorberen ze de fotonen en hergebruiken ze het licht dat ze hebben opgeslagen als het donker is. Deze fotoluminescente vloerpictogrammen zijn ideaal om nooduitgangen te beveiligen.

Sterke kleefkracht

Onze vloermarkering heeft een kleefkracht van 3M op de achterzijde en is gemakkelijk te kleven. Het bereikt zijn maximale kleefkracht na 72 uur.

Complementaire producten - antislippictogrammen

In ons assortiment vindt u ook andere antislipproducten die uw werknemers en bezoekers beschermen tegen slip- en valpartijen. Ontdek onze vast te schroeven antislipplaten, onze antisliptape voor binnengebruik, onze antisliptrapneuzen om uw trappen te beveiligen en onze antislipverf om gedetailleerd belangrijke zones in uw bedrijf te beveiligen.

Bekijk onze pagina antislipproducten en accessoires voor meer informatie over het vermijden van valpartijen op de werkvloer. Om het aanbrengen van antislipproducten te vergemakkelijken, vindt u in ons gamma ook bevestigingsmateriaal, zoals een ontvettingsmiddel, een lijmkit en een primer. Dankzij ons assortiment opslag en opvang van gevaarlijke stoffen kunt u valpartijen vermijden in ruimtes waar olie of andere gevaarlijke vloeistoffen opgeslagen staan. Voor het welzijn van uw personeel kunt u ook ergonomische werkvloermatten installeren. Deze stimuleren de bloedsomloop en verminderen ongemakken die gepaard gaan met langdurig rechtstaan, waardoor de productiviteit van uw werknemers verhoogt.