Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Borden evacuatie voor Mindervaliden

Advies nodig? Advies nodig? Hoe bij evacuatie de weg tonen aan andersvaliden? Voor personen met een handicap bestaat een specifieke procedure bij het evacuatiebeleid. Zo is het essentieel om een bijzondere signalering te voorzien van de mogelijke route naar de vluchtwegen. Wanneer personen bij een evacuatie niet de trap kunnen nemen, kunnen zij in deze veilige zones tijdelijk wachten op hulp van iemand van het bedrijf zelf. Ontdek onze borden voor gehandicapten; een compleet assortiment signaleringsmateriaal voor personen met een handicap. U heeft de keuze uit verschillende materialen (harde en klevende) en afmetingen. Wij creëren ook uw signalering op maat met de tekst van uw keuze. Bekijk online ons aanbod en vraag gratis uw offerte aan.

14 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Evacuatie: een signalisatie voor de veiligheid van personen met een handicap


In België zijn in het Wetboek geen specifieke bepalingen opgenomen over het signalisatiebeleid in gebouwen voor personen met een handicap. Het ontbreken in openbare ruimtes van een mogelijke vluchtroute voor gehandicapten impliceert echter een vorm van discriminatie. Onze pictogrammen voor de evacuatie van personen met een handicap zijn perfect conform aan de veiligheidsvereisten voor bedrijven en voor publiek toegankelijke gebouwen.
Seton realiseert alle oplossingen voor de toegankelijkheid van personen met beperkte mobiliteit: de routes, de parkeerterreinen, de hellingbanen enz. De 3 basisdoelstellingen van onze borden voor gehandicapten:
  • De toegankelijkheid en de veiligheid van iedereen in de gebouwen verbeteren, met passende oplossingen en conform met de wetgeving.

  • Personen met beperkte mobiliteit naar de nooduitgangen of de wachtpunten oriënteren door middel van een expliciete signalisatie: een rolstoelpictogram met een richtingspijl.

  • De borden zijn conform met de veiligheidsnormen bij een brand omdat het van belang is om elk zinloos traject of onpraktische route te vermijden bij een evacuatie.

Signalisatie van verzamelplaatsen voor personen met een handicap

In voor publiek toegankelijke gebouwen zijn verzamelplaatsen ingericht die voldoen aan de veiligheidsnormen en specifieke behoeftes van personen met een handicap. Indien nodig kunnen deze ruimtes dienst doen bij een latere evacuatie in afwachting van een interventie van de hulpdiensten. De route naar deze veilige zones dient expliciet geïdentificeerd te worden met specifieke evacuatieborden. Wij bieden deze aan in harde of soepele, klevende materialen, en in de afmetingen van uw keuze.

Aanduiding van de veiligheidsbepalingen

Voor de bescherming van personen met een handicap kan het bord dat de veiligheidsinstructies met betrekking tot verzamelpunten aanduidt, niet ontbreken. Ze zijn verplicht in openbare gebouwen en geven de specifieke veiligheidsinstructies aan die genomen dienen te worden in een noodgeval wanneer men wacht op de interventie van de hulpdiensten. Het bord is vervaardigd in pvc en is resistent tegen temperaturen tussen -10 °C et +60 °C.

Borden voor de evacuatie naar de nooduitgangen

Een expliciete signalering van de uitgangen en vluchtwegen is essentieel om evacuaties van personen met een handicap snel te laten verlopen. Onze Rechthoekige borden en stickers nooduitgang "Gehandicapten, pijl naar links" duiden op een ondubbelzinnige manier aan welke richting de rolstoelgebruiker dient te nemen. Deze evacuatiesignalering is nog doeltreffender als ze fotoluminescent is, omdat ze dan bij een stroomonderbreking bijvoorbeeld, zichtbaar blijft.
Ontdek ons uitgebreid assortiment evacuatieborden en -pictogrammen die de uitgangen en vluchtwegen, alsook de verzamelpunten, aangeven.

Contacteer ons telefonisch van maandag tot vrijdag van 8u30 tot 18u of per e-mail. Vraag online een gratis offerte op.