Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Borden en Pictogrammen Evacuatie

Advies nodig? Advies nodig? Welke evacuatieborden zijn onmisbaar in uw bedrijf? Met ons uitgebreid assortiment evacuatieborden en -pictogrammen zal u zich optimaal kunnen organiseren voor de veiligheidssignalisatie en brandpreventie in uw gebouwen. Voor de veiligheid van de personen die zich in uw gebouwen bevinden, is een expliciete markering van de nooduitgangen en de verzamelplaats essentieel. Een verzamelpunt is een veilige zone waar snel geverifieerd kan worden of iedereen uit het gebouw geëvacueerd is, en waar interventieteams samenkomen. Al onze evacuatiepictogrammen beantwoorden aan de actuele wetgeving voor publieke gebouwen. Voor de veiligheid signaleren zij ook de vluchtwegen en wachtzones voor mindervaliden.

1-92 van 334 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Evacuatiepictogrammen, een ondubbelzinnige signalisatie


Als werkgever of verantwoordelijke van een publiek toegankelijk gebouw bent u verplicht om de veiligheid van personen in nood te verzekeren. Een belangrijk aspect in de risicopreventie belangt de mens aan. Het is essentieel om uw werknemers of frequente bezoekers goed te informeren over de gang van zaken in geval van problemen. Ontdek op onze website enkele suggesties om een efficiënte signalisatie op touw te zetten met geharmoniseerde evacuatiepictogrammen die door iedereen intuïtief begrepen worden. Als u dat wenst, bieden wij ook de mogelijkheid om borden op maat met een gepersonaliseerde tekst te creëren. In België staat in het Koninklijk Besluit van 28 maart 2014 (BS 23.04.2014), met betrekking tot brandpreventie op arbeidsplaatsen, beschreven dat de signalisatie van evacuatiewegen, vluchtwegen en nooduitgangen verplicht is. Deze dienen aangebracht te worden op de correcte plaatsen en behouden hun eigenschappen doorheen de tijd.

FAQ – Welke zijn de verschillende evacuatiepictogrammen?


Voor de evacuatiesignalisatie in uw gebouwen dient u een aantal bepalingen te volgen voor een efficiënt signaleringsbeleid. In geval van een alarmerende situatie of een schadegeval in uw gebouwen, is het de bedoeling dat de personen die aanwezig zijn in het gebouw veilig naar buiten worden geleid zodat ze gegroepeerd en geïdentificeerd kunnen worden om te vermijden dat iemand op de verzamelplaats ontbreekt. Er zijn 3 types van pictogrammen noodzakelijk voor een expliciete signalisatie:
  • De nooduitgangen: een persoon die rent naar een deur, met een richtingspijl.

  • Het verzamelpunt: verschillende individuen in groep met 4 pijlen.

  • De evacuatiepunten voor mindervaliden (personen met beperkte mobiliteit): een profiel van een persoon in een rolwagen.

Deze grafische pictogrammen zijn ISO 7010-gestandaardiseerd waardoor de veiligheidssignalisatie op internationaal niveau uniform is en door iedereen kan begrepen worden.

Borden van evacuatie en nooduitgang

Het is cruciaal om in geval van brand of bij een evacuatie de dichtstbijzijnde nooduitgangen aan te duiden. Met de hulp van stickers en borden met een richtinggevende pijl, geeft u op een expliciete manier aan welke richting gevolgd dient te worden bij een evacuatie. Pictogrammen met een fotoluminescente markering kan u zelfs waarnemen in het donker of bij rook. Tenslotte kan u met een autonome noodverlichting (SATI-blok) de signalisatie van de vluchtwegen in elke omstandigheid verzekeren; zelfs wanneer de hoofdverlichtingsinstallatie van uw gebouwen defect is.

Signalisatie van de verzamelplaats na een evacuatie

Bij een evacuatieprocedure wordt iedereen begeleid naar het verzamelpunt. Het is de veilige zone waar men dient samen te komen zodat een identificatie kan plaatsvinden zonder hierbij de interventie van de hulpdiensten te verstoren. Omwille van de mogelijke risico’s en schade heeft deze procedure buiten en op een redelijke afstand van de feiten plaats. Om die reden zijn onze borden die een verzamelplaats aanduiden na een evacuatie behandeld met een anti-uv-laminering en heel resistent tegen verschillende weersomstandigheden of temperatuurverschillen.
Uw preventiebeleid met betrekking tot noodevacuaties beperkt zich niet tot het gebruik van signalisatiemateriaal. Al uw veiligheidsvoorzieningen dienen compleet en conform de huidige wetgeving te zijn. Seton is ook een gespecialiseerd leverancier van brandalarmen en veiligheidshesjes.

Specifieke evacuatiesignalisatie voor mindervaliden

De evacuatie van personen met beperkte mobiliteit of mindervaliden volgt bijzondere vereisten, met name met betrekking tot voor hen uitvoerbare vluchtroutes en veilige wachtzones. Een specifieke evacuatiemarkering is dus noodzakelijk voor de veiligheid van alle personen in uw lokalen of uw voor publiek toegankelijk gebouw.

Doe een beroep op onze experten! Zij begeleiden u graag bij de keuze van uw evacuatieborden en -pictogrammen. Contacteer ons voor de realisatie van uw project en vraag online een gratis offerte aan.