Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Universele absorptiemiddelen

Advies nodig? Advies nodig? Bij welke stoffen werkt universeel absorptiemateriaal? Universeel absorptiemateriaal is noodzakelijk in een bedrijf, vooral in de industriële sector. Er zijn steeds risico’s op ongevallen en lekkages, zowel met water, olie of koolwaterstoffen. U moet snel reageren om verschillende redenen: om ongevallen te vermijden als gevolg van een gladde vloer, om uw materiaal in goede staat te houden en om vervuiling te vermijden doordat vloeistoffen naar buiten zouden stromen. Onze industriële absorptiemiddelen hebben het vermogen om alle soorten vloeistoffen op te ruimen in een professionele context.

Welk soort absorptiemiddel zoekt u?

22 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Universeel absorptiemateriaal


Waarom zijn mijn absorptieproducten grijs?

Het universele absorptiemateriaal voor alle vloeistoffen hebben een ander productieproces dan de witte universele absorptieproducten die speciaal dienen voor oliën en koolwaterstoffen. De kleur ontstaat doordat het polypropyleen gemengd wordt met zeep en zwarte kleurstof. Het doel is om dit product meteen te herkennen en bij hoge nood kiest u gewoon het meest geschikte absorberende papier. Hier wordt alles, zonder onderscheid, geabsorbeerd.

Waarom een absorptieproduct voor alle vloeistoffen gebruiken?

De absorberende doeken voor kleine hoeveelheden en de kussens worden vaak gebruikt bij ongevallen. U moet snel reageren om de verdere verspreiding van de stromingen tegen te houden. Maar deze universele absorptiemiddelen kunnen ook preventief ingezet worden, bijvoorbeeld rond machines waaruit gemakkelijk vloeistoffen lekken. Zo kunt u met absorptieslangen een risicovolle zone afzetten, wat direct een oplossing biedt bij incidenten. De absorberende matten en rollen kunnen ook preventief gebruikt worden. Op de werkvloer zal een werknemer mogelijks in aanraking komen met verschillende soorten vloeistoffen die de vloer kunnen beschadigen, gladheid veroorzaken en dus kunnen leiden tot een werkongeval. Een mat aan de ingang van een werkplaats kan vloeistoffen meteen absorberen bij een overstroming en zo de nadelige effecten vermijden.

Welk product gebruiken voor grote hoeveelheden?

Met de rol absorberend papier kunt u de nodige hoeveelheid vloeistof opruimen en zo ergere incidenten en lekkages vermijden. Dankzij het formaat als rol zijn deze universele absorptieproducten voor alle vloeistoffen eenvoudig op te slaan. Bovendien worden ze voorgesneden waardoor ze geschikt zijn voor iedere situatie.

Hoe de absorberende matten gebruiken?

Onze absorberende matten voor alle industriële vloeistoffen zijn duurzame universele absorptieproducten voor een gebruik op lange termijn. U kunt een volledige werkruimte beveiligen en deze universele absorptiemiddelen hebben een groot absorptievermogen. Met deze absorberende rollen voor alle vloeistoffen vermindert u het risico op slip- en valpartijen in risicozones.

Hebben de matten meer weerstand dan de doeken?

De universele absorptieproducten zoals de matten die preventief worden geplaatst, liggen vaak op drukbezochte plaatsen in het bedrijf. Seton zorgt dus voor een extra weerstand tegen slijtage van de matten, tot op een punt dat ze volledig onbreekbaar zijn. Deze matten zijn universele absorptiemiddelen voor een gebruik op lange termijn en hebben een uiterst groot absorptievermogen. Zo kunt u onmiddellijk reageren bij een incident.

Welke afwerkingen zijn mogelijk?

Naargelang het model en het beoogde gebruik zijn onze universele absorptieproducten beschikbaar in verschillende afwerkingen. De doeken voor alle vloeistoffen bestaan in 2 verschillende afwerkingen met kwaliteit en absorptievermogen als sleutelwoorden.
  • Rastervormig: onze universele absorptieproducten met dit soort afwerking zijn sterk en goed bestand tegen breuken en scheuren, zelfs wanneer ze vol met vloeistof zitten. Tijdens het productieproces wordt het doek op verschillende plaatsen verwarmd waardoor er kleine rasters van gesmolten plastic ontstaan. Bij deze afwerking kan het wel voorvallen dat er kleine pluisjes ontstaan wanneer er over het droge doek geschuurd wordt.

  • Omhuld (1 of 2 zijden): bovenop de rastervormige afwerking wordt er nog een beschermende laag toegevoegd. Het absorptievermogen wijzigt niet maar de weerstand van het doek verbetert. Dit type afwerking vermijdt ook de vorming van pluisjes door schuren.

Bijbehorende producten

Seton stelt u een uitgebreid gamma van universele absorptiemiddelen voor. Indien u specifieke producten zoekt die water en olie kunnen onderscheiden en scheiden en wanneer u slechts de olie wilt absorberen, dan verwijzen we u naar absorptiemiddelen oliën en koolwaterstoffen.
Naargelang het gebruik en de industrie waarin uw bedrijf actief is, komt u mogelijks in aanraking met gevaarlijke en soms bijtende producten. Bij lekkages is het belangrijk om de juiste voorzorgen te nemen. Bescherm uw werknemers met onze persoonlijke beschermingsmiddelen - PBM en maak schoon met onze absorptiemiddelen chemische producten.
Indien u een specifieke voorraad wilt aanleggen van een product of een voorraad om voorbereid te zijn bij incidenten, dan kiest u onze absorptiekits.