Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Veiligheidsvaten

Advies nodig? Advies nodig? Waarom veiligheidsvaten gebruiken? Seton stelt u een gamma veiligheidsvaten zoals plastic vaten en dekselvaten voor, alsook accessoires voor de veilige opslag en bewerking van uw gevaarlijke producten en vloeistoffen. Tijdens de opslag van uw kunststofvaten en plastic tonnen met gevaarlijke vloeistoffen, moet u deze plastic vaten regelmatig verplaatsen, vullen of ledigen. Seton maakt het u gemakkelijk met een volledig gamma plastic vaten. Ontdek onze kraantjes, trechters en blauwe tonnen en verwerk uw vloeistoffen zonder de bodem te vervuilen.

5 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Plastic vaten en accessoires


Wat zijn veiligheidsvaten?

Veiligheidsvaten zijn cilindervormige kunststofvaten voor de opslag en het transport van goederen of voor de verwerking van gevaarlijke vloeibare en viskeuze producten (chemische sector, petrochemie of voedingssector). De plastic vaten bestaan in verschillende volumes om zo goed mogelijk in te spelen op uw behoeftes.

Waarom plastic vaten gebruiken voor gevaarlijke bestanddelen?


 • Onze dekselvaten en plastic tonnen zijn de ideale oplossing om uw gevaarlijke producten te beschermen tegen stof en weersomstandigheden, maar ook om het milieu en de medewerkers te beschermen.

 • Ze kunnen eenvoudig opnieuw gebruikt worden en zijn ideaal voor een veilig transport tussen verschillende werkplekken, containers ...

 • De veiligheidsvaten zijn geschikt voor transport van gevaarlijke producten over de grond, in de lucht, via de spoorweg of over het water.

 • Ze houden geuren tegen en zijn licht van gewicht.

 • Ze zijn voordelig en bestand tegen veroudering en corrosie.

 • Bij de dekselvaten is uw opslag bovendien beveiligd dankzij het deksel met waterdichte rand.

Aankoopgids – Plastic vaten en accessoires


Voordelen van de vaten voor chemische product


 • Eenvoudig werken dankzij de vier ingebouwde laterale hendels die compatibel zijn met heel wat gripsystemen.

 • Volledige opening waardoor de kunststofvaten volledig geledigd kunnen worden en deze plastic vaten grondig gereinigd of gerecycleerd kunnen worden.

 • Bestand tegen de meeste chemische producten.

 • De plastic tonnen zijn beschikbaar in verschillende formaten in functie van wat u nodig heeft en het type opslag.

 • Compatibel met verschillende accessoires om plastic vaten te verwerken, zoals kraantjes en trechters voor kunststofvaten, waarmee u de plastic vaten eenvoudig vult en ledigt.

Waarom een trechter en een kraantje gebruiken voor een vat?

Soms moet u gevaarlijke en vervuilende vloeistoffen overbrengen naar een ander vat of houder. Seton heeft 2 praktische accessoires ontwikkeld om te vermijden dat er gemorst wordt:
 • De trechter voor veiligheidsvaten. Dit is een accessoire dat perfect past op metalen vaten en waarmee u snel uw vat kunt vullen zonder op de grond te morsen en zonder vloeistoffen te verliezen.

 • De veiligheidskraan past dan weer op de hals van uw fles of bidon. Zo kunt u eenvoudig de te gieten hoeveelheid vloeistof controleren.

Voor meer veiligheid

Voor een optimale bescherming van het milieu, kunt u uw plastic tonnen en veiligheidsvaten ook opslaan op Lekbakken.
Bij incidenten met een lekkage is het belangrijk om onmiddellijk te reageren met ons gamma Industrieel absorptiemateriaal.
Denk er ook aan om de inhoud van uw plastic vaten en tonnen duidelijk aan te geven met ons gamma GHS / CLP stickers.