Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Fytosanitaire kasten

Advies nodig? Advies nodig? Waarvoor dienen fytokasten? Voor de opslag van gewasbeschermingsmiddelen geldt een strenge wetgeving. Het is dan ook aangewezen om zeer rigoureus en correct te werk te gaan als u dergelijke producten moet stockeren. Met een fytokast van Seton maakt u alvast een goede start. U kunt er al uw gewasbeschermingsmiddelen op een zo veilig mogelijke manier in opslaan zonder gevaar. Bovendien moet u nog tal van andere voorzorgsmaatregelen in acht nemen bij de stockering en voorraadbeheer van dit soort producten.

3 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Wat komt er allemaal kijken bij de inrichting van een fytokast?


Wat is een gewasbeschermingsmiddel?

Onder gewasbeschermingsmiddelen valt een hele resem aan verschillende chemische producten die u met de nodige omzichtigheid moet behandelen. De waslijst aan voorschriften die u daarbij moet respecteren is ellenlang. Zo moeten alle gewasbeschermingsmiddelen in de kast een pictogram of label krijgen dat het concrete gevaar aanduidt en ook een indicatie geeft over het exacte type product. Gewasbeschermingsmiddelen worden ook beschouwd als gevaarlijk voor het milieu. Daarom is het ook nodig om daaromtrent de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Onze fytosanitaire kasten voldoen aan al die criteria. Ook wordt weleens de afkorting gbm-kast gebruikt, waarbij gbm verwijst naar de gewasbeschermingsmiddelen die er veilig in opgeborgen zijn.

Hoe bewaart u het best gewasbeschermingsmiddelen?

Gewasbeschermingsmiddelen moeten bewaard worden in een fytokast die bestand is tegen schokken en corrosie, en ook tegen uv-stralen als ze in een buitenomgeving geplaatst wordt. De producten zelf moeten altijd strikt bewaard blijven in hun originele verpakking met de juiste gebruiksaanwijzingen om er zeker van te zijn dat ze altijd correct gebruikt worden. Een fytosanitaire kast zelf moet voldoen aan de volgende voorwaarden: hij moet gesloten kunnen worden met een sleutel, hij moet over een ventilatiesysteem beschikken dat voor de nodige verluchting zorgt, de deuren moeten naar buiten klappen en er moet een opvangbak ingebouwd zijn. Ook is het belangrijk dat er voldoende lichtinval is in de kast, zodat alle veiligheidslabels en etiketten, die duidelijk op de producten aangebracht moeten worden, altijd duidelijk leesbaar zijn voor de gebruikers.

Andere interessante producten


In de buurt van een fytokast is het aan te raden om ook een van onze brandblussers en brandslanghaspels aan te brengen. De aanwezigheid daarvan kunt u nog eens extra onderstrepen met een van onze borden brandbestrijdingsmiddelen.
De producten zelf neemt u het best ter hand met chemisch bestendige handschoenen. Om u helemaal tegen spatten te beschermen, zijn er ook onze veiligheidsbrillen.
Mocht er toch een vloeistof ontsnappen, dan kunt u die deppen met onze absorptiemiddelen voor chemische producten. Om uw werknemers helemaal de optimale bescherming te geven, zijn er ook nog onze vele andere persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Denk daarbij zeker ook aan veiligheidsschoenen.