Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Zoutbakken

Advies nodig? Advies nodig? Hoe de juiste zoutbak kiezen? Wanneer het koud wordt en het begint te sneeuwen, is er vaak meer gevaar op de weg maar ook op voetpaden, fietspaden of andere zones in uw bedrijf waar gladde zones best vermeden worden. Zorg er daarom voor dat u goed voorbereid bent op sneeuwruiming. Tijdens de winter komt strooizout goed van pas om deze gladdige en gevaarlijke zones sneeuwvrij te maken. Om dit strooizout goed en lang te bewaren, moet het droog bewaard worden. Ontdek hoe u strooizout gemakkelijk de hele winter lang goed kunt bewaren dankzij ons ruim assortiment zoutbakken.

9 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Waarom moet u strooizout veilig bewaren?


Tijdens koude periodes verhoogt het risico op slip- en valpartijen aanzienlijk. Daarom is het belangrijk om tijdens de winter over voldoende strooizout te beschikken. Zo kunt u gevaarlijke en gladde zones (parkings, voetpaden, wegen) beveiligen en valpartijen rondom uw bedrijf vermijden.
Om strooizout zo lang mogelijk te bewaren, moet u het op een droge plaats opslaan. In ons gamma vindt u verschillende producten voor zoutopslag waar u zout in zakken of los kunt bewaren. Zo kunt u uw strooizout op een droge en geïsoleerde plaats opslaan, zodat het zout zijn effect niet verliest.

Hoe kiest u een zoutbak?

Onze zoutbakken zijn gemaakt van polyethyleen, wat hun stevigheid en bestendigheid garandeert. U vindt bij Seton verschillende modellen zoutbakken waardoor u ongetwijfeld een model vindt dat voldoet aan uw wensen.
Zo bieden we zoutkisten aan met een gebogen deksel, wat voorkomt dat het zout nat wordt als het regent. Verkiest u eerder een zoutbak met een deksel dat automatisch open blijft staan? Ook dit type zoutbakken vindt u bij Seton. Zo hebt u gemakkelijker toegang tot het zout zonder telkens het deksel te moeten opheffen. Daarnaast zijn er nog enkele criteria waarop u moet letten om uw geschikte zoutkist te vinden. We sommen ze even op.

Het opslagvolume

De hoeveelheid zout die u nodig hebt tijdens de winter hangt af van verschillende factoren: de grootte van uw bedrijf, de geografische ligging, de weersomstandigheden … Afhankelijk van deze factoren vindt u in ons gamma zoutbakken met verschillende opslagvolumes. In onze grootste zoutbak kunt u maar liefst 450 liter zout in bewaren!

Zoutbakken met geïntegreerde opslagruimte

Eens het zout opgeslagen is, moet je het ook gemakkelijk kunnen gebruiken. Met behulp van sneeuwschuivers kunt u eenvoudig het zout van de bak naar een strooiwagen overbrengen. In sommige producten, zoals deze stevige zoutbak, is er een sneeuwschuiver inbegrepen, wat sneeuwruiming heel wat makkelijker maakt. Heeft u graag meteen alle benodigdheden bij de hand? Deze kit bestaat uit een zoutkist met inbegrepen accessoires zoals handschoenen en een fluohesje. Zo kunt u in alle comfort en veiligheid uw terrein slipvrij maken.

Vergrendelbare zoutbakken

De klassieke zoutbakken zijn gemakkelijk te openen en te sluiten. Deze raden we vooral aan als ze binnen gestockeerd worden. Wilt u uw zoutbakken liever buiten opslaan? Dan kiest u best voor een vergrendelbare zoutbak zodat u niet bestolen wordt. Deze vergrendelbare zoutbak, door Seton gemaakt, kunt u sluiten met een veiligheidsslot. Zo wordt de zoutbak enkel door uw werknemers gebruikt.

Verrijdbare zoutbakken

Als uw magazijn moeilijk te bereiken is (smalle gangpaden, deuropeningen, stoepranden, etc.), kan het interessant zijn om over een zoutbak op wielen te beschikken.
Zo kunt u de zoutbak gemakkelijker verplaatsen waardoor u minder tijd verliest om uw terrein te bestrooien.
Sommige zoutbakken in ons assortiment beschikken over een opening voor de vorken van een heftruck om ze nog makkelijker te verplaatsen.

Complementaire producten - zoutbakken


Gebruik samen met deze zoutbakken ook de strooiwagens voor strooizout zodat u gemakkelijk alle nodige oppervlakken kunt beveiligen.
Ook onze antislipproducten kunnen handig zijn tijdens koude periodes. Bekijk bijvoorbeeld de antislipplaten voor buitengebruik om ervoor te zorgen dat u niet uitglijdt en zwaar ten val komt.
Zorg er tot slot voor dat u ook uzelf beschermt. Ontdek onze PBM bij kou, zoals onze handschoenen, laarzen, oorwarmers, etc. zodat u geen kou lijdt tijdens werken in de winter.