Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Bevestigingsmateriaal voor verkeersborden

Advies nodig? Advies nodig? Welke bevestiging gebruikt u best voor uw bord? Nadat u de verkeersborden en richtingwijzers gekozen heeft, is het tijd om deze correct te bevestigen. We stellen u de borden en de bevestigingsaccessoires apart voor, zodat u zelf de bevestiging kan kiezen die het best past bij uw product. Uw voorkeur voor een bepaald type bevestiging kan variëren naargelang de inrichting van uw ruimte, de ruimte die u bezit en uw esthetische voorkeuren. Seton stelt een ruim aanbod aan bevestigingen voor. Of u nu buiten of binnen iets wil bevestigen of aan de muur of op de vloer, u vindt het allemaal in ons ruim assortiment.

37 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ – Bevestigingsaccessoires voor verkeersborden en pictogrammen

Welke verschillende types borden bestaan er?

Seton, de expert in signalisatie, stelt een ruim gamma met borden en pictogrammen en personaliseerbare borden tot uw beschikking. De borden dienen om een boodschap te brengen, maar opdat de boodschap efficiënt zou zijn, moet ze gezien worden. Daarom is het belangrijk dat u het verkeersbord aan een paal of aan de muur bevestigd. Er bestaan verschillende bevestigingssystemen naargelang de vorm van het bord. De duurzaamheid van het bord hangt deels af van de gekozen bevestiging.

Plat bord

De platte borden kunnen bestaan uit aluminium of uit PVC. De achterkant van deze borden is volledig plat. Ze kunnen bevestigd worden aan een muur of via een Zelfklevende bevestigingsrail voor montage borden. Voor de bevestiging op een hek bestaat er een IJzerbeslag voor bevestiging van borden aan hekken of een Zelfklevende haakse muurbeugel voor bevestiging borden. U kan uw bord ook bevestigen op een paal als u dat wenst. Daarvoor heeft u Bevestigingsrails voor platte borden nodig.

Om ervoor te zorgen dat uw installatie stevig is, heeft u twee bevestigingsrails en een Bevestigingsbeugel per rail nodig. Het bord blijft zo perfect behouden op de paal. Als het bord te groot is, kan u een tweede paal gebruiken met dezelfde bevestiging.

De verschillende stappen om de bevestiging aan te brengen:

  • Bevestig de rails aan de achterkant van uw bord met kleefband.
  • Steek de vijzen door de gaatjes van de rail.
  • Plaats de gebogen klemmen rond de paal en steek de vijzen van de rail door de gaatjes van de klemmen.
  • Schroef alles goed vast.

Bevestiging op ronde paal

Schema bevestiging plat bord op ronde paal.

Bevestiging op een vierkante paal

Schema bevestiging plat bord op vierkante paal.
Schema bevestiging plat bord op ronde paal. Schema bevestiging plat bord op vierkante paal.

De grootte van de rails hangt af van de grootte en de vorm van het verkeersbord.

Schema afmetingen van de rail op basis van de afmetingen van het bord

Bord met rand

De borden met rand zijn ontworpen om aan een paal te bevestigen. De bevestiging van deze borden is erg gemakkelijk omdat u geen supplementaire bevestigingsrail nodig heeft. Twee bevestigingsklemmen volstaan. U hoort deze bevestigingsklemmen rond de paal te bevestigen tegenover elkaar. Als het verkeersbord te groot is, kan u meerdere palen gebruiken.

De stappen om het verkeersbord met rand aan de paal te bevestigen :

  • Plaats twee bevestigingsklemmen tegenover elkaar aan de bovenkant van de paal.
  • Steek uw vijzen door de gaatjes in de klemmen en schroef alles vast.
  • Hang uw bord op aan de klemmen.
  • Plaats twee bevestigingsklemmen tegenover elkaar op de plaats waar de onderkant van het bord zit.
  • Schroef de vijzen vast.

Bevestiging op een ronde paal

Schema bevestiging bord met rand op ronde paal.

Bevestiging op een vierkante paal

Schema bevestiging bord met rand op vierkante paal.
Schema bevestiging bord met rand op ronde paal. Schema bevestiging bord met rand op vierkante paal.

Hoe zet ik mijn paal vast in de grond?

U wil een paal of hek vastzetten in de grond ? Seton biedt verschillende opties aan naargelang uw situatie.

Schema bevestiging met beton

Vast metselen

Eerst maakt u een gat in de vloer tot de paal uitsteekt op de gewenste hoogte. Zorg dat de paal voor 20 % onder de grond zit en giet vervolgens het beton in de put.

Schema bevestiging met grondplaat

Bevestiging met grondplaat

De voetplaat is vervaardigd in metaal en is vastgemaakt in de grond met beton. Aan de plaat zijn twee verticale platen vastgelast. Het is de bedoeling dat de paal tussen deze twee platen komt. De voetplaat zelf moet aan de grond bevestigd worden door middel van vijzen of bouten. Het is belangrijk dat u rekening houdt met het type vloer. Voor een vloer in beton, moet de dikte van de bepleistering meer dan 15 cm bedragen om er de voetplaat aan vast te kunnen maken. Voor een bemeubelde vloer of een asfaltvloer moet u een laag gewapend beton voorzien om de plaat aan vast te maken.

Schema bevestiging met voetplaat en extra verankering

Bevestiging door middel van een voetplaat en extra verankering

Hier is er sprake van een extra verankering: er zitten ijzeren gebogen deeltjes onder de betonlaag zodat de paal nog vaster verankerd zit in de grond. De voetplaat moet vastgezet worden aan de ijzeren deeltjes via bouten en schroeven.

Schema bevestiging met expansiebuis

Bevestiging met expansiebuis

De expansiebuis moet rechtstreeks in het beton aangebracht worden. Vervolgens brengt u de paal aan in de expansiebuis. Dit zorgt over dat de paal vast in de grond blijft staan.

Hoe bevestig ik mijn bord aan de muur?

Bord aan de muur

Als het niet mogelijk is om een bord te bevestigen aan een paal kan u misschien opteren voor de Kit bevestigingsrails -en arm voor muurbevestiging borden. Deze laten toe om de ruimte tussen uw bord en de muur aan te passen en zelf te kiezen.

Hoe bevestig ik mijn bord op een minder gebruikelijke drager?

Schema om bord te bevestigen op rail

Als u een tijdelijke installatie wil, kies dan voor onze oplossing Dubbelzijdige tape, bevestigingsbeugels en grondankers. Deze praktische oplossingen zorgen ervoor dat u veel makkelijker uw bord terug kan verwijderen.

Bord aan de muur Schema om bord te bevestigen op rail