Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Antisliptrapneuzen

Advies nodig? Advies nodig? Hoe bevestig ik een antisliptrapneus? De trap nemen is vaak gevaarlijker dan gedacht. Het risico bestaat altijd dat u uitglijdt en zwaar ten val komt. Om dit te vermijden en uw trappen te beveiligen, beschikt Seton over een ruim assortiment antisliptrapneuzen voor binnen en buiten.

16 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Trapneuzen


De richtlijn 89/654/EEG bepaalt dat “werkplekken in de open lucht moeten, voor zover mogelijk, zodanig zijn ingericht dat de betrokken werknemers niet kunnen uitglijden of vallen”. Daarom beschikt Seton over een ruim assortiment trapneusprofielen en trapplaten die uw trappen beveiligen.
Het is belangrijk om een trapneus te kiezen die geschikt is voor uw werkomgeving. Hieronder geven wij u wat tips om het juiste materiaal, de juiste kleur en de aangepaste bevestiging te kiezen.

Welk materiaal kiest u?

Trapneuzen, ook wel trapprofielen genoemd, worden in verschillende materialen gemaakt. Zo zijn ze voor meerdere situaties en doelen geschikt, zowel binnen als buiten.
 • Gegalvaniseerd staal wordt eerder gebruikt bij vette oppervlakken, de aanwezigheid van koolwaterstoffen, verschillende soorten poeder enz. Dit materiaal is dus perfect voor bijvoorbeeld garages of de voedingsindustrie.

 • Roestvrij staal, of kortweg inox, is een gepast materiaal voor een sterk zure of alkalische omgeving. Het is bestand tegen meerdere oliën, reinigingsmiddelen, verschillende soorten zout, chemische producten en schimmels, en is gemakkelijk schoon te maken met een hogedrukreiniger.

 • Rubber is een stevig materiaal dat resistent is tegen slechte weersomstandigheden, uv-stralen en schoonmaakproducten. Hierdoor zijn rubberen trapneuzen ideaal voor vochtige werkomgevingen.

 • Elastomeer is moeilijk ontvlambaar, en biedt weerstand tegen reinigingsmiddelen, zuren en uv-stralen.

 • Aluminium trapneuzen zijn perfect voor plaatsen waar veel mensen langslopen. Ze zijn erg bestand tegen slijtage, zoute lucht en temperatuurschommelingen. De trapneus van aluminium heeft een bekleding zonder schurende deeltjes en is dus hierdoor gemakkelijk schoon te maken.

 • Glasvezel is een materiaal dat aangepast is aan agressieve omgevingen en wordt vaak gebruikt op een betonnen, metalen, houten of tegelvloer om de randen van beschadigde treden te beschermen. Glasvezel is ook corrosiewerend, waardoor het product resistent is tegen chemische producten.

Er bestaat ook een Antislipbeveiliging voor laddersporten gemaakt van polyesterhars voor een betere grip bij het beklimmen en afdalen van een trapladder.

Welke kleur past het best?

Zwart, geel, wit … U kunt meerdere kleuren kiezen die mooi aansluiten bij uw werkomgeving. Neutrale kleuren zoals zwart, wit, zilver, beige of grijs verhogen de veiligheid en zijn ook esthetisch aantrekkelijk. Zo zijn uw trappen beveiligd zonder dat de trapprofielen alle aandacht trekken. Als u duidelijk het slipgevaar op de trap wil aantonen, raden wij felle kleuren aan. Geel en zwart zijn bijvoorbeeld perfect voor gevaarlijke zones, terwijl rood en wit dan weer ideaal zijn om brandtrappen te onderscheiden van gewone trappen.
Er bestaan ook reflecterende en fotoluminescente trapprofielen die de veiligheid en zichtbaarheid 's nachts en zelfs tijdens stroompannes verhogen.

Welke bevestiging heeft u nodig?

Naast verschillende materialen en kleuren bestaan er ook twee manieren om het trapprofiel te bevestigen. Welke bevestiging het beste is voor uw situatie, hangt af van uw werkomgeving. Trapneuzen om vast te lijmen zijn eerder geschikt voor binnengebruik, aangezien dit hun duurzaamheid verhoogt. Trapneuzen met schroeven raden wij aan voor buitengebruik, in agressieve omgevingen, bij temperatuurverschillen of bij de aanwezigheid van bijvoorbeeld chemische producten.

Hoe installeert u een trapneus?

Het aanbrengen van een trapneus is heel eenvoudig. Hieronder vindt u enkele tips voor een perfecte installatie:
 • Maak uw trappen schoon voordat u de trapneuzen installeert. Gebruik een ontvettingsmiddel om al het vet, lijm of onzuiverheden te verwijderen. Laat de oplosmiddelen verdampen om gemakkelijker de trapneus vast te kleven, en laat het product daarna even drogen.

 • Herstel indien nodig enkele trappen.

 • Controleer bij trapneuzen die u moet vastkleven of de temperatuur van het oppervlak waarop u de trapneus bevestigt hoger is dan 10°C.

 • Gebruik een primer voor de bevestiging op een poreuze of oneffen ondergrond (beton, tegels, epoxy metaal). Zo blijft de trapneus langer kleven.

 • Breng in vochtige zones een afdichtingspasta aan rondom de trapneuzen.


Aanvullende producten - Trapneuzen


Door trapprofielen te installeren, verlaagt u het valrisico op trappen. Bij extra gladdige of gevaarlijke trappen kunnen Antislipplaten goed van pas komen. Deze nemen het grootste deel van de trede in. Seton stelt u ook Zelfklevende antisliptape en antislipstroken voor, die gemakkelijk en snel aan te brengen zijn in elke werkomgeving.
Gebruik onze bevestigingsaccessoires om een snelle hechting te garanderen.
Beveilig ook de werkplekken op de begane grond tegen vallen en uitglijden dankzij onze werkvloermatten.
Bekijk tot slot onze Stootranden om botsingen en blessures te vermijden die ontstaan door scherpe of uitstekende hoeken.