Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Antislipverf

Advies nodig? Advies nodig? Hoe beveilig ik mijn vloer met antislipverf? Sommige zones in uw bedrijf zijn gevaarlijk en gladdig, waardoor uw werknemers kunnen uitglijden en vallen. Om binnen of buiten een groot oppervlak te beveiligen, zoals een parking of een magazijn, raden wij antislipverf aan.
Ontdek deze snelle en gemakkelijke oplossing, ongeacht de grootte en het type ondergrond dat u wil beveiligen. In ons assortiment vindt u zowel antislipverf voor voetgangerszones als antislipverf voor de doorgang van vrachtverkeer.

8 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Antislipverf


Als werkgever dient u uw arbeiders te beschermen tegen gevaar, zoals slipgevaar en valrisico’s op de begane grond. Zo bepaalt de Europese norm 89/654/EEG dat “werkplekken in de open lucht, voor zover mogelijk, zodanig ingericht moeten zijn dat de betrokken werknemers niet kunnen uitglijden of vallen”.
Slipgevaar kan tot ernstige gevolgen leiden, zoals breuken of letsels, en moeten daarom zo goed mogelijk vermeden worden. Dankzij antislipverf kunt u uw vloer binnen en buiten antislip maken, de ideale oplossing om grote oppervlakken te behandelen.

Tips om de antislipverf correct aan te brengen

Antislipverf is een duurzame bescherming voor tal van verschillende ondergronden, als het goed aangebracht is. Om een optimaal resultaat te bereiken, is het belangrijk om het oppervlak goed voor te bereiden voordat u de verf aanbrengt. Zorg ervoor dat het oppervlak proper en in goede staat is. Afgebladderde verf, roest, olieresten, etc. moeten verwijderd worden, waarbij het ontvettingsmiddel voor antislipproducten u hierbij helpt. Maak het oppervlak schoon en laat het daarna drogen zodat het ontvettingsmiddel volledig verdampt. Bij sommige producten brengt u best ook een primer aan zodat de slipvaste verf nog beter aangebracht wordt. Vooral bij een houten, betonnen, metalen of betegeld oppervlak komt een primer goed van pas.

Keuzehulp - Antislipverf


In ons gamma vindt u antislipverf in potten en spuitbussen voor verschillende ondergronden, zoals antislipverf voor beton of antislipverf voor hout. Beide versies zijn perfect om grote oppervlakken of kleine ruimtes te beveiligen en om ongevallen of valpartijen te vermijden. Daarnaast vindt u antislipverf voor verschillende zones (voetgangerszones, doorgang van vrachtverkeer), verschillende omgevingen (binnen of buiten) en een ruim aanbod aan kleuren. Zo verhoogt u niet enkel de veiligheid in uw bedrijf, maar maakt u ook de signalering duidelijk.

We sommen de voordelen van de antislipverf nog eens kort op:
  • Het antislipproduct voldoet aan alle normen en kan in alle veiligheid gebruikt worden.

  • Het is gemakkelijk en snel aan te brengen.

  • U kunt het op elk oppervlak aanbrengen, ongeacht de grootte of het type ondergrond.

  • Het is geschikt voor zones met of zonder veel zwaar beladen voertuigen.

Welk type antislipverf hebt u nodig?

We stellen twee soorten antislipverf voor:
  • Eén-componentenverf: handig om te gebruiken aangezien ze maar uit één verfpot bestaat. Het is niet nodig om de verf en het antislipmiddel samen te mengen voor gebruik. U hoeft enkel de pot te openen, de verf goed om te roeren en dan de verf aan te brengen. U kunt zonder problemen na een eerste gebruik de verfpot sluiten en bewaren om later opnieuw te gebruiken. Het is de ideale verf om kleine oppervlakken (trappen, werkplatformen, hellingen, etc.) slipvrij te maken. Deze antislipverf is echter niet geschikt voor doorgangszones voor voertuigen.

  • Twee-componentenverf: de inhoud van de antislipverf en van het antislipmiddel (of verhardingsmiddel) moeten wel samen gemengd worden voor gebruik. Het verhardingsproces begint eens dit gebeurd is. De verf moet dus meteen aangebracht worden, voordat de verf opdroogt en niet meer hergebruikt kan worden. Deze antislipverf zorgt voor een grotere antislipkracht op het oppervlak en een grotere slijtvastheid dan de één-componentenverf en kan dus wel gebruikt worden voor doorgangszones voor voertuigen, zelfs als dit drukbezochte zones zijn.

Daarnaast vindt u in ons gamma antislipverf met verschillende eigenschappen. Hieronder leggen we uit waarvoor elk type dient:
  • SafeStep 100: voetgangersverkeer (bv. voetpaden, doorgangen), hoge antislipkracht

  • SafeStep 200: doorgang van voertuigen (bv. loskades, zones met veel verkeer), hoge antislipkracht

  • SafeStep 500: agressieve of veeleisende omgevingen, hoge antislipkracht

  • Antislipverf C'line: bestaat in twee versies, met lage en hoge antislipkracht

Complementaire producten - Antislipverf


Ontdek onze bevestigingsaccessoires om het aanbrengen van de verf te vergemakkelijken, zoals het lijmpistool en de primer. De weerstand van de verf hangt af van de manier waarop het is aangebracht. Met de Fenolrol kunt u de verf in golfjes aanbrengen en verkrijgt u een beter resultaat dan met een spatel. Antislipverf aanbrengen kan ook met een verfspuitsysteem indien u een glad en mooi afgewerkt oppervlak wenst, én bovendien is de klus sneller geklaard.

Bij het aanbrengen van de verf kunt u in contact komen met gevaarlijke stoffen. Zorg daarom voor een goede persoonlijke bescherming. In ons gamma vindt u onder andere Handbescherming en Veiligheidsbrillen die tijdens deze werken van pas komen.

Seton stelt u ook andere antislipproducten voor, zoals Antislipplaten , Zelfklevende antisliptape en antislipstroken en Antisliptrapneuzen . In sommige gevallen is het echter moeilijk om het slipgevaar tegen te gaan, waardoor wij het gebruik van Veiligheidsschoenen met een antislipzool (vooral in zones met een hoog slipgevaar) sterk aanraden.