Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Borden en pictogrammen Vluchtweg

Advies nodig? Advies nodig? Hoe de route aanduiden naar de nooduitgang? Elk openbaar gebouw moet voorzien zijn van borden die de nooduitgangen aanduiden. In geval van een evacuatie maken zij de toegang tot de dichtstbijzijnde vluchtwegen goed zichtbaar. Dit is essentieel voor de veiligheid van uw personeel en frequente bezoekers. Bij Seton heeft u de keuze uit een ruim gamma fotoluminescente borden, hangend signalisatiemateriaal en personaliseerbare pictogrammen met de tekst van uw keuze. Ontdek alles wat u nodig heeft voor een duidelijke signalering van uw nooduitgangen en aarzel niet om een gratis offerte aan te vragen.

1-92 van 286 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Een duidelijke signalisatie van de nooduitgangen is wettelijk verplicht


Om de veiligheid van uw werknemers te kunnen garanderen, is een zaakvoerder verplicht zijn gebouwen te voorzien van borden die de nooduitgangen aanduiden. In het Koninklijk Besluit van 28 maart 2014 worden de regels aangaande borden voor nooduitgangen beschreven. Zo wordt onder andere bepaald dat de nooduitgangen "uitgerust dienen te zijn met een veiligheidsverlichting en een gepaste signalisatie" (artikels 11-15). Waarom zijn de borden voor vluchtwegen van belang?
  • Ze duiden de kortste en snelste route aan tot de nooduitgangen.

  • Een evacuatie vlot laten verlopen in geval van een brand, een alarmsituatie of eender welke andere noodsituatie.

  • Een heldere en ondubbelzinnige signalering voorzien die door iedereen begrepen wordt.

Evacuatiesignalering

Bij een dringende evacuatie, is het prioriteit om alle aanwezige personen in het gebouw veilig te begeleiden naar buiten. Kies voor een eenduidige evacuatiesignalering: borden en stickers met het universele pictogram van een rennende persoon, de herkenbare groene en witte kleurcode en de mogelijkheid om een richtingspijl toe te voegen. Voor mindervaliden voorziet de wetgeving een specifieke evacuatieprocedure met een universeel pictogram dat de nabijheid van een tijdelijke verzamelplaats voor mindervaliden identificeert.

Fotoluminescente borden voor een evacuatie

Bij duisternis, stroomuitval of rook is de zichtbaarheid van de evacuatiesignalering heel belangrijk. Bij een fotoluminescente signalisatie wordt het opgeslagen licht opnieuw afgegeven en blijft het bord dus zichtbaar in het donker. De borden zijn beschikbaar in aluminium of een sticker in vinyl waar fotoluminescente cijfers en letters kunnen aan toegevoegd worden om de trappen en de verdiepingen te lokaliseren. Denk ook aan onze Veiligheidsverlichtingen die werken op batterijen en dus onafhankelijk van de elektriciteitsvoorziening van uw gebouw functioneren.

Evacuatiesignalering om op te hangen

Om uw personeel en uw bezoekers op efficiënte wijze de nooduitgangen terug te helpen vinden, kiest u best voor een signalering met een recto-versobedrukking om op te hangen. Deze harde borden zijn voorgeboord met 2 gaten en kunnen daarom aan de zijkant of in het midden gemakkelijk opgehangen worden met kettingen. U kan ze terugvinden met verschillende richtingspijlen, naar links, naar rechts of met een pijl naar beneden.

Vergeet ook geen borden te plaatsen die de verzamelplaats aanduiden waarnaar uw werknemers en frequente bezoekers zich dienen te begeven in geval van een evacuatie. Ten slotte verhogen een fluorescerend veiligheidshesje en een fluorescerende veiligheidsarmband de zichtbaarheid van de ontruimingsbegeleiders.

Contacteer ons telefonisch van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of per e-mail of vraag een online offerte op.