Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Controlestickers voor agressieve omgevingen

Advies nodig? Advies nodig? Meer info over controlestickers voor agressief milieu De periodieke controle van arbeidsmiddelen moet een prioriteit zijn in uw bedrijf. Met controlestickers kunt u gemakkelijk de controledatum markeren, alsook de volgende controledatum en de persoon die de controle uitvoerde. In dit gamma vindt u controlestickers voor agressieve omgevingen.

4 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Controlestickers voor agressieve omgevingen


Waarom is controle van arbeidsmiddelen belangrijk?

Een regelmatige controle van uw materiaal brengt eventuele defecten of verval aan het licht. Een directe interventie is mogelijk, wat ongevallen vermijdt en de veiligheid van uw personeel ten goede komt! Als werkgever is het namelijk uw verantwoordelijkheid om deze te allen tijde te garanderen. Perfect onderhouden machines zorgen bovendien voor meer efficiëntie en een hogere productiviteit.

Waarom controlestickers gebruiken?

Controlestickers, ook wel onderhoudsstickers genoemd, worden gebruikt om op een visuele manier duidelijkheid te bieden omtrent de controledatum van een arbeidsmiddel. Op deze manier kunt u in één oogopslag zien of het materiaal geïnspecteerd werd, wanneer de inspectie werd uitgevoerd en wanneer de volgende plaatsvindt. Dit garandeert dus een zeer eenvoudige opvolging van al uw materiaal. Zorg er wel voor dat de inspectieverantwoordelijke de data altijd en correct invult! Gebruik deze stickers voor bijvoorbeeld de controle van Brandblussers en brandslanghaspels en Alarmen voor brandblussers .

Welk materiaal is geschikt voor gebruik in een agressieve omgeving?

Seton raadt u om controlestickers van aluminium te gebruiken in een agressief milieu. Deze bieden namelijk een goede weerstand tegen zuren, basen en solventen en hebben dus een lange levensduur.
Onze controlestickers van aluminium hebben een zeer sterk kleefmiddel en zijn bruikbaar op een proper oppervlak. Ze zijn ook flexibel genoeg om zowel op vlakke als op gebogen oppervlakken te kleven.

Hoe kan ik mijn controlesticker vervolledigen?

Kies uit 2 mogelijkheden om uw aluminium controle-etiketten in te vullen.
  • Kies voor een permanente marker om de nodige inspectiegegevens op uw sticker te markeren. Dankzij het permanente karakter van de marker bent u zeker dat de gegevens niet zomaar uitgewist kunnen worden. Dit vermijdt fraude!

  • Kies voor een kogelpen om de inspectiegegevens in uw sticker te 'graveren'. Dankzij gravering kunnen projecties van vloeistoffen of wrijving de gegevens op uw sticker niet verwijderen. Seton raadt u sterk deze oplossing aan als de sticker in direct contact kan komen met zuren, solventen of basen.

Bekijk ons gamma accessoires voor controlestickers waar u dit alles terugvindt!

Welke boodschap moet ik kiezen voor mijn controlesticker?

Bij Seton vindt u controle-etiketten met verschillende opschriften. Dit gaat van stickers met de boodschap "Gecontroleerd" en "Gecontroleerd op" tot "Gekalibreerd" en "Geijkt". De stickers hebben een groene kleur, waardoor u snel ziet dat uw materiaal conform de wetgeving is.
Indien het arbeidsmiddel niet conform is, kunt u kiezen voor een rode controlesticker waarop duidelijk te zien is dat het materiaal "Not ok", "Verworpen" of "Breekbaar" is.

Wenst u een sticker met een persoonlijk opschrift? Kies dan onze blanco controlestickers, waarop u een boodschap naar keuze kan markeren. Dit kan enkel de controledatum zijn, de datum van de volgende controle enz.

Wenst u een specifiek etiket? Bekijk dan onze personaliseerbare controlestickers. Contacteer ons indien u nog vragen heeft!

Complementaire producten - Controlestickers voor agressieve omgevingen


Gebruik onze applicatorrol om er zeker van te zijn dat uw sticker goed is aangebracht. Zorg er eveneens voor dat het oppervlak waarop u de sticker wilt kleven, proper is. Gebruik daarom eerst onze reinigingsspray. Dit verwijdert vuiltjes zoals stof, die de kleefkracht van uw etiket vermindert.
Bekijk ook onze multifunctionele schraper om zonder moeite de sticker te verwijderen.

Voor de complete controle van uw bedrijfsuitrusting

Naast controlestickers wordt het sterk aangeraden om ook keuringsstickers voor handen te hebben. Het ponsen van het etiket zorgt ervoor dat u op een visuele manier de periodieke controles van uw arbeidsmiddelen kunt beheren.
Verder in ons gamma vindt u ook hanglabels, perfect voor een tijdelijke markering. U kunt bijvoorbeeld signaleren dat een machine defect is en herstelling nodig heeft. Personaliseer naar wens en bevestig aan uw uitrusting met behulp van een kabelbinder.