Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Straatmeubilair

Advies nodig? Advies nodig? Waarom is straatmeubilair nodig? Om een ruimte mooier te maken, kan u kiezen voor een coherent straatmeubilair. Het wordt erg geapprecieerd door de buurtbewoners en het is gemakkelijk te installeren. Het plaatsen van bloembakken zorgt voor een gekleurde tint in de stad. Nog beter is het als het straatmeubilair niet enkel een esthetisch doel vervult maar ook bijdraagt tot de beveiliging van een stad.
Seton biedt een volledig gamma aan met functioneel en esthetisch straatmeubilair. Denk maar aan straatbanken, plantenbakken, afscheidingshekken,... Bekijk de volledige collectie hieronder en vind wat u nodig heeft.

90 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Verkoopgids - Kies het straatmeubilair dat bij uw omgeving past


De schoonheid van een stad wordt deels bepaald door het straatmeubilair. Als u het straatmeubilair slim inzet, draagt het bij tot de schoonheid van een stad, maar is het ook handig en praktisch voor de buurtbewoners. Seton stelt in dit gamma vele producten voor: van palen tot afscheidingshekken, van plantenbakken tot vuilnisbakken,... Lees hieronder de voornaamste redenen waarom u straatmeubilair zou moeten aanschaffen.

Straatmeubilair als decoratie
De eerste troef van straatmeubilair is dat het een kleurrijke tint geeft aan het straatbeeld. Op het esthetische vlak draagt straatmeubilair heel wat bij, maar ook op het vlak van comfort en veiligheid speelt het straatmeubilair een grote rol. Het straatmeubilair zorgt bovendien voor een groter tevredenheidsgevoel bij de inwoners.

Een kleurrijk straatmeubilair
Dat is het voornaamste doel van de plantenbakken: ze geven kleur en fleuren de stad op. Ze zorgen op een gemakkelijke manier voor meer groen in de stad. De bloembakken zijn ontworpen in erg resistente materialen, zoals gietijzer of roestvrij staal.
Een plantenbak in polyethyleen bijvoorbeeld heeft dan weer als voordeel dat hij erg licht is. Daarbij is het een materiaal dat bestand is tegen schokken en graffiti (vandalisme). Ook andere vormen van straatmeubilair kunnen bijdragen aan een kleurrijke stad. Denk bijvoorbeeld aan de afscheidingshekken die voorkomen in verschillende kleuren en materialen.

Identiteit en culturele rijkdom
Een vlag maakt ook deel uit van de publieke inrichting. Naast het tonen van de identiteit dient de vlag ook als promotioneel element.

Straatmeubilair om te beveiligen
Naast een esthetische kant, zorgt het straatmeubilair vaak voor meer veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan de afscheidingshekken en de wegbegrenzers die de weg perfect scheiden van de voet- en fietspaden. Dit zorgt voor meer veiligheid van de zwakke weggebruikers. Ook de verkeersdrempels staan tot uw beschikking om de auto’s trager te doen rijden en dus meer veiligheid te creëren voor de voetgangers. Denk er ook aan om uw meubilair te vergezellen van een grondmarkering: zo kan u bijvoorbeeld bij een drempel aanduiden dat bestuurders maar 30 km/u mogen rijden door een markering te plaatsen.

Straatmeubilair voor uw comfort
Comfort is het sleutelwoord van coherent straatmeubilair. Het meubilair is zo geïntegreerd in het landschap dat we bijna niet merken dat het er staat. Nochtans zou het moeilijk zijn om zonder het meubilair te leven en zouden we het wel merken als het er niet staat. Dat is bijvoorbeeld het geval bij straatbanken. Zoals alle andere vormen van meubilair die we al opgesomd hebben, hebben de banken hun eigen design en kleur. Ook al is het eerste doel van de banken om comfort te bieden, toch is er ook rekening gehouden met het uitzicht van de banken.
Hetzelfde geldt voor vuilnisbakken: voetgangers kunnen zich moeilijk een straatbeeld voorstellen zonder. Vuilnisbakken komen ook voor in combinatie met andere voorwerpen, zoals een asbak. Ontdek ons gamma met Vuilnisbakken en containers.

FAQ - Straatmeubilair


Waarom is het straatmeubilair noodzakelijk?

Het is niet verplicht om straatmeubilair te plaatsen. Vanwege een vlotte verkeersafwikkeling en een goed gebruik van de openbare ruimte is het wel vaak de wens om ertoe over te gaan. Straatmeubilair zorgt voor een mooier straatbeeld. Let wel op: Als u de attributen plaatst, bent u verantwoordelijk voor de plaatsing en het onderhoud.

Waar moet ik mijn stadsbanken plaatsen?

De stadsbanken zijn bedoeld als plaats om op het gemak te eten. Indirect dienen de banken ook om van het uitzicht en de omgeving te genieten. Daarom is het belangrijk dat u goed nadenkt over waar u uw banken wilt plaatsen en in welke richting. Op plaatsen waar er veel volk komt (bijvoorbeeld rond een school), is het aan te raden om stadsbanken te plaatsen, maar ook op publieke plaatsen waar het rustiger is (bijvoorbeeld in een park), kan een bank dienst doen.

Hoe kan ik mijn straatmeubilair op elkaar en op de omgeving afstemmen?

De visuele samenhang van het meubilair zit vooral in de kleuren. U kan ook zorgen dat de materialen van uw meubilair coherent zijn. Zo kan u bijvoorbeeld de bank, de palen en de vuilnisbakken in staal vervaardigen.

Aanvullende producten - straatmeubilair


In stedelijke gebieden is het belangrijk om voertuigen te laten vertragen. Verkeersdrempels kunnen daarbij een handje helpen. Denk er ook aan om uw voetpaden goed aan te duiden en af te bakenen. Ook de parkeerplaatsen kan u duidelijk van elkaar scheiden via een grondmarkering. Bekijk daarvoor ons gamma met Grondmarkering: verf, sjablonen, markeernagels.

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke service aan te bieden. Sluiten