Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Veiligheidskledij en veiligheidsarmbanden

Advies nodig? Advies nodig? Welk type beschermkledij kiezen voor welk type arbeid? De veiligheid op de werkplaats is prioritair voor elke goede werkgever. Veiligheid wordt onder andere gecreëerd via kledij. Daarom stelt Seton een volledig assortiment voor met veiligheidskledij en reflecterende of fluorescerende armbanden. Zo zijn uw werknemers zowel ‘s nachts als overdag beschermd.

55 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Veiligheidskledij en -armbanden


Waarom zou u veiligheidskledij en -armbanden moeten aanschaffen?

Bij bepaalde beroepen is het risico op verwondingen groot. Het is slim om die risico’s te beperken door beschermende kledij voor uw werknemers te voorzien. Seton stelt daarom veiligheidskledij voor die aangepast is aan werken in vuile omgevingen of in lastige weersomstandigheden (thermische kleding, ondoorlaatbare kleding ...).

Wat zegt de wet over individueel beschermingsmateriaal?

De werkgever is wettelijk verplicht om de risico's inherent aan de arbeid op te sporen en de materiële maatregelen te treffen om ze te verhelpen. Wanneer het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen verplicht is, moeten ze gratis geleverd worden door de werkgever.

Welk type veiligheidskledij kiezen voor welk type arbeid?

Veiligheidsmateriaal kiest u aan de hand van uw werkomgeving, arbeidsomstandigheden en de risico’s die gepaard gaan met uw beroep.
Wij stellen u drie types veiligheidskledij voor:
  • Categorie 1: beschermt tegen kleine risico's (omtrent hygiëne).

  • Categorie 2: beschermt tegen gemiddelde risico's (irriterende producten).

  • Categorie 3: beschermt tegen grote risico's (chemische producten, stralingen ...)


Categorie 3 kan ingedeeld worden in zes types beschermende kledij:
  • Type 1: gasdichte veiligheidskledij

  • Type 2: gasdoorlatende veiligheidskledij

  • Type 3: vochtafstotende veiligheidskledij

  • Type 4: damp afstotende veiligheidskledij

  • Type 5: veiligheidskleding die beschermt tegen deeltjes

  • Type 6: veiligheidskleding die beschermt tegen vlekken


Zichtbare veiligheidskledij en -armbanden
Veiligheidskledij met een verhoogde zichtbaarheid is aan te raden voor werknemers die werken in donkere omstandigheden. De kledij is speciaal aangepast aan wegenwerken en zorgt ervoor dat de weggebruikers de werknemers goed zien.
Om de risico’s op ongevallen te verminderen en om de veiligheid van uw werknemers te verzekeren, stelt Seton een compleet gamma aan Fluorescerende werkkleding voor die conform is aan de EN 471 norm. De kleren moeten de aanwezigheid van de gebruiker duidelijk signaleren aan zijn omgeving. Vaak bezit deze kledij naast een felle kleur ook enkele reflecterende stroken die oplichten als er licht op schijnt.
U kan uw veiligheidsvest personaliseren door er tekst of een logo aan toe te voegen. We bieden ook veiligheidsbroeken en -parka’s aan met een verhoogde zichtbaarheid. Deze beschermen niet enkel tegen kou, regen en vuil maar versterken ook de zichtbaarheid dankzij de reflecterende stroken.

Seton biedt ook nog fluorescerende of reflecterende veiligheidsarmbanden aan die ervoor zorgen dat de gebruiker gezien wordt, zelfs van ver en in het donker. Ook de armbanden kan u personaliseren door er een tekst aan toe te voegen naar keuze.

Verschillende veiligheidskledij combineren
Het voordeel van verschillende beschermende kledingstukken combineren is dat uw lichaam volledig bedekt is en dat u beschermd bent tegen chemische producten, de regen en andere gevaren. Deze maatregel is ideaal om te gebruiken in de nucleaire industrie en in de voedingsindustrie, maar ook voor een algemener gebruik. We stellen zowel kledij voor eenmalig als meervoudig gebruik voor.

Veiligheidskledij voor bezoekers
Omwille van hygiënische redenen en veiligheidsredenen, moeten bezoekers vaak aangepaste veiligheidskleding dragen als ze een bedrijf bezichtigen. Vooral op risicovolle werkplaatsen of in de voedingssector werkt men met beschermende kledij. Zo maken ze vaak gebruik van schoenbeschermers, haarkapjes en hemden.
Omwille van hygiënische redenen bieden we enkel veiligheidskleding aan voor eenmalig of kortstondig gebruik.

Complementaire producten - persoonlijke beschermingsmiddelen


Vul uw materiaal verder aan met veiligheidsschoenen om wonden en sneeën op de voeten tegen te gaan. Bekijk ons volledige assortiment met persoonlijke beschermingsmiddelen. U vindt er alles om uw oren, mond, armen en ogen te beschermen.
Om uw werkruimtes te optimaliseren, kan u vestiaires, banken en kapstokken installeren voor uw werknemers. Zo kunnen uw werknemers hun materiaal ordenen.