Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Absorptiemiddelen oliën en koolwaterstoffen

Advies nodig? Advies nodig? Waarvoor dient dit type absorptiemateriaal? Het absorptiemateriaal voor olie heeft andere kenmerken dan de andere absorptiemiddelen van Seton. De absorptiemiddelen voor olie en koolwaterstoffen zijn waterafstotend, ze absorberen dus geen water. Dankzij deze eigenschap kunt u een vloeistof scheiden van een vette massa en olie of koolwaterstoffen recupereren om opnieuw te gebruiken. Bovendien moet u bij een incident in het bedrijf of in een magazijn heel snel kunnen reageren om vervuiling en werkongevallen te vermijden. De absorberende korrels zijn een voorbeeld van absorptiemateriaal koolwaterstoffen om de verspreiding van stromen snel tegen te houden.

Welk soort absorptiemiddel zoekt u?

25 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ – Absorptiemateriaal voor olie en koolwaterstoffen


Wat zijn absorptiekorrels voor koolwaterstof?

Op basis van de eigen knowhow en ervaring heeft Seton een tweede oplossing ontwikkeld om alle vloeistoffen te absorberen. De absorberende korrels zijn een doeltreffende oplossing bij een lek of een incident waarbij er snel moet worden schoongemaakt. De absorptiekorrels van kokosvezels zijn een plantaardig absorptiemiddel dat doeltreffend is en schoon voor het milieu. Dit soort absorptiemateriaal voor olie heeft een groot absorptievermogen (2 liter per doos) en maakt de zone volledig droog na het schoonvegen. Deze absorptiemiddelen voor koolwaterstoffen zijn snel inzetbaar in grotere zones en dit zowel buiten als binnen.
Er bestaan ook andere types van plantaardige absorptiekorrels onder meer uit diatomeeënaarde. De speciale absorberende korrels voor olie op land en water kunnen zelfs olie van water halen. Dankzij de kenmerken van dit absorptiemateriaal voor koolwaterstoffen kunt u de vervuiling van water door bijvoorbeeld koolwaterstoffen bestrijden.
Indien uw vette massa niet vervuilend of gevaarlijk is voor het milieu of voor uw installaties, dan kunt u de klassieke absorberende korrels gebruiken. U hoeft deze dan gewoon te verspreiden. Het schoonvegen is eenvoudiger maar gaat nooit 100% van het vloeistof absorberen.

Welke zijn de verschillende beschikbare absorptiemiddelen voor professioneel gebruik?

Voor oliën en ander vette massa’s stelt Seton u een uitgebreid gamma van speciale absorptiemiddelen voor. Denk maar absorptiemateriaal voor olie zoals matten, kussens of slangen. Kies de meest geschikte oplossing voor uw situatie. Wanneer de nood hoog is, kunt u snel en doeltreffende reageren dankzij onze absorptiemiddelen voor olie.
Voor dit type producten zijn er heel wat verschillende afwerkingen beschikbaar. Net zoals het universeel absorptiemateriaal bestaat het gamma Seton uit producten met verschillende absorberende eigenschappen. De rastervormige en omhulde afwerking bieden een bijkomende weerstand tegen scheuren en breuken maar er is nog een andere mogelijkheid voor absorptiemateriaal voor koolwaterstoffen.
Deze absorptiemiddelen voor olie zijn een optie wanneer uw enige wens is om een vloeistof schoon te vegen en te absorberen zonder dat u dat vloeistof moet recupereren of wanneer het niet erg is dat er pluisjes ontstaan. Het absorptievermogen is het allerbeste van alle doeken in deze categorie.
De absorptiemiddelen voor olie op rol zijn de beste oplossing voor grotere lekkages.

Is er een oplossing voor de vloer op lange termijn?

Seton heeft een gamma absorberende matten ontwikkeld als absorptiemateriaal om werkplekken te beveiligen. Deze absorptiemiddelen voor koolwaterstoffen zijn speciaal ontwikkeld voor een intensief dagelijks gebruik en om vloeistoffen te absorberen alvorens die naar een andere zone zouden stromen. Het absorptiemateriaal als mat houdt de vloer schoon en houdt vuil tegen. Bovendien hebben deze matten ook antislipeigenschappen waardoor werknemers en bezoekers minder gemakkelijk uitglijden over gladde vloeren.

Wat gebruik ik als de olie of het koolwaterstof op water staat?

Het speciale absorptiemateriaal voor olie zoals de absorberende korrels of de waterafstotende doeken absorberen dus geen water. De plantaardige absorptiekorrels daarentegen maken geen onderscheid tussen water en olie. Tijdens overstromingen of ernstigere incidenten zoals een boot die in de problemen komt, kunt u de absorberende slangen en netten gebruiken als absorptiemateriaal om zware koolwaterstoffen op het oppervlak te recupereren.

Seton is gespecialiseerd in veiligheid in bedrijven. Bescherming bij ongevallen maakt deel uit van onze knowhow. Incidenten kunnen niet altijd vermeden worden en het is dus belangrijk om klaar te zijn voor alle scenario’s: vermijd massale vervuiling, bescherm uw vloeren en recupereer vloeistoffen. Bijtende chemische producten hebben een aparte behandeling nodig. U vindt onze benodigdheden terug in de categorie absorptiemiddelen chemische producten. Om voorbereid te zijn op allerlei problemen en efficiënt en snel te reageren, vindt u onze absorptiekits en onze universele absorptiemiddelen.