Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Wikkelfolie en kabelbinders

Seton stelt u dit assortiment verpakkingsmateriaal voor zodat u uw pakketjes en zendingen naar behoren kunt afsluiten en beveiligen zodat ze het transport zonder een krasje overleven. Bekijk hier onze kabelbinders, wikkelfolie en bijhorende accessoires voor meer gebruiksgemak.

19 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Op deze pagina vindt u alles wat u nodig hebt om uw goederen te verpakken zodat ze in perfecte staat bij de ontvanger aankomen. Wikkelfolie, noppenfolie, omsnoeringsband en kabelbinders zijn daarbij onmisbaar!

FAQ


Wat is wikkelfolie en waarvoor dient het?


Eerst en vooral, wikkelfolie kent een groot aantal synoniemen, het wordt ook wel eens rekfolie, stretchfolie, verpakkingsfolie, handwikkelfolie en (minder frequent) palletfolie, rekwikkelfolie, palletwikkelfolie, machinefolie of bundelfolie genoemd.

Rekfolie is een dunne, rekbare folie die tegelijk toch erg stevig is. Het wordt gebruikt om meerdere objecten te bundelen, zoals verschillende dozen op een pallet (vandaar 'palletfolie'). Door dit verpakkingsmateriaal te gebruiken bespaart u tijd en bovendien is het gemakkelijk te verwerken door de ontvanger. Het laat bv. geen lijmresten na en is heel gemakkelijk te openen met een cutter, beschikbaar bij onze Accessoires voor goederenbehandeling .

Wat zijn de voordelen van stretchfolie?

U doet er goed aan om verpakkingsfolie te gebruiken, en wel om een aantal redenen:
- U creëert van uw zending één geheel, dat bovendien een stuk stabieler is.
- Zo'n geheel is een stuk gemakkelijker te behandelen op vlak van opslag en vervoer dan allemaal aparte pakketjes.
- De folie beschermt de inhoud (in bepaalde mate) tegen stof, vuil en vochtigheid.
- Een goed ingepakte pakket geeft minder snel aanleiding tot diefstal.

Voor eenvoudig gebruik vindt u in ons assortiment ook een handige afroller of dispenser, waarmee u de folie gemakkelijk kunt afrollen.

Voor breekbare goederen raden we eerder aan om noppenfolie (ook wel bubbeltjesplastic) aan te brengen in plaats van gewone wikkelfolie. Deze folie bevat belletjes lucht die als kussentjes fungeren en zo een schokdemper vormen die de verpakte goederen beschermt. Zo komt uw pakketje altijd onbeschadigd toe.
Andere voordelen van noppenfolie zijn dat het weinig gewicht toevoegt, elke vorm kan aannemen, beschermt tegen vocht en bovendien ook isoleert.

Voor u een folie aanbrengt, kunt u ook nog een omsnoeringsband aanbrengen. Daarmee kunt u dozen afsluiten met de garantie dat ze niet los zullen komen. Gebruik een haspel om vlot af te rollen.


Wat zijn kabelbinders en waarvoor dienen ze?

Ook kabelbinders zijn bekend onder een veelvoud van benamingen, gaande van spanband, kabelbandje, bundelbandje, bindbandje, trekband, ladderstrip, snelbinder, sjorbandje tot tiewrap en alle spellingsvarianten daarvan: tie wrap, tie-wrap, tie-rap, tie-rib …

Een tiewrap is een dun en smal plastic bandje. De ene kant eindigt in een punt, het andere uiteinde bevat een opening. Over de lengte van het bandje lopen dwarse ribbels.

Het is een type bevestigingsmateriaal dat gebruikt wordt om snel en eenvoudig dingen aan elkaar te bevestigen of een verpakking af te sluiten (vandaar ‘snelbinder’). De bandjes worden aangebracht door het spitse uiteinde door de opening te steken en aan te trekken. Eenmaal de opening over de eerste ribbel gegleden is, zit het bandje vast en kan het enkel verder aangetrokken worden. De lus kan dus niet meer los, tenminste niet zonder door te knippen.

Wat is het onderscheid tussen de verschillende bindbandjes?


Snelbinders bestaan in verschillende kleuren, waarbij zwart en wit/transparant de meest voorkomende zijn. Interessant om te weten is dat de witte bandjes gevoeliger zijn voor uv-licht. Dat licht heeft een schadelijke werking waardoor de bandjes na verloop van tijd minder stevig en broos worden en dus kunnen loslaten. Daarom raden we aan om ze vooral binnen te gebruiken.
De zwarte (of gekleurde) bandjes daarentegen zijn minder gevoelig omdat er vaak roet aan toegevoegd wordt. Ze kunnen dus perfect buiten gebruikt worden zonder dat ze flexibiliteit of stevigheid verliezen.

Ons assortiment bevat ook handige kabelbindertangen die uw bandjes optimaal aantrekken en direct het uiteinde mooi kort afknippen. Zo hebt u altijd een verzorgd resultaat zonder geknoei of de kans dat u zicht snijdt.

Om uw kleine tot middelgrote pakketten te verplaatsen in uw gebouwen of tot in de vrachtwagen kunt u onze Steekwagens en magazijnwagens gebruiken.