Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Bevestiging van antislipmateriaal

Advies nodig? Advies nodig? Hoe breng ik mijn antislipproducten aan? Dankzij antislipproducten kunt u verschillende voetgangerszones in uw bedrijf beveiligen. Antisliptape, antislipplaten of antislipverf … elk van deze oplossingen zijn perfect geschikt om het risico op val- en slippartijen te vermijden en de veiligheid op de werkvloer te verhogen voor uw werknemers en bezoekers. Om deze antislipproducten gemakkelijk te aan te brengen, stellen wij u ons bevestigingsmateriaal voor antislipproducten voor.

9 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Tips voor de bevestiging van antislipmateriaal


Om aan uw verantwoordelijkheid te voldoen als werkgever, moet u ervoor zorgen dat de gladdige en gevaarlijke voetgangerszones in uw bedrijf volledig slipvrij gemaakt worden om valpartijen te vermijden.
Zo verklaart de norm 89/654/EEG dat “werkplekken in de open lucht, voor zover mogelijk, zodanig ingericht moeten zijn dat de betrokken werknemers niet kunnen uitglijden of vallen”.
Daarom gaat u best na welke antislipproducten u het best kunt gebruiken in de verschillende zones van uw bedrijf (trappen, buitenruimtes waar gladheid door regen kan ontstaan, vochtige zones ...).
Om uw antislipmateriaal snel en gemakkelijk te bevestigen, stelt Seton u alle nodige hulpmiddelen voor om de ondergrond voor te bereiden voordat u de antislipproducten bevestigt. Denk maar aan ontvettingsmiddel om oppervlakken te reinigen, een hechtingsprimer, maar ook andere handige tools die de bevestiging van antislipmateriaal vergemakkelijken.

Hoe verhoogt u de kleefkracht van uw antislipproducten?


Voordat u een antislipmiddel aanbrengt, is het belangrijk om eerst goed de ondergrond schoon te maken. Dit oppervlak moet proper en in goede staat zijn, zonder resten van verf, roest, vet of olie. Laat de ondergrond na het schoonmaken even drogen. Zorg er ook voor dat u het antislipmateriaal aanbrengt bij een gepaste temperatuur. Bekijk daarom altijd eerst de aanbevelingen van de producent wat betreft de aanbrengtemperatuur (in de meeste gevallen bedraagt dit 10°C).
Herstel barsten, scheuren en oneffenheden van de ondergrond en breng een hechtingsprimer aan op poreuze ondergronden.
In vochtige omstandigheden, voor buitenvloeren of andere moeilijke ondergronden raden wij af om zelfklevende antislipmiddelen te gebruiken. In dit geval gebruikt u beter Antisliptrapneuzen of Antislipplaten .

De perfecte bevestiging dankzij onze bevestigingsmiddelen


Als u deze producten gebruikt, bereidt u de ondergrond zo goed mogelijk voor en kunt u:
  • scheuren en onregelmatigheden in de vloer repareren;

  • het oppervlak voor het aanbrengen ontvetten en schoonmaken;

  • de kleefkracht verbeteren van de antislipproducten;

  • de installatie vergemakkelijken.


Zelfnivellerende hars voor de reparatie van een betonnen ondergrond
Scheuren, gaten of oneffenheden in de vloerbekleding kunnen de installatie van een antisliplaag bemoeilijken, omdat de lijm een een maximaal contactoppervlak nodig heeft voor een uitstekende kleefkracht. Deze betonreparatie herstelt schade aan betonnen ondergronden, wat de diepte van de breuk ook is, en kan ook geschuurd worden zodat uw vloer volledig glad wordt. Voor een optimaal resultaat raden wij aan om het lijmpistool te gebruiken.

Ontvettingsmiddel om de ondergrond schoon te maken en voor te bereiden
Voordat u het oppervlak transformeert tot een perfecte ondergrond voor antislipmiddelen, moet de zone eerst en grondig gereinigd en ontvet worden. Dit ontvettingsmiddel bereidt de ondergrond zo goed mogelijk voor zonder stoffen te gebruiken die schadelijk of gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Daarnaast is de ontvetter roest- en corrosiewerend en kan het gebruikt worden om alle soorten materialen en ondergronden te reinigen.

Hechtingsprimer om de kleefkracht van uw antislipmateriaal te verhogen
U kunt verschillende primers gebruiken om de kleefkracht van uw antislipproducten te verhogen. De SafeStep primer verbetert vooral het effect en de hechting van Antislipverf op oppervlakken die te poreus of te glad zijn. Deze Neopreen® hechtingsprimer bevordert dan vooral het aanbrengen en de kleefkracht van Zelfklevende antisliptape en antislipstroken .

Accessoires voor het aanbrengen van antislipmiddelen
Ook andere tools kunnen gebruikt worden om de levensduur van uw antislipmateriaal te verhogen:
  • Gebruik de beugel met rol om de hechting van de antisliptape te vergroten zonder met uw handen op schuuroppervlak te drukken.

  • Deze afdichtingspasta is perfect geschikt om de levensduur van uw antislipproducten te verhogen.

  • Wilt u een speciaal effect toevoegen aan uw antislipverf? Kies dan voor deze fenolrol die ontworpen is om verf in golfjes aan te brengen.

  • Deze lijmkit is ideaal om bijvoorbeeld Antisliptrapneuzen aan te brengen op kleine oppervlakken.


Complementaire producten - bevestiging van antislipmateriaal


Bij Seton vindt u ook verschillende antislippictogrammen die u op de vloer kunt kleven, waarmee u zones slipvrij maakt en tegelijkertijd het gevaar snel aanduidt.
Voor meer informatie over onze antislipproducten raden wij de pagina antislipproducten en accessoires aan. Daarnaast kunt u ook slippartijen vermijden in omgevingen waar olie of chemische stoffen gebruikt worden dankzij onze producten voor de Opslag gevaarlijke stoffen en absorptiemateriaal .

Wanneer een antislipoppervlak niet langer voldoende is om valpartijen te voorkomen, voorziet u best ook veiligheidsschoenen met antislipzolen om de grip zelfs op gladde vloeren te verhogen.