Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Borden en pictogrammen Slipgevaar

Advies nodig? Advies nodig? Wat is een efficiënte manier om valgevaar te beperken? Bedrijfsongevallen doordat iemand is uitgegleden of gestruikeld komen maar al te vaak voor. Met als gevolg dat de werknemers een korte of langere tijd thuis moeten blijven omdat ze een letsel hebben opgelopen dat hen arbeidsongeschikt maakt. Voor werkgevers is het wettelijk verplicht om afdoende maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat niemand zou kunnen uitglijden. De Europese en Belgische regelgeving over de problemen van veiligheid (ongevallen, vallen, uitglijden ...) vereisen dat elke onderneming streeft naar het vermijden of verminderen van de blootstelling van de werknemers aan deze risicofactoren.

66 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Valgevaar aanduiden om uitglijden te vermijden


Ons arsenaal aan middelen om slipgevaar aan te duiden is zeer ruim. Met waarschuwingsborden valgevaar of struikelgevaar, A-borden, zelfklevende antislipstroken of antislipverf kunt u:
  • Iedereen aansporen om voorzichtig te zijn door de risico’s duidelijk te signaliseren waar nodig.

  • Het risico op valgevaar en uitglijden inperken, zoals door het gebruik van antislipverf of een trapneus.

  • Iedereen wijzen op de gevaren van een tijdelijk glad oppervlak, bijvoorbeeld waar er schoongemaakt wordt.

Met de waarschuwingsborden valgevaar en alle andere middelen om uitglijden of struikelen te vermijden van Seton zorgt u ervoor dat uw preventiebeleid sluitend is en voldoet aan alle regelgeving.
Gladheid of oneffenheden op de vloer zijn gevaarlijk. Minstens even risicovol zijn echter werkomstandigheden waar er een hoogteverschil is. Dat kan gaan van een verhoog tot een trap of een ladder. Ook werken op een dak is niet zonder gevaar. Om op deze hoogteverschillen te wijzen, hebben we de nodige borden of stickers die wijzen op valgevaar in ons aanbod. Onze waarschuwingsborden, signalisatie, stickers en A-borden tonen standaard en geharmoniseerde pictogrammen die u desgewenst ook kunt voorzien van tekst en uitleg.

Waarschuwingsborden 'valgevaar door gladde vloer'

Een vettige of gladde vloer, oliesporen, water of andere vloeistoffen op de vloer: gladheid is de voornaamste oorzaak van een slip- of valpartij. Met de waarschuwingsborden en - sticker voor glad oppervlak duidt u de risicozones aan. Ons gevarenbord met verticale boodschap dat wijst op een glad oppervlak laat niets aan de twijfel over: met een pictogram en tekst en de gele kleur brengt u een niet mis te verstane waarschuwing aan.

Waarschuwingsborden 'valgevaar door hoogteverschil'

Valpartijen van grotere hoogtes kunnen extra hard aankomen. De letsels na een val van grotere hoogte zijn dan ook vaak navenant. Alle niveauverschillen of gevaren van het werken in situaties met een hoogteverschil moeten op een visueel duidelijke manier getoond worden aan de medewerkers en bezoekers ter plaatse bij u in het bedrijf of op de werf. Wij stellen een reeks waarschuwingsborden met alleen een pictogram voor, en ook waarschuwingsborden met pictogram en tekst, steeds conform de norm ISO 7010 en aangepast aan verscheidene industriële materialen.

Waarschuwingsborden struikelgevaar

Grote hoogteverschillen kunnen gevaarlijk zijn, maar het gevaar kan nog verraderlijker zijn als het niet zo opzichtig is: een kleine trede, stoeprand of drempel springen an sich misschien minder in het oog. Dat maakt deze obstakels net gevaarlijker dan op het eerste gezicht lijkt. Met onze waarschuwingsborden en -stickers ISO 7010 'Struikelgevaar' wijst u ook deze bedrieglijke situaties aan.

Waarschuwing voor valgevaar vanuit acht hoeken

Een topper in het gamma waarschuwingsborden valgevaar is het roterende signaleringsbord Seton 360. Dat wijst vanuit acht hoeken op een gladde vloer. Handig is zeker ook dat het bord tijdelijk kan worden neergepoot en vlug verplaatst kan worden. Bovendien kan het ook tegen een stootje: als iemand er tegenaan loopt of rijdt, komt het vanzelf terug rechtop te staan.
Voor een tijdelijke signalisatie kunt u A-borden gebruiken om te waarschuwen voor slipgevaar of voor het risico op uitglijden, zoals de tweevoudige, opvouwbare A-borden. Deze opvouwbare A-borden zijn eenvoudig te installeren en op te bergen. Wilt u een geheel eigen of zeer specifieke waarschuwing in een bijzondere situatie waar valgevaar heerst? Kies dan voor onze personaliseerbare fotoluminescente waarschuwingsborden en -stickers. Daarop combineert u tekst en pictogram naar keuze op een bord dat ook in het donker oplicht. Daarmee laat u niets aan het toeval over. Evenzeer aan te raden: kies voor stickers uit onze ToughWash-collectie als u wilt dat uw waarschuwingssticker een extra lang leven beschoren is: quasi onverslijtbaar!

Neem telefonisch contact op van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of via e-mail of vraag een online offerte.