Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Veiligheid op de weg

Advies nodig? Advies nodig? Hoe begeleidt u de gebruikers van uw parking? Een parking heeft meer dan alleen een eenvoudige betonlaag nodig om operationeel en veilig te zijn. Op een parking is er een grote circulatiestroom: auto’s, voetgangers, fietsers,... komen en gaan. Om alles veilig te laten verlopen, zijn er veiligheidsmaatregelen nodig: spiegels, drempels, hekken,... Seton biedt een groot assortiment aan opties aan, die de veiligheid op uw parking garanderen.

51 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Koopgids - accessoires voor uw parking


Het is een hele uitdaging om een parking in te richten. Seton helpt u een handje vooruit met dit gamma gewijd aan drempels, hekken, spiegels, enzovoort. Dankzij deze middelen is de kans op ongelukken een stuk kleiner.

Parking: uitzonderlijke verkeersomstandigheden
Op parkings zijn er specifieke verkeersomstandigheden (beperkte rijsnelheid, auto’s die manoeuvreren, etc.). De wegcode blijft er wel van kracht en moet er ten allen tijde gerespecteerd worden.
Maar of de parking nu publiek is of niet, de gevaren blijven identiek. Daarom moet de parking optimaal ingericht worden zodat automobilisten en voetgangers in alle veiligheid kunnen handelen.

Doel: zorgen voor een efficiënte zekerheid
Er bestaan verschillende accessoires die de veiligheid van uw parking helpen garanderen. De bekendste onder hen is de Rubberen verkeersdrempel uit één stuk .

De weggebruikers doen vertragen
Seton stelt u een volledig gamma aan snelheidsdrempels voor. De installatie van een drempel is erg simpel. Er kunnen ook reflectoren toegevoegd worden aan de drempel voor meer zichtbaarheid. Als de drempel zijn effect niet mist, rijden bestuurders slechts aan 20 à 30 km/u erover.
Een ander middel die de veiligheid op parkings garandeert, is het Berlijns kussen. Deze werkt op dezelfde manier als een snelheidsdrempel, maar is ietsje breder en zachter. Dan is er nog het Rond rijbaankussen met pijlen en reflectoren , dat kan ingezet worden op kleine rondpunten.

De gebruikers informeren
Parkings zijn plaatsen waar de zichtbaarheid beperkt is. Daarom is het handig om borden of grondmarkeringen te plaatsen met informatie. Ook spiegels zijn een uitstekende oplossing. Vaak zien bestuurders niet of er na een rij geparkeerde auto’s een auto aankomt. Dan is een spiegel een uitstekend hulpmiddel.
Seton biedt verkeersspiegels aan:
Die onbreekbaar zijn.
Met een bekleding tegen veroudering/vandalisme/mist.
Voorzien van een bolling van 90° of 180° - voor een groter gezichtsveld.
Bestendig tegen sterke wind.
De spiegels zijn zeer praktisch op een gevaarlijk kruispunt, een uitrit met weinig zichtbaarheid of een parking.

FAQ - de accessoires op een parking beter begrijpen


Volstaan deze veiligheidsmiddelen om een parking in te richten?

U mag niet vergeten dat uw parking ook aan normen moet voldoen die niets te maken hebben met het veiligheidsaspect. 2% van het totale aantal parkeerplaatsen moet voorzien zijn voor gehandicapten bijvoorbeeld. U heeft ook een specifieke grondmarkering en specifieke borden nodig. Deze middelen verhogen ook de veiligheid op uw parking.

Hoe kan u de drempels bevestigen?

Niet elke drempel wordt op dezelfde manier bevestigd. De installatie hangt af van soort tot soort. De meerderheid wordt vastgepind, maar er zijn er ook die vastgekleefd worden met een soort lijm (die bestaat uit twee onderdelen). We beschikken ook over tijdelijke drempels: deze moeten niet bevestigd worden en kunnen ingeklapt worden na gebruik.

Ik zou graag een slagboom installeren. Moet er altijd een persoon bij staan die controleert?

Nee. De slagbomen gaan open en toe met behulp van een simpele sleutel. U kan de slagboom ook vergrendelen in open of gesloten positie. U kan ook gewoon de sleutel geven aan uw werknemers, zodat enkel zij de parking kunnen betreden. Als u nog vragen heeft over welk type slagboom het beste bij uw bedrijf past, kan u altijd raad vragen aan onze klantendienst.

Aanvullende producten - circulatie


U vindt ook nog andere producten voor de inrichting van uw parking bij Seton. Denk bijvoorbeeld aan: paaltjes, hoogtebegrenzers, wegdekreflectoren,...

Op uw parking heeft u ook verkeersborden nodig om te tonen aan gebruikers en bezoekers welke plaatsen voorbehouden zijn voor hen.

Bekijk ook onze pagina’s die gewijd zijn aan Verkeersborden en richtingspijlen en de Grondmarkering: verf, sjablonen, markeernagels om een complete signalisatie te creëren en om duidelijk te communiceren met de gebruikers van uw parking.