Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

GHS / CLP stickers

Advies nodig? Advies nodig? Waarvoor staat GHS/CLP? Volledig binnen de geest van de Europese GHS-uniformiseringswetgeving voor chemische stoffen en preparaten die in de jaren negentig geïntroduceerd werd, zag in 2009 ook de CLP-verordening het levenslicht. Die staat in voor de indeling, etikettering en verpakking van stoffen en mengsels. De indeling van chemische producten zit volledig ingebed in die regelgeving. De bedoeling is dat, ongeacht de taal van de gebruiker, de gevaren die zulke stoffen met zich meebrengen meteen herkend worden. Seton biedt een brede waaier aan GHS/CLP-identificatiemiddelen in verschillende groottes en op verschillende dragers. Uiteraard voldoen ze allemaal aan de geldende normen.

1-92 van 154 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

  1. 1
  2. 2

FAQ - GHS/CLP-stickers voor de indeling van chemische producten


Waarvoor dient een GHS/CLP-sticker?

De pictogrammen en identificatiestickers voor gevaarlijke producten van Seton voldoen aan de GHS-normen, voluit het Globally Harmonised System of Classification and Labelling of Chemicals. Die classificatie is in het leven geroepen om taalbarrières uit de weg te helpen en duidelijkheid te scheppen wat te doen als een ongeval zich voordoet. De gevaren die kunnen opduiken bij de omgang met chemische producten zijn in negen categorieën ingedeeld.
De CLP-stickers verwijzen dan weer naar de CLP-verordening (Classification, Labelling, Packaging) die de indeling, etikettering en verpakking van stoffen en mengsels regelt. Dat gaat dan om identificatie van de producten op de verpakking, op een container of zelfs het aanduiden van volledige zones waar chemische producten aanwezig zijn. De labels die gevaarlijke stoffen aanduiden volgen daarbij de CLP-indeling. Meer informatie vindt u op de pagina over de nieuwe GHS-CLP-regelgeving.

Welke etiketten bestaan er om chemische producten te labelen?

Met ons gamma gerelateerd aan de CLP-normering probeert Seton al uw professionele noden te vervullen op het vlak van identificatie en markering. Met borden, etiketten, stickers of pictogrammen in verschillende afmetingen en materialen kunt u voldoen aan de CLP-voorschriften.
  • De personaliseerbare CLP-etiketten hebben een veld voor geschreven tekst en plaats om een van de negen GHS-pictogrammen aan te brengen. Zo kunt u een eigen boodschap of instructies aanbrengen op de sticker om duidelijk te maken hoe er precies met het product omgesprongen moet worden. Zo kunt u ongevallen vermijden. Op onze site vindt u tal van dergelijke stickers, waaronder bijvoorbeeld deze CLP-waarschuwingsstickers klevend of magnetisch 'acute toxiciteit' - GHS06.

  • Deze stickers en borden zijn nog net even anders dan de eerder genoemde CLP-etiketten. Met deze identificatiemiddelen voor gevaarlijke producten kunt u alle kanten op en alle soorten aanduidingen correct aanbrengen. De magnetische versie kunt u gemakkelijk aan onze veiligheidskasten aanbrengen, op tanks of lekbakken of eender welk ander metalen recipiënt. Als een recipiënt zonder uitzondering altijd hetzelfde chemische product bevat, kunt u werken met zelfklevende stickers

  • CLP-pictogrammen op rol of stickers op vel op het door u gewenste formaat zijn een andere manier om uw chemische producten te labelen. Of u ze nu op rol of voorgesneden afneemt: u heeft altijd een budgetvriendelijke oplossing voorhanden om een duurzame, doeltreffende markering aan te brengen.

  • Sommige CLP-etiketten of -pictogrammen dragen geen GHS-markeringen. Dat is het geval voor onze CLP-etiketten 'gevaar' en CLP-etiketten 'waarschuwing'. De etiketten die gevaar aanduiden, wijzen op een mogelijk risico en kunt u combineren met een bestaand CLP/GHS-etiket om zo de juiste totaalboodschap over te brengen.

  • Nog andere CLP-etiketten zijn onze ultrabestendige CLP-stickers voor toxische stoffen. Daarmee brengt u een duurzame markering aan die ook bestand is tegen agressieve invloeden. Deze veiligheidsetiketten voor chemische producten zijn speciaal ontworpen om lang mee te gaan, ook bij buitengebruik.

  • De indeling van chemische producten is complex en niet in een-twee-drie te bevatten. Om toch wat inzicht te verschaffen en als geheugensteun heeft Seton verschillende producten ontwikkeld die de GHS-markeringen nog eens duidelijk oplijsten. Zo vindt u op onze website onder meer CLP-posters met een overzicht van de symbolen. Als u hieromtrent trainingen organiseert, kunt in het kader daarvan, of als klantengeschenk, een educatieve sleutelhanger of een meetlat met de negen CLP-pictogrammen geven.

Bij Seton maken we er een erezaak van om duidelijke veiligheidsetiketten voor chemische producten op de werkvloer te leveren. Dankzij correct aangebrachte CLP-markeringen kunt u vlugger reageren in geval van nood of mogelijke risico's op voorhand inperken. Vergeet niet om een gepast absorptiemiddel voor chemische producten te gebruiken als u uw lekbakken schoonmaakt of producten moet overgieten. Voor uw veiligheid raden we overigens aan altijd de gepaste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te gebruiken als u met chemische, ontvlambare of bijtende stoffen aan de slag gaat.