Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Absorptiemiddelen chemische producten

Advies nodig? Advies nodig? Hoe een lek van chemische producten opruimen? Hier vindt u absorptiemateriaal voor chemicaliën. Als bedrijf, naargelang uw activiteit, bent u vaak verplicht om met gevaarlijke en bijtende producten te werken die schade kunnen toebrengen aan uw installaties en het milieu. Bij incidenten moet u snel kunnen reageren om de omgeving waarin u werkt in veiligheid te brengen. Dankzij Seton en het gamma absorptiemiddelen voor chemicaliën beschermt u uw werknemers en uw installaties tegen de risico’s die gevaarlijke producten met zich meebrengen.

Welk soort absorptiemiddel zoekt u?

9 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Absorptiemateriaal voor chemicaliën


Hoe absorptiemiddelen chemische producten herkennen?

In sommige sectoren moeten werknemers mogelijks met gevaarlijke en bijtende producten werken. Bij incidenten en lekkages, in een laboratorium bijvoorbeeld, moet het absorptiemateriaal voor chemicaliën goed zichtbaar zijn. Om meer veiligheid te creëren heeft Seton een gamma groene en gele absorptiedoeken en -slangen voor chemische producten ontwikkeld. Dankzij het kleurgebruik kunt u in één oogopslag de te vermijden zones zichtbaar maken en de juiste absorptiemiddelen voor chemicaliën gebruiken om vloeistoffen te recupereren. Deze kleurcodes werden ontwikkeld met een preventief doel voor de werknemers zodat zij de absorptie niet met de hand uitvoeren. Sommige vloeistoffen kunnen immers gevaarlijke en soms bijtende chemische producten bevatten. De gele kleur bevat ook waarschuwingspictogrammen zodat werknemers en het schoonmaakpersoneel extra attent en waakzaam blijven.

Hoe een lekkage snel stoppen?

De flexibele vloeistofbarrière als bescherming tegen lekkages kan een grote hulp betekenen om vervuiling tegen te gaan wanneer er vloeistoffen naar buiten stromen. Dit absorptiemateriaal voor chemicaliën helpt ook om vloeren schoon te houden wanneer er binnen een incident gebeurt. Deze vloeistofbarrière is bestand tegen koolwaterstoffen maar vooral tegen chemische producten en zal u helpen om de schadelijke lekkages tegen te houden. Of het nu te land of te water is, een brandstof of een gevaarlijk product, u moet steeds snel reageren om de verspreiding van de vloeistof een halt toe te roepen. Dat doet u met de absorptiemiddelen voor chemische producten zoals de absorptieslangen van Seton.

Welke absorptiemiddelen voor chemicaliën zijn beschikbaar in het gamma?

Ook deze categorie bestaat uit verschillende speciale producten. Naast de absorptieslang vindt u ook absorberend papier en absorberende doeken voor chemicaliën alsook absorberend kussens en slangen. Deze laatste hebben een groter absorptievermogen en zijn nuttig tijdens grotere lekken.

Wat doe ik met mijn chemische producten nadat ze geabsorbeerd zijn?

Wanneer het absorptiemateriaal volledig gevuld is met gevaarlijke vloeistof, wordt deze ook als giftig beschouwd. U moet dus de nodige maatregelen nemen om deze te desinfecteren, te recycleren of het product op te slaan in een gespecialiseerd centrum. U kunt ook een gespecialiseerde firma laten komen. U bent verantwoordelijk voor de correcte verwerking van het vervuilende en gevaarlijke afval. U vindt meer informatie in de FAQ van ons Industrieel absorptiemateriaal.

Is er een risico op een chemische reactie tussen het absorptiemateriaal en mijn bijtend product?

Polypropyleen heeft neutrale eigenschappen, dat wil zeggen dat het alle producten kan schoonmaken zonder risico op een chemische reactie. U kunt zich meteen concentreren op de betrokken vloeistof en snel en gepast reageren.
Bij Seton is veiligheid op de werkvloer onze prioriteit. Dat houdt ook de bescherming van uw materiaal in. Wilt u een schone omgeving met minder risico’s creëren, dan vindt u onder meer industrieel absorptiemateriaal dat aangepast is aan alle situaties en alle vloeistoffen. Wees voorbereid op alle mogelijk incidenten en ongevallen aan de hand van verschillende absorptiekits. De bedoeling van deze kits is om altijd de juiste benodigdheden bij de hand te hebben. U kunt eenvoudig kiezen uit 3 verschillende types. Voor de opslag van gevaarlijke producten verwijzen we u graag naar de categorie veiligheidskasten voor de opslag van gevaarlijke producten.