Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Lekbakken van metaal

Advies nodig? Advies nodig? Wat zijn de voordelen van metalen lekbakken? Rvs lekbakken en andere metalen opvangbakken zijn de ideale oplossing voor de opslag van al uw ontvlambare vloeistoffen. De rvs opvangbak en de stalen lekbak kunnen perfect buiten worden gebruikt. De rvs lekbak is sterk en bestendig en heeft een grote duurzaamheid. Voor de opslag van oliën, koolwaterstoffen en alle andere vloeistoffen die licht ontvlambaar zijn, kunt u een beroep doen op onze metalen lekbak of metalen opvangbak.

9 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Metalen lekbakken


Wat zijn de aanbevelingen voor de opvang van vloeistoffen in een metalen lekbak?

Als bedrijf bent u wettelijk verplicht om lekbakken, zoals een rvs lekbak, te voorzien voor de opslag van gevaarlijke of ontvlambare producten. Dit zijn producten die mogelijks schade kunnen toebrengen aan het milieu of aan de bodem.
De opvangbak roestvrij staal of verzinkte opslagbak is geschikt voor de opslag van ontvlambare producten. Ander informatie over de opslag vindt u in de FAQ van de lekbakken.

Mag ik mijn rvs lekbak buiten gebruiken?

Dankzij de speciale behandeling kan de stalen lekbak ook buiten gebruikt worden. Soms is er in een opslagruimte namelijk te weinig plaats voor een metalen opvangbak. De rvs opvangbak biedt dan een oplossing voor gebruik in onoverdekte zones.

Hoe vaten met olie en koolwaterstoffen transporteren?

Seton biedt een oplossing aan om uw vaten van de ene naar de andere plaats in uw opslagruimte te transporteren, zonder dat er gemorst wordt. Dankzij de kar met lekbak is het transport van uw producten geen probleem meer. U beschermt bovendien de bodem tegen vervuiling.

Wat zijn de bijzonderheden van een opvangbak van gegalvaniseerd staal?

Seton stelt verschillende types lekbakken voor uit staal dat warm gegalvaniseerd wordt. Elk van die opvangplatformen van gegalvaniseerd staal heeft eigen bijzonderheden:
  • De “warm gegalvaniseerde” stalen opvangbakken krijgen een behandeling tegen corrosie. Ze worden in een bad van zink gedompeld om zo een beschermende laag te krijgen.

  • Ze kunnen buiten gebruikt worden.

  • Ze zijn bestand tegen grote temperatuurschommelingen.

  • Ze zijn sterk en duurzaam.

  • U kunt er oplosproducten, ontvlambare en vervuilende producten in opslaan.

Waarom een metalen lekbak kiezen?

Onze stalen lekbakken voor olie kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Ze zijn uitgerust met een opvangrooster dat een groot deel van de olie tegenhoudt. Deze metalen lekbak is bovendien warm gegalvaniseerd en gelast volgens de ISO 1461-norm. Door dit proces wordt de bovenste laag van de lekbak perfect beschermd. De verzinkte opvangbak is bestand tegen slijtage alsook tegen uv-stralen en corrosie. Bovendien kunt u met deze rvs lekbak heel wat vloeistoffen opvangen.

Mag ik een heftruck gebruiken voor mijn lekbak van staal?

Onze producten, zoals de rvs lekbak, zijn uitgerust met voetjes speciaal voor de tanden van een heftruck. Deze zijn volledig aangepast voor gebruik in een opslagruimte.

Mag ik chemische producten opslaan in de metalen lekbak?

De stalen opvangbak is niet geschikt voor de opslag van chemische producten. Het staal kan reacties uitlokken met bepaalde producten doordat de chemische samenstelling ervan wijzigt. Ontdek onze lekbakken van plastic om uw chemische producten veilig op te slaan.

Bijhorende producten

Vervuilende producten moeten worden behandeld met een bijzondere aandacht. Soms kunnen ze ook giftig zijn. Denk aan de veiligheid van uw werknemers en stel Persoonlijke beschermingsmiddelen – PBM ter beschikking. Deze zijn aangepast aan de te behandelen stof.
Ontdek onze FAQ voor meer informatie over het gebruik van ons industrieel absorptiemateriaal en de verschillende gebruiken van onze verschillende soorten metalen lekbakken.