Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Handbescherming

Handongevallen vormen de belangrijkste oorzaak van ongelukken met een tijdelijke werkonderbreking of permanente werkongeschiktheid als gevolg.
Om ze te voorkomen, stellen wij u een breed gamma voor aan veiligheidshandschoenen. Zo vindt u hier snijbestendige en koude-of warmtewerende handschoenen, werkhandschoenen, enz. Seton helpt u een handje voor de bescherming van uw handen!

71 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Indien u kiest voor handschoenen u aangeboden door Seton, dan bent u verzekert van kwaliteitsvolle producten (van merken zoals UVEX, Ansell, Polyco, ...) die beantwoorden aan de nodige normen:

- EN 388: houdt de bescherming in tegen mechanische risico's, zoals slijtage, snijwonden, scheuring en perforatie. Deze standaardnorm geldt voor al onze handschoenen voor goederenbehandeling en snijbestendige handschoenen.
- EN 420: definieert de algemene criteria rond vervaardiging, structuur, veiligheid, confort, doeltreffendheid, markering en informatie die voornamelijk op toepassing zijn op chemisch bestendige handschoenen.
- EN 374: behelst de bescherming tegen chemischo risico's. EN 374-2: weerstand tegen penetratie; EN 374-3: weerstand tegen permatie. Deze norm wordt gebruikt voor chemische bestendige handschoenen.
- EN 511 en EN 407: betrekken de thermische weerstand. De eerstgenoemde wordt eerder gebruikt voor de bescherming tegen de kou, en de laatsgenoemde tegen de warmte. Deze norm heeft betrekking op al onze thermische handschoenen.

Het is belangrijk om de handschoenen te kiezen die het meest geschikt zijn voor uw werkomgeving en uw behoeften. Daarom stelt Seton u een zeer uitgebreid gamma voor aan werk- en veiligheidshandschoenen vervaardigd uit diverse materialen (leder, latex, vinyl, PVC, nitril, kevlar, ...) met verschillende eigenschappen (isolerend, koudewerend, snijbestendig, ...) voor uiteenlopende toepassingen (industrie, laboratorium, voedingssector, ...). Voor meer informatie kunt u terecht op onze pagina gewijd aan handbescherming.

In tegenstelling tot andere PBM, wordt de bescherming van de handen vaak vergeten. Herinner uw werknemers en bezoekers aan deze basisregel met één van onze Gebodsborden en -pictogrammen PBM .

Voor meer informatie rond PBM kunt u terecht op onze themapagina persoonlijke beschermingsmiddelen alsook op het Arboportaal van de Nederlandse overheid.