Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Veiligheidskasten

Advies nodig? Advies nodig? Hoe gevaarlijke stoffen veilig bewaren en beschermen? Ontdek onze veiligheidskasten, die speciaal ontworpen zijn om gevaarlijke producten op te slaan. Denk daarbij aan ontvlambare producten, gewasbeschermingsmiddelen of gif, die u er helemaal veilig kunt in bewaren. Ze zijn de hulp bij uitstek om te voldoen aan alle richtlijnen en aanbevelingen omtrent het bewaren van gevaarlijke vloeistoffen en afvalstoffen. Met onze chemicaliënkasten kunt u de verspreiding van infecties vermijden of brandgevaar tot een minimum beperken. Dankzij Seton werkt u dus altijd in een veilige omgeving.

28 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Veiligheidskasten en lekbakken voor de bewaring van gevaarlijke producten


Waarom een veiligheidskast gebruiken?

In een industriële omgeving worden gevaarlijke producten en materialen voortdurend vervoerd, opgeslagen en gebruikt. Daarom biedt Seton een volledig gamma om de transport en opslag van die gevaarlijke materialen in uw opslagplaats of werkplaats veilig te laten verlopen.

Waarvoor dienen veiligheidskasten en rekken voor gevaarlijke producten?


  • Fytosanitaire kasten: deze kasten zijn speciaal ontwerpen om gewasbeschermingsmiddelen in op te slaan. Seton raadt deze kasten aan voor de opslag van onkruidverdelgers, schimmelwerende middelen, insecticiden en andere gewasbeschermingsmiddelen.

  • Veiligheidskasten voor gevaarlijke producten: deze kasten zijn ontworpen om gevaarlijke producten in op te slaan, zoals zuren, bijtende stoffen en basen. De kast biedt de nodige bescherming voor die producten.

  • Veiligheidskasten voor ontvlambare producten: deze veiligheidskasten zijn ontworpen om uw ontvlambare chemische producten te beschermen tegen hitte en brand. De meeste kasten zijn uitgerust met een systeem waarbij de deuren automatisch sluiten of een ventilatiesysteem dat de dampen reguleert, zodat er geen brandgevaar ontstaat.

  • Rekken voor gevaarlijke producten: deze rekken, verkrijgbaar in verschillende etages, zijn uitermate geschikt om vervuilende stoffen op te slaan die niet-bijtend of agressief zijn. Ze zijn stevig genoeg gemaakt om zware lasten te dragen, zoals veiligheidskannen en -vaten. Bovendien zijn ze uitgerust met een lekbak om druppende vloeistoffen op te vangen.

Tip: breng duidelijke GHS/CLP-etiketten aan om uw personeel duidelijk te informeren over de gevaarlijke inhoud.

Hoe vangt u het best gevaarlijke producten op die lekken?

Als u gevaarlijke producten vervoert of opslaat in uw bedrijf, moet u altijd in de mogelijkheid voorzien om lekkende substanties op te vangen. Zo vermijdt u vervuiling van de bodem door chemische producten, oliën of koolstoffen.
  • Lekplaten en -bakken: alle bedrijven die met gevaarlijke producten werken, worden geconfronteerd met verlies van vloeistof, lekken of verspilling, bijvoorbeeld bij het overgieten ervan van het ene recipiënt in het andere. Om te vermijden dat druppels of spatten van dat chemische product de vloer of bodem aantasten, kunt u het best een lekbak of lekplaat gebruiken. Zowel voor binnen- als buitengebruik zijn er verschillende modellen beschikbaar. Dankzij die beschermingsmiddelen kunt u vermijden dat u per ongeluk vervuiling veroorzaakt aan de omgeving.

  • Afdichtmatten: als er per ongeluk toch chemisch product gemorst is, kunt u uw platen of rioolgaten vlug beschermen met afdichtmatten. Die houden de vloeistof tegen en vermijden zo de verdere verspreiding ervan.

Hoe bewaart u het best uw chemische producten?

Voor de opslag van gevaarlijke vloeistoffen kunt u verschillende recipiënten gebruiken:
  • Veiligheidsvaten: deze vaten zijn ideaal voor de bewaring en het transport van uw gevaarlijke substanties in veilige omstandigheden. Onze vaten zijn bovendien UN-gecertificeerd.

  • Veiligheidsrecipiënten: onze veiligheidsrecipiëten zijn zonder uitzondering allemaal perfect inzetbaar om uw gevaarlijke vloeistoffen te bewaren, te gebruiken en te bewerken. Met onze recipiënten verloopt het vervoer en de distributie van uw gevaarlijke producten volledig veilig, zoals in vochtige omstandigheden.

Als u ons hele gamma doorloopt, vindt u alles om u optimaal uit te rusten met alle benodigdheden om verlies of verspilling van gevaarlijke stoffen tegen te gaan of op te vangen.

Wat te doen bij verlies of een lek van gevaarlijke substanties?

Als u gevaarlijke stoffen morst, komt het erop aan om vlug en daadkrachtig in te grijpen. Daarom is het nodig dat u altijd absorberende middelen tegen vervuiling bij de hand hebt. Afhankelijk van de op te ruimen vloeistof kiest u voor het geschiktste absorptiemiddel. Zo bestaan er hulpmiddelen om gevaarlijke chemicaliën of vloeistoffen op te ruimen, oliën en koolwaterstoffen of universele absorptiemiddelen voor allerhande stoffen.
De meeste ervan zijn beschikbaar in verschillende vormen: rollen, kussens, slangen, doeken, korrels of complete kits. Zo kunt u altijd gepast en vlug reageren naargelang van de situatie en vermijden dat de gevaarlijke stoffen zich verspreiden of in de bodem doordringen.
Om te weten welk type absorptiemiddel u moet inzetten in welke situatie, kunt u onze specifieke informatiepagina raadplegen. Zo maakt u zeker de juiste keuze uit ons gamma.

Wat moet u zeker in huis hebben als u met gevaarlijke producten werkt?

Veiligheid gaat boven alles als u aan de slag gaat met gevaarlijke producten. Seton raadt aan om u altijd te beschermen telkens als u in contact komt met gevaarlijke materialen. Onmisbaar zijn onze chemisch bestendige handschoenen, onze veiligheidsbrillen, beschermende overalls of ook nog onze maskers voor ademhalingsbescherming. Met deze volledige uitrusting beperkt u alle risico's op ongevallen of voor de gezondheid tot een absoluut minimum. Als u ook het vervoer van uw materialen verzorgt, tippen we verder nog onze uitrusting voor transport van gevaarlijke producten.
Vergeet ook niet geregeld uw markeringen te controleren op juistheid en vervaldatum. Dat kan dan weer met deze keuringsstickers.