Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Koudebestendige handschoenen

Zich beschermen tegen de kou is een noodzaak voor arbeiders die buiten werken of in een gekoelde omgeving. De handen, die uitsteken, zijn bijzonder kwetsbaar in extreme omstandigheden. Om risico's te vermijden, stelt Seton u een gamma voor van koudebestendige handschoenen, speciaal ontworpen om uw werknemers in alle veiligheid en comfort te kunnen laten werken.

5 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Brandwonden door koude werken volgens mechanismen die vergelijkbaar zijn met die van brandwonden door hitte en bereiken soortgelijke gevaarlijke niveau's. Ter hoogte van de handen kunnen zulke brandwonden bevriezingen en kloven met zich meebrengen en ernstige verwondingen aan de vingers veroorzaken. Vaak niet erkend, mogen de brandwonden door koude niet verwaarloosd worden, vooral omdat ze makkelijk te voorkomen zijn dankzij koudebestendige handschoenen. Hun gebruik is onontbeerlijk in werkomstandigheden buiten of in gekoelde omgevingen.

In het kader van de Europese wetgeving moeten producenten van veiligheidshandschoenen duidelijk het prestatieniveau van hun handschoenen tegen convectiekoude en contactkoude bij -50° aangeven; het betreft de norm EN 511. Drie cijfers (onder het pictogram) geven het weerstandsniveau tegen een bepaalde, beschermende eigenschap weer:
1- Convectiekoude
2- Contactkoude
3- Waterdichtheid
De eerste twee criteria worden geavulueerd op een schaal van 0 tot 4, en de laatste van 0 tot 1. De '0'-waarde betekent dat er water binnendringt na een blootstelling van 30 min; de waarde '1' duidt aan dat er geen waterpenetratie is.

De keuze van handschoenen hangt af van uw behoeften en waarvoor u ze wenst te gebruiken. Meer informatie over de verschillende soorten veiligheidshandschoenen vindt u op onze themapagina rond handbescherming.

Denk er in de winterperiode aan om uw werknemers volledig uit te rusten met de Persoonlijke beschermingsmiddelen bij kou die ze nodig hebben.
Communiceer ook over de goede praktijken om de kou te trotseren dankzij onze Posters met hygiënevoorschriften .