Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Gelaats- en oogbescherming

De ogen zijn een uiterst gevoelig orgaan en elk letsel kan zware gevolgen met zich meebrengen. De gevaren zijn talrijk en reëel. Om ze te vermijden, stelt Seton u een breed gamma voor aan veiligheidsbrillen, geschikt voor eender welk gebruik. Neem snel een kijkje in ons aanbod!

50 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Er zijn veel situaties waarin de bescherming van de ogen onmisbaar is. Vooral op de werkplek zijn de risico's talrijk, waardoor het belangrijk is om de nodige oogbescherming ter beschikking te stellen van uw werknemers en bezoekers.

Voor elke behoefte en omgeving bestaat er een goede bril:
- Veiligheidsbrillen: worden gebruikt als bescherming tegen mechanische risico's. Al onze brillen hebben verschillende eigenschappen op het vlak van coating (zonder speciale coating of met een anti-condens en/of anti-kras behandeling). Of u nu op zoek bent naar een lasbril, een bril voor binnen- en/of buitengebruik, ... u vindt hier vast en zeker de veiligheidsbril die perfect bij u past.
- Brilmaskers: bieden bescherming tegen mechanische, chemische of thermische risico's dankzij hun elastische hoofdband die de afdichting verzekert.
- Gelaatsschermen: verzekeren de bescherming van de ogen, het gezicht en een deel van de hals. Ideaal voor in een stoffig, vochtig of chemisch milieu. Het bestaat uit een veiligheidsbril en een scherm (van acetaat of polycarbonaat).
- Overbrillen: laten het dragen van een correctiebril toe. Ze zijn voorzien van een verstelbare band en soms van een onrechtstreeks ventilatiesysteem, om condensvorming te vermijden.

Al onze veiligheidsbrillen zijn zo comfortabel mogelijk, omdat bescherming en comfort hand in hand gaan bij ons. Bovendien zijn ze van kwaliteitsvolle merken (zoals UVEX, bollé safety, ...) en conform de norm EN 166, die de bescherming inhoudt tegen mechanische, thermische en chemische risico's alsook tegen krassen. Meer informatie vindt u op onze pagina over oogbescherming.

Ten slotte: 90% van alle oogverwondingen zouden kunnen worden vermeden door de eenvoudige waarneming van de veiligheidsvoorschriften. Neem uw verantwoordelijkheid en plaats één van onze Gebodsborden en -pictogrammen PBM .
Aangezien oogbescherming fragiel is, kunt u onze Opbergkoffers en -kasten gebruiken alsook reinigende doekjes en sprays voor een langere levensduur.
Mocht een ongeluk zich toch voordien, dan vindt u in ons assortiment EHBO en Verzorging alles wat u nodig hebt.

Voor meer informatie rond PBM kunt u terecht op onze themapagina persoonlijke beschermingsmiddelen alsook op het Arboportaal van de Nederlandse overheid.