Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Hittebeschermende handschoenen

Onze hittebestendige handschoenen werden ontworpen om bestand te zijn tegen de hoogste temperaturen en worden in het bijzonder aanbevolen bij laswerken en de behandeling van zeer warme voorwerpen. Deze persoonlijke beschermingsmiddelen moeten voldoen aan de norm EN 407 om zeker te zijn van hun thermische weerstand. Ze zijn makkelijk herkenbaar door hun pictogram "hitte en vlam".

5 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Thermische brandwonden worden uitgelokt door een direct contact met een voorwerp, machine, vloeistof of damp met een hoge temperatuur. Hittebestendige handschoenen blijven daar de beste bescherming tegen.

In het kader van de Eurpose wetgeving moeten producenten van veiligheidshandschoenen duidelijk het prestatieniveau van hun handschoenen tegen hitte aangeven; het betreft de norm EN 407. Zes cijfers (onder het pictogram) geven, op een schaal van 1 tot 4, hun weerstandsniveau tegen bepaalde factoren weer:
1- Ontvlambaarheid
2- Contacthitte
3- Convectiehitte
4- Stralingshitte
5- Kleine spatten van gesmolten metaal
6- Grote spatten van gesmolten metaal
Meer informatie over de verschillende soorten veiligheidshandschoenen vindt u op onze themapagina rond handbescherming.

In geval van een ongeluk is het belangrijk om de ernst van de situatie en de brandwonde(n) goed in te schatten. Bij twijfel mag u niet aarzelen en laat u de gezondheidswerkers het van u overnemen.
Indien het om een oppervlakkige thermische brandwonde gaat, handel dan snel en efficiënt: spoel de wonde meteen en laat een lauwe waterstraal er minsten 20 minuten over stromen. Gebruik voor een eerstegraadsbrandwonde onze Verzorgingssets voor brandwonden .
Risicopreventie is een prioriteit in een werkomgeving. Duid de zones aan waar het risico op brandwonden uitermate verhoogd is aan de hand van onze Andere gevaarsborden en pictogrammen .