Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Zelfklevende antisliptape en antislipstroken

Een van de gemakkelijkste oplossingen die helpen om val- en slippartijen te verminderen, zijn antisliptape en antislipstroken. U kunt de lengte van de strook zelf aanpassen met een schaar en bovendien kan u deze producten op bijna elk oppervlak aanbrengen. Kies uit de verschillende soorten antisliptape: gekleurd, fotoluminescent, met tekst ... Onderaan de pagina leest u meer informatie over deze producten om u te helpen kiezen bij uw aankoop.

37 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Filteren :
Breedte  
100mm(12)
140mm(8)
150mm(21)
20mm(3)
25mm(16)
300mm(2)
450mm(1)
50mm(22)
600mm(1)
610mm(2)
75mm(2)
76mm(1)
Materiaal  
Schurende deeltjes op flexibele beschermlaag(22)
Schurende deeltjes op gealuminiseerde beschermlaag(7)
Flexibele beschermlaag met reliëf(5)
Siliciumkorrels + hars + polyester film(1)
Onderlaag polyethyleen met antislipdeeltjes van aluminiumoxide(1)
Antislip  
Gemiddeld(20)
Hoog(17)
Laag(5)

FAQ


Waarvoor dient antisliptape?

Antisliptape en -stroken worden onder meer aangebracht op plaatsen die glad zijn en waar dus een gevaar op uitglijden en vallen bestaat. De tape verhoogt de grip en beperkt zo de kans op uitglijden.

Waarom is het belangrijk om antisliptape aan te brengen?

Valpartijen zijn een van de grootste oorzaken van werkongevallen. Vaak met (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid tot gevolg en dat kost uw bedrijf heel wat geld. Daarom wordt het sterk aanbevolen om hierop te anticiperen en de gepaste maatregelen te treffen.

Hoe werken deze producten?

Antislipproducten bestaan uit een beschermlaag met daarop schurende deeltjes. Dat zijn kleine korreltjes van een bepaalde grootte die in een bepaalde hoeveelheid verspreid zijn over het oppervlak van de tape. Die korreltjes creëren reliëf en zorgen zo voor extra grip en dus minder uitglijdgevaar.
Daarnaast helpt het ook als u de juiste draagt.

Waar kunt u zelfklevende antislipproducten aanbrengen?


Antisliptape en -stroken kunnen op alle soorten oppervlakken aangebracht worden: in de buurt van machines, aan ingangen, op trappen, opritten, platforms, vorkliften, ladders, voertuigen etc. Ze doen vooral hun dienst aan boorden; voor grote oppervlakken gebruikt u beter of .

Aanbrengtips


1. Niet aanbrengen als de temperatuur lager is dan 5°C.
2. Test eerst op een klein stukje van het oppervlak.
3. Controleer het te behandelen oppervlak: herstel barsten indien nodig. Niet aanbrengen op een oppervlak in mortel.
4. De oppervlakken moeten compleet vetvrij, droog en schoon zijn. Laat de solventen van de ontvetter verdampen vooraleer u de lijm aanbrengt.
5. Voor een toepassing op poreuze (beton) en gladde (tegels, epoxy, metaal) oppervlakken is het gebruik van een grondlaag onmisbaar voor een betere hechting.
6. Voor gebruik in een vochtige omgeving kunt u een afdichtingspasta aanbrengen op de omtrek van de gekleefde stroken of stukken.


Keuzehulp


Het grootste onderscheid in deze categorie is tussen tape en stroken. Tape gebruikt u het best voor lange oppervlaktes, stroken zijn geschikt voor kortere afstanden.
Bovendien kunt u alle producten op maat snijden, dus u hebt de lengte volledig zelf onder controle. Wanneer u aan het knippen gaat, let er dan op dat u de hoeken van de strook afrondt. Afgeronde hoeken komen namelijk minder gemakkelijk los, aangezien er geen stof kan onder kruipen.

Daarnaast kunt u ook de sterkte van de antislipwerking kiezen. Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid korrels zijn sommige producten geschikt om blootvoets over te wandelen en zijn andere producten bestand tegen doorgang van voertuigen.

Er zijn ook een aantal speciale producten, zoals fotoluminescente tape voor evacuatieroutes, antisliptape voor vochtige omgevingen, personaliseerbare tapes, antislipstroken voor oneffen oppervlakken etc.

Vergeet niet om de ondergrond goed voor te bereiden voor u de tapes aanbrengt. Het materiaal daarvoor vindt u bij onze producten voor .

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke service aan te bieden. Sluiten