Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Windzakken en toebehoren

Advies nodig? Advies nodig? Waarom een windzak plaatsen? Op luchthavens en langs snelwegen is het belangrijk om rekening te houden met de windsnelheid en -richting. Om de veiligheid op die plaatsen te garanderen, biedt Seton u aanbod met windzakken en accessoires aan. Een windzak geeft piloten en bestuurders een duidelijk indicatie over de windsnelheid en -richting, zodat ze de nodige maatregelen kunnen nemen.

5 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Windzakken en toebehoren


Hoe werkt een windzak?

De werking van een windzak is zeer simpel. Het is een eenvoudig opgebouwd instrument dat zowel de windrichting als de windsnelheid aangeeft. Een windzak is een koker met een brede ingang waar de wind binnendringt en een kleinere uitgang. Je kan een windzak aflezen aan de hand van de afwisselende rode (3) en witte (2) stroken. Een strook die met wind is opgevuld, komt overeen met een snelheid van 5 knopen of 9 km/u. Hoe meer de windzak een horizontale lijn benadert, hoe groter de windsnelheid. Windzakken geven ook de windrichting aan. Als een windzak naar het noorden wijst, komt de wind uit het zuiden.

Waarom een windzak plaatsen?

Op helikopterhavens, langs snelwegen en op industriële sites moet er rekening worden gehouden met de windsnelheid en -richting. Op een moment met een hoge windsnelheid kan het als piloot verstandig zijn om de helikopter niet te laten opstijgen. Bestuurders van auto’s, vrachtwagens of motors passen hun snelheid best aan. Om de veiligheid op risicovolle plaatsen te garanderen, stelt Seton u een aanbod windzakken voor. Een windzak geeft een duidelijke indicatie over de windsnelheid en -richting, zodat piloten en bestuurders de juiste maatregelen kunnen nemen om zich veilig te verplaatsen.

Waar kan u een windzak plaatsen?

Windzakken zijn geschikt voor helikopterhavens (van ziekenhuizen), langs snelwegen, op industriële terreinen en op risicovolle sites (Seveso). Het is belangrijk om de windzak op een duidelijk zichtbare plek te plaatsen, zoals op een dak of aan de ingang van een site.

In ons aanbod vindt u windzakken die geschikt zijn voor verschillende omgevingen. Onze Windzak, gehomologeerd volgens ICAO kan op helipkopterhavens van ziekenhuizen en op industriële terreinen worden geplaatst, maar hij is ook geschikt voor Seveso-sites waar er gevaarlijke dampen of gassen kunnen ontsnappen. Wanneer er zich een noodsituatie voordoet op een Seveso-site, kan u de windrichting en -snelheid aflezen aan de hand van de windzak en zo een veilige evacuatie organiseren en omwonenden beschermen.

Hoe een windzak bevestigen?

Een windzak wordt op een windwijzer geplaatst die in alle richtingen om zijn as kan draaien. De windwijzer wordt op een mast bevestigd. De mast kan op zijn beurt op verschillende manieren op de grond worden bevestigd.

Wij bieden u windzakken aan met masten die zeer gemakkelijk te plaatsen zijn. Onze Kit windzak, mast en windwijzer, gehomologeerd volgens ICAO bevat een mast met een kantelend bovengedeelte. Hierdoor kan u de windzak vlot vervangen of wegnemen. De onderdelen die u nodig heeft om de Windzak, gehomologeerd volgens ICAO te installeren, kan u vinden in een praktische kit. In die kit vindt u een kantelbare mast die op voetplaten moet worden bevestigd, een windwijzer en kabels.

Om uw windzak met mast ook ‘s nachts zichtbaar te maken, kan u kantelbare mastverlichting bovenaan de mast bevestigen. De verlichting wordt geleverd met bevestigingsaccessoires en gaat zeer lang mee. Voor nog extra veiligheid raden we u aan om specifieke signalering te plaatsen.

Welke eigenschappen moeten windzakken hebben?

Windzakken moeten voldoen aan de voorwaarden van de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO). Een windzak in rood en wit moet gemaakt zijn uit technisch textiel, een hoogwaardige stof die verschillende duurzaamheidstesten heeft doorstaan en bestand is tegen vocht, schimmel, uv-stralen en scheuren. Met een windzak van Seton kiest u voor een kwaliteitsvol product dat voldoet aan de voorwaarden opgelegd door de ICAO.

De afmetingen van een windzak hangen af van hoe ver hij zichtbaar moet zijn. In ons aanbod vindt u windzakken conform de regels van het ICAO met meerdere lengtes en diameters. U heeft bijvoorbeeld keuze tussen een kleine windzak met een lengte van 1 m en een diameter van 30 cm of een grote windzak van 4,5 m lang met een diameter van 1 m.

Aanvullende producten - Windzakken en toebehoren


Met windzakken zorgt u voor extra veiligheid op helipads bij ziekenhuizen, langs snelwegen, op industriële terreinen en op risicovolle sites (Seveso). Seton biedt ook producten aan die de veiligheid op uw parkings en bedrijfsterreinen garanderen. Met verkeersdrempels en rijbaankussens zorgt u ervoor dat bestuurders hun snelheid aanpassen. Door verkeersspiegels te plaatsen, vermijdt u ongelukken op kruispunten of aan uitritten met weinig zichtbaarheid.