Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Pictogrammen en stickers voor vloeren

Advies nodig? Advies nodig? Welke pictogrammen zijn er zoal? Om praktische redenen is het soms aangeraden om een veiligheidspictogram op de grond te kleven in plaats van een bord te plaatsen. Bijvoorbeeld als er weinig plaats is, want een vloerpictogram neemt helemaal geen ruimte in. Om aan te geven vanaf waar een gebod of verbod precies geldt, kan een vloersticker zelfs doeltreffender zijn dan een bord of pijl.

27 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Een vloersticker geeft instructies zonder plaats in te nemen


Een vloerpictogram is een uiterst handige manier om allerlei instructies weer te geven in uw magazijn. Bij Seton vindt u vloerstickers met tekst, pictogram, pijl of zelfs in de vorm van een voetstap.
  • Vloerstickers markeren een verboden toegang.

  • Vloerstickers signaleren bepaalde gevaren.

  • Vloerstickers laten een zone vrijhouden.

  • Vloerstickers bakenen een plaats voor palletten af.

  • Vloerstickers delen mee waar PBM verplicht zijn.

  • Vloerstickers met pijl of voetstap geven de wandelrichting aan.

Tip: Met onze aandrukroller voor vloermarkeringen kleeft u de sticker extra stevig aan de vloer.
In het gamma van Seton vindt u alle mogelijke vloerstickers om uw magazijn mee uit te rusten.
  • Met een vloerpictogram is de instructie voor iedereen zichtbaar.

  • Een vloerpictogram neemt geen plaats in, in tegenstelling tot een klassiek bord.

  • De vloersticker heeft een slipbestendige beschermlaag, zodat uw werknemers niet uitglijden.

  • De vloersticker is in een oogwenk geplaatst: verwijder de beschermlaag en kleef hem op een droge, schone ondergrond.

Vloersticker gevaar

Onze geel-zwarte veiligheidspictogrammen zijn al van ver duidelijk zichtbaar. De vloersticker waarschuwingspictogram 'transportvoertuigen' vestigt de aandacht op gevaarlijke plaatsen waar vorkheftrucks of andere transportvoertuigen aan het werk zijn. Val- en slippartijen zijn een frequente oorzaak van werkongevallen. Daarom is het belangrijk om obstakels duidelijk te signaleren. De vloersticker waarschuwingspictogram 'struikelgevaar' vestigt de aandacht op gevaarlijke plaatsen. Dat iemand zou uitslippen over een gevaarsticker, zou vrij ironisch zijn. Geen nood, onze vloerstickers zijn voorzien van een doorzichtige, slipbestendige beschermlaag.

Vloersticker PBM verplicht

Deze blauwe vloerstickers vestigen de aandacht op de veiligheidsvoorschriften die gelden vanaf een bepaald punt. Ze laten duidelijk zien welke persoonlijke beschermingsmiddelen er gedragen moeten worden. De tekstboodschap wordt versterkt door een pictogram dat iedereen begrijpt. Deze vloermarkering wordt het best geplaatst aan de toegang tot een zone. De vloermarkering voor visuele barrière is verkrijgbaar voor alle courante veiligheidsvoorschriften:

Vloersticker zone vrijhouden

Deze vloermarkering met tekst en pictogram valt goed op dankzij de kleurencombinatie geel-zwart. Deze vloerstickers zijn gemaakt van stevig vinyl, afgewerkt met een niet-gladde coating die uitglijden tegengaat. Bij Seton is de keuze aan teksten en pictogrammen quasi eindeloos:

Vloersticker verbod

Om de veiligheid in uw magazijn te verhogen, kan op bepaalde plaatsen een vloerpictogram met een verbodsbord aangewezen zijn. De vloersticker verbodspictogram 'verboden voor onbevoegde personen' laat duidelijk zien dat onbevoegde personen geen toegang hebben tot bepaalde zones van uw magazijn. De vloersticker verbodspictogram 'verboden voor transportvoertuigen' duidt aan dat vorkheftrucks, magazijnwagens en andere transportvoertuigen in uw magazijn of een bepaald deel ervan verboden zijn. De vloermarkering 'stop' laat bestuurders weten dat het verboden is om door te rijden en verplicht om voorrang te verlenen.

Vloersticker richting

Een pijl of voetstap op de grond is de ideale manier om werknemers en bezoekers altijd in de juiste richting te laten lopen. Met de zelfklevende vloermarkeringspijl duidt u de richting, het te volgen parcours of de weg naar een in- of uitgang aan. Deze vloersticker is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat u desgewenst een kleurcode kunt hanteren. Hij is ook verkrijgbaar met tekst: vloermarkeringspijl - ingang of vloermarkeringspijl - uitgang. Ook de vloersticker gebodspictogram 'richtingspijl' is ideaal om de werknemers in uw magazijn of de bezoekers aan uw bedrijf in de juiste richting te begeleiden. Het vloerpictogram is passage- en slijtvast voor een langere levensduur. De Toughstripe-vloertape in voorgesneden vorm heeft een extreem krachtige kleeflaag, waardoor hij ideaal is om te gebruiken in agressieve omgevingen. Er zijn drie vormen: de voetstap voor voetgangerszones, de pijl om de richting aan te duiden en het rondje om zones af te bakenen. Dankzij de verschillende beschikbare kleuren kunt u uw eigen kleurcode toepassen.

Meer informatie over pictogrammen en stickers voor vloeren? Neem contact op met onze experten, telefonisch van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of via e-mail of vraag een online offerte.