Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Borden en pictogrammen Rookverbod

Advies nodig? Advies nodig? Hoe het verbod op roken & open vlammen signaleren? Borden en pictogrammen rookverbod wijzen erop dat het verboden is te roken, te vapen, vuur te maken of een open vlam aan te steken. Door borden en pictogrammen in verband met een rookverbod aan te brengen, leeft u de antitabakswet na en verlaagt u ook het risico op brand of ontploffingen.

1-92 van 110 producten

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

  1. 1
  2. 2

Borden rookverbod of verbod op vuur: gezondheid en preventie voorop


In België is het al sinds 2011 verboden om te roken in publieke ruimtes. Ook op een afgesloten werkvloer geldt er een rookverbod. Roken kan alleen in speciaal daarvoor bestemde rookruimtes. De wet schrijft ook voor dat het rookverbod duidelijk gemeld moet worden met pictogrammen of borden. Die moeten aan de ingang van de ruimte al duidelijk zichtbaar zijn. Behalve wettelijke voorschriften over roken en gezondheid is er ook een preventieregelgeving rond brandgevaar op de werkvloer. Met onze pictogrammen rookverbod of verbod op vuur kunt u beide aspecten van de wetgeving respecteren. Met de verbodsborden en -stickers kunt u met een eenduidig verbodsteken op een duidelijke manier kenbaar maken dat:
  • het verboden is om te roken of te vapen;

  • het verboden is om een naakte vlam te produceren in een gevaarlijke zone vanwege brand- of ontploffingsgevaar;

  • het verboden is om vuur te doven met water omdat het in die gegeven omstandigheid een gevaar kan inhouden.

Door de verbodsborden rookverbod of verbod op vuur veelvuldig en duidelijk aan te brengen creëert u duidelijk afgebakende rookvrije zones. Bovendien signaliseert u duidelijk dat het wettelijke rookverbod geldt. Daarnaast wijst u ook op brandgevaar in de buurt van ontvlambare of explosieve materialen. Zo respecteert u elk wettelijk kader en alle preventievoorschriften voor een veilige werkvloer.

Borden en pictogrammen "verboden te roken"

Met een verbodsbord of sticker "verboden te roken" kunt u duidelijk te kennen geven waar er niet gerookt mag worden. Met onze borden voldoet u aan de ISO 7010-norm. Om aan de wettelijke normen te voldoen in grotere gebouwen, zijn er meerdere tekens nodig. Daarom is onze set verbodsstickers "verboden te roken zeker interessant. Bij aankoop van 4 vellen krijgt u 1 vel gratis.

Borden en stickers "verboden te roken en te dampen"

Met een verbodsbord of sticker "verboden te roken en te dampen speelt u in op de trend om de sigaret te vervangen door een e-sigaret. Vapen of dampen is echter evengoed verboden. Met dit relatief nieuwe verbodsteken geeft u duidelijk aan dat noch roken noch vapen toegelaten is in een bepaalde ruimte.

Borden en stickers "vuur, open vlam en roken verboden"

De borden en stickers "vuur, open vlam en roken verboden" stippen op een omvattende manier aan dat geen enkele vorm van vuur, vlammen of roken toegestaan is. Deze borden en stickers laten niets aan het toeval over. Ze beogen zoveel mogelijk risico op brand- of ontploffingsgevaar uit te sluiten.

Uitrusting voor rookruimtes buiten

Hoewel het roken in publieke ruimtes of op de werkvloer nagenoeg helemaal aan banden is gelegd, is het wel degelijk nog altijd mogelijk om specifieke rookruimtes te voorzien. Dat moet dan wel buiten, zoals wettelijk verplicht. Raadpleeg zeker eens onze koopgids voor de uitrusting van rookruimtes buiten en vindt er de gepaste oplossing voor jouw bedrijf.

Generatie Rookvrij: geen tabaksrook in de buurt van kinderen

Generatie Rookvrij is een initiatief dat ernaar streeft om alle kinderen geboren vanaf 2019 rookvrij te laten opgroeien. Het is de bedoeling dat een kind gevrijwaard wordt van tabaksrook in werkelijk alle geledingen van het dagelijkse leven. De kenmerkende groen-blauwe borden zijn inzetbaar in verschillende contexten:

Al deze borden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en afmetingen, zowel voor binnen als voor buiten. U kan rookvrije zones creëren maar vergeet niet om uitrusting voor rookruimtes buiten te voorzien.

Neem telefonisch contact op van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of via e-mail of vraag een online offerte.