Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Controlestickers voor vochtige omgevingen

Advies nodig? Advies nodig? Meer info over controlestickers voor vochtig milieu De inspectie van uw materiaal moet een prioriteit zijn in uw bedrijf. In vochtige werkomstandigheden is het echter niet evident om aan te duiden dat de keuring uitgevoerd werd. Daarom vindt u bij Seton controlestickers speciaal voor vochtige omgevingen.

9 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Controlestickers voor vochtige omgevingen


Waarom is de keuring van arbeidsmiddelen noodzakelijk?

Een regelmatige inspectie van bedrijfsmateriaal is onmisbaar om te garanderen dat het materiaal goed functioneert. Als het op tijd en stond gecontroleerd wordt, komt een defect of een nodige herstelling snel aan het licht. Goed functionerende machines, installaties enz. zorgen voor een betere productiviteit.
Bovendien garanderen goed functionerende machines de veiligheid van uw personeel! Minder arbeidsongevallen betekent eveneens meer productiviteit.

Waarom controlestickers gebruiken?

Dankzij controlestickers, ook wel onderhoudsstickers genoemd, heeft u een 'tracking syteem' van de uitgevoerde keuringen en de keuringen die nog moeten plaatsvinden. Dit vermijdt verwarring en het risico dat bepaalde uitrustingen niet gecontroleerd zijn. Voor Brandblussers en brandslanghaspels en Alarmen voor brandblussers is dit namelijk zeer belangrijk. U wilt namelijk zeker zijn dat uw brandbestrijdingsmiddelen goed functioneren in geval van nood. Bovendien bent u zeker dat uw brandblussers conform de wetgeving zijn.
U kunt deze etiketten ook gebruiken voor de controle van uw stock. Noteer wanneer u de inventaris heeft opgemaakt en eventueel wanneer de volgende plaatsvindt.

Welk materiaal is geschikt voor gebruik in vochtige omgevingen?

Wanneer u werkt in vochtige omstandigheden, raden wij u controlestickers van geplastificeerd weefsel aan. De lamineerlaag zorgt evoor dat bijvoorbeeld waterdruppels van de sticker 'glijden', terwijl het opschrift beschermd en onveranderd blijft. Ze zijn eveneens bestand tegen oliën en extreme temperaturen (van -40°C tot +80°C), waardoor ze u zowel binnen als buiten kunt gebruiken (de minimum temperatuur om de sticker aan te brengen is wel +10°C). Kleef ze op zowel vlakke als op gebogen oppervlakken. Indien u dat wenst, kunt u de sticker herkleven!

Welke boodschap moet ik kiezen voor mijn controlesticker?

U vindt in ons gamma voornamelijk blanco controle-etiketten. Hierdoor kunt u een boodschap naar wens noteren: de controledatum, de volgende controledatum, de persoon die de controle uitvoerde, een belangrijke opmerking enz. Gebruik hiervoor een permanente marker met dunne punt om zo de boodschap te 'graveren'. Deze garandeert een langere levensduur van uw markering. Verder heeft u de keuze tussen de klassieke blanco controle-etiketten en de zeer zichtbare, gele, blanco controle-etiketten.
Ten slotte kunt u kiezen voor een voorgedrukte onderhoudssticker met het opschrift 'Gekalibreerd'. U hoeft enkel nog de keurings- en geldigheidsdatum in te vullen. Gebruik hier eveneens een permanente marker met dunne punt voor.

Contacteer ons als u een specifieke vraag heeft of u vindt de gewenste controlesticker niet in ons standaardgamma!

Complementaire producten - Controlestickers voor vochtige omgevingen


Er zijn twee belangrijke voorbereidingen nodig om ervoor te zorgen dat uw sticker niet loskomt. Ten eerste moet u de ondergrond waarop u de sticker wilt kleven grondig schoonmaken. Vuiltjes zoals stof vermindert de hechting. Gebruik daarom onze reinigingsspray.
Maak daarna gebruik van de applicatorrol om het etiket zoveel mogelijk aan te drukken. Dit garandeert het beste resultaat.
Om ervoor te zorgen dat er geen lijmresten achterblijven bij het verwijderen van de sticker, raadt Seton u aan om een multifunctionele schraper te gebruiken.

Bekijk zeker ook ons gamma keuringsstickers, waardoor u op een visuele manier een controledatum, een vervaldatum, een onderhoudsdatum enz. kunt aanduiden. U hoeft enkel de sticker te ponsen en de sticker kleven op het gecontroleerde materiaal.
Onze hanglabels zijn perfect als tijdelijke markering. Hang ze met een kabelbinder vast aan uw uitrusting en haal weer weg na herstelling bijvoorbeeld.