Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Rijbaankussens

Advies nodig? Advies nodig? Wat zijn Berlijnse kussens? Rond of rechthoekig, rood of zwart, van gerecycleerd rubber of gevulkaniseerd rubber: de rijbaankussens van Seton doen wat ze moeten doen. Levens redden, meer bepaald, door het doorgaand verkeer af te remmen zonder daarbij een onoverkomelijk obstakel te zijn voor brede of zware voertuigen. Bovendien kunnen fietsers dan nog altijd gemakkelijk voorbij aan de zijkanten. De rijbaankussens worden vooral geïnstalleerd in zone 30, bijvoorbeeld in de buurt van scholen, of op de toegangslanen naar een bedrijfsgebouw. Kortom, overal waar de snelheid beperkt moet worden.

4 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Rijbaankussens en busdrempels houden de omgeving van bedrijven en scholen veilig


Alle rijbaankussens van Seton kunnen eenvoudig gemonteerd worden dankzij de meegeleverde bevestigingen. Omdat het geheel uit verschillende elementen bestaat, kan de drempel gemakkelijk getransporteerd en geïnstalleerd worden. Deze rijbaankussens worden weleens Berlijnse kussens genoemd, omdat Berlijn een van de pionierssteden was met het invoeren van zone 30 in de binnenstad. Ze installeerden daar dus als eersten dit type drempels. De naam 'kussen' is eigenlijk niet helemaal correct, want ze zijn best wel stevig. Andere namen zijn eurodrempels, Maldense drempels, schijndrempels of prefabdrempels. (Dat laatste omdat ze vlug installeerbaar zijn en even vlug weer weg te halen). Hoe u ze ook noemt: ze dienen vooral om het verkeer af te remmen zonder het echt te verhinderen. Verder zijn ze stevig, slijtvast en goed brandbestendig.
Door een rijbaankussen te installeren, kunt u:
  • auto's laten vertragen;

  • zonder daarbij bredere voertuigen de doorgang te verhinderen, zoals bussen of voertuigen van hulpdiensten;

  • een rondpunt creëren waar zware vrachtwagen en andere vormen van zwaar vervoer kunnen over rijden als dat nodig is.

Dankzij de uitvoering met reflectoren en/of retroreflecterende markeringen is de zichtbaarheid 's nachts optimaal.

Rechthoekige rijbaankussens

Seton heeft een aanbod van rechthoekige rijbaankussens in vier delen, in een rode uitvoering, of een rechthoekig rijbaankussen in acht delen, in het zwart. Beide modellen hebben opzij reflectoren of retroreflecterende markeringen voor betere zichtbaarheid in het donker. Verder bieden we ook rijbaankussens voor de openbare weg, verkrijgbaar in rood-witte uitvoering of in beige. Deze Berlijnse drempel is vervaardigd uit gerecycleerd rubber. Uiteraard worden ook alle bevestigingen, verbindingen en doppen meegeleverd.

Ronde rijbaankussens

Met een rond rijbaankussen met pijlen en reflectoren kunt u vlug een rotonde installeren en even vlug weer weghalen, bijvoorbeeld tijdens de begeleiding van zwaar transport. Het kussen bestaat uit acht rode elementen van gevulkaniseerd rubber en telt acht reflectoren voor ultieme zichtbaarheid. Het wordt geleverd met middenstuk en alle nodige bevestigingsaccessoires.

Meer informatie over onze rijbaankussens? Neem contact op met onze experten, telefonisch van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 18 uur of via e-mail of vraag een online offerte.