Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Persoonlijke beschermingsmiddelen bij kou

Advies nodig? Advies nodig? Hoe kunt u zich beschermen tegen de koude? Voor, tijdens of na een koude periode moet u uw terrein schoonmaken en beveiligen tegen sneeuw of ijs. Om u te beschermen tegen de koude tijdens deze werken, beschikken wij over een ruim aanbod persoonlijke beschermingsmiddelen bij kou. Dankzij deze kledij bent u niet alleen beschermd tegen kou, maar vermindert u ook het risico op val- of slippartijen. Zo werkt u in alle veiligheid en comfort in koude weersomstandigheden.

6 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

Wanneer PBM bij kou dragen?


Wanneer de temperatuur daalt en het begint te vriezen of sneeuwen, wordt het tijd om zout te strooien of sneeuw te ruimen. Voetpaden, parkings en wegen moeten snel vrijgemaakt worden, om het valrisico te verminderen.
Om het personeel dat deze werken uitvoert goed te beschermen tegen de koude, moet u beschikken over een doeltreffende persoonlijke beschermingsuitrusting die aangepast is aan winterse omstandigheden. Ontdek onze PBM gewijd aan sneeuwruimen, zoals onze koudebestendige handschoenen, regenjassen, oorwarmers, veiligheidslaarzen, etc. om in alle comfort in koude weersomstandigheden te werken.

Hoe kunt u zich tegen koude beschermen?

Wat zijn de risico’s van werken in de koude?

Werknemers die buiten werken moeten goed beschermd zijn tegen de risico’s die gepaard gaan met koude. Bij deze werken wordt de werknemer blootgesteld aan:
  • Lichte of ernstige vrieswonden

  • Onderkoeling die tot de dood kan leiden

  • Verlies van beweeglijkheid wat het uitvoeren van de werken verhindert

  • Verhoogde kans op ziekte: hartproblemen, longinfecties …


Hoe kunt u zich tegen koude beschermen?

De volgende tips helpen u verder om bovenstaande risico’s te verminderen:
  • Blijf in beweging zodat uw bloed blijft circuleren

  • Let op eventuele symptomen van onderkoeling

  • Draag meerdere lagen kledij

  • Vergeet niet uw hoofd, handen en voeten tegen de kou te beschermen

  • Drink en eet regelmatig

Onze koudebestendige kledij zorgt voor een volledige bescherming. In ons gamma vindt u kledingstukken voor elk lichaamsdeel die comfortabel zijn zonder uw beweeglijkheid te beperken. Daarnaast is onze kleding ook goed zichtbaar dankzij de felle kleuren en reflecterende stroken zodat uw zichtbaarheid tijdens deze werken gegarandeerd blijft.

Welke PBM bij kou moet u dragen?

In ons gamma vindt u verschillende kledingstukken die u tegen extreme weersomstandigheden beschermen.

Veiligheidslaarzen


Onze veiligheidslaarzen bestand tegen kou en vocht isoleren uw voeten van koude en zijn ook antislip zodat het valrisico daalt. Daarnaast zijn ze waterdicht en voorzien van een binnenvoering voor extra comfort. Dit type veiligheidslaarzen is onmisbaar bij sneeuwruimen aangezien uw voeten als eerste in contact komen met sneeuw. Daarnaast zorgt u er best ook voor dat sneeuwruimen zo snel mogelijk gebeurt. Gebruik bijvoorbeeld een strooiwagen om het zout rapper te verspreiden op uw terrein.

Koudebestendige handschoenen

Deze koudebestendige handschoenen zonder naden hebben een latexbekleding op de handpalm voor een ultieme bescherming tegen sneeuw, ijs, koude en vochtigheid. Met deze handschoenen kunt u gemakkelijker Sneeuwscheppen en sneeuwschuivers gebruiken en vasthouden zonder dat uw handen kou vatten. Ontdek ons volledig assortiment Koudebestendige handschoenen voor een optimale bescherming.

Koudebestendige veiligheidskledij

Om efficiënt te werk te gaan, draagt u het best kledij die zowel koudebestendig als veilig is. Zo moet uw kledij ook aangepast zijn aan het werk dat u moet uitvoeren. Zorg voor een regenjas of een Overall ter bescherming tegen kou en regen met reflecterende stroken om comfortabel en veilig uw werk uit te voeren. Dankzij de kap van de overall bent u beschermd tegen wind, regen en sneeuw.
Bovendien biedt Seton andere producten aan om werken tijdens de winter te beveiligen. Bekijk de Oorwarmers met koptelefoon voor walkie talkie waarmee u in geval van nood snel iemand kunt verwittigen.

Complementaire producten - PBM bij kou


In elk beroep en elke situatie zijn er verschillende risico’s. Zorg daarom telkens voor de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen zodat uw werknemers in alle veiligheid werken. Als ze in een luide omgeving werken, is het belangrijk om de gepaste Gehoorbescherming te voorzien. Daarnaast bieden wij ook Handbescherming aan, zoals snijbestendige of chemische handschoenen voor de industriële sectoren, maar ook Veiligheidsbrillen , Veiligheidshelmen en nog heel wat andere producten.