Contact

Snelle offerteaanvraag

0800 58 082

Winkelwagentje (0)

Controlestickers

Advies nodig? Advies nodig? Meer info over controlestickers Bedrijven en bedrijfsleiders zijn verplicht om lokalen en arbeidsmiddelen te onderhouden volgens de wetgeving om zo de veiligheid en de gezondheid van personeel te garanderen. Om de staat en de conformiteit te waarborgen, kunt u bij Seton een gamma controlestickers vinden.

57 Artikel(en)

Filteren Sorteren

Rooster Lijst

FAQ - Controlestickers


Waarom controlestickers gebruiken?

De Europese Richtlijn Arbeidsmiddelen (RA) verplicht de werkgever om arbeidsmiddelen te keuren. Hij moet dit op periodieke tijdstippen doen, zeker als het arbeidsmiddel onderhevig is aan invloeden die leiden tot verslechteringen.
Deze stickers zijn een snelle oplossing voor een gemakkelijke controle en identificatie van het arbeidsmiddel.

Waarvoor kan ik een controlesticker gebruiken?

Een controlesticker, ook wel onderhoudssticker genoemd, geeft informatie weer betreffende controledata en de werking van het arbeidsmiddel. U weet in één oogopslag wanneer de vorige controle plaatsvond en wanneer de volgende uitgevoerd moet worden. Zo is het onderhoud van de bedrijfsuitrusting altijd gewaarborgd en kan men meteen ingrijpen in geval van een defect. Deze controlestickers garanderen eveneens een duidelijke opvolging van uw materiaal zoals bijvoorbeeld de inspectie van uw Brandblussers en brandslanghaspels en Alarmen voor brandblussers , die het bedrijf elk trimester moet controleren. Bovendien zijn deze controle-etiketten ook onmisbaar voor de identificatie van een uitrusting. Ze garanderen dus ook een gemakkelijker beheer van uw stock. Ontdek de verschillende opties op het vlak van materiaal en boodschap.

Welk materiaal moet ik kiezen voor mijn controlesticker?

U vindt bij Seton een gevarieerd gamma controle-etiketten om zo het best aan uw wensen te voldoen. Ontdek het materiaal dat bestand is tegen de specifieke omstandigheden van uw werkomgeving.
  • Stickers voor magazijn: Deze controlestickers zijn vervaardigd van vinyl, perfect om te kleven aan moeilijke en ruwe oppervlakken.

  • Stickers voor ruwe omgevingen: Deze zelflaminerende controlestickers van polyester beschermen de boodschap tegen fraude, projecties van vloeistoffen, stof en wrijving. Zeker wrijving vormt geen gevaar dankzij de beschermfilm van het etiket.

  • Stickers voor agressieve omgevingen: Deze controlestickers van aluminium zijn speciaal vervaardigd om bestand te zijn tegen de typische industriële omstandigheden, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van solventen, basen en zuren. Perfect bruikbaar op moeilijke oppervlakken.

  • Stickers voor vettige en olieachtige omgevingen: Deze controle-etiketten van soepel polyester zijn voorzien van een speciaal kleefmiddel dat een uitstekende hechting garandeert op vettige en olieachtige ondergronden. Bovendien zorgt polyester voor een goede zichtbaarheid van de tekst met een onuitwisbare marker.

  • Stickers voor vochtige omgevingen: Deze controle-etiketten van geplastificeerd weefsel zijn voorzien van een voorgedrukt opschrift, en moet u verder invullen met een onuitwisbare marker of een stempel. De sticker is reinigbaar en herpositioneerbaar, met een goede weerstand tegen oliën en vochtigheid.

  • Stickers voor droge omgevingen: Deze controle-etiketten van karton en papier zijn een voordelige oplossing voor effen en oneffen oppervlakken in droge omgevingen.


Welke boodschap moet ik kiezen voor mijn controlesticker?

U vindt bij Seton 2 soorten controle-etiketten:
  • Voorgedrukte controlestickers die invulbaar zijn: Op deze etiketten vindt u een opschrift zoals "Gecontroleerd", "Gecontroleerd op", "Gekalibreerd", enz. U kunt ze snel invullen, u hoeft enkel de datum te markeren waarop de inspectie werd uitgevoerd en de datum waarop de volgende inspectie plaatsvindt.

  • Blanco controlestickers die invulbaar zijn: U kunt meteen de noodzakelijke informatie aan het etiket toevoegen met behulp van een balpen of een permanente marker. Signaleer de inspectiedatum, het soort inspectie, alsook de persoon die deze uitgevoerd heeft.

U vindt bij ons ook zelflaminerende, personaliseerbare controlestickers om zo een signalering te creëren die aan uw specifieke behoeften beantwoordt. Contacteer ons indien u vragen heeft!

Complementaire producten - Controlestickers


Ontdek ons gamma permanente markers om uw etiketten in te vullen en te vervolledigen. Dankzij het permanente karakter, is het onmogelijk om de markering te verwijderen of te vervalsen. Bekijk zeker ook onze accessoires voor controlestickers: u vindt er al het nodige voor een goede hechting en verwijdering van het etiket zonder lijmresten achter te laten.

Het aanbrengen en het verwijderen van uw controlestickers

Vergemakkelijk het aanbrengen van uw controle-etiketten door het gewenste oppervlak eerst schoon te maken met een reinigingsspray en daarna een applicator te gebruiken. Het schoonmaken van het oppervlak garandeert een betere hechting en een langere levensduur van de signalering.
Gebruik onze multifunctionele schraper voor een eenvoudige en propere verwijdering van de sticker, dit wil zeggen zonder lijmresten achter te laten op de ondergrond.

Een volledige controle in uw bedrijf

Bij Seton vindt u eveneens keuringsstickers, waardoor u op een visuele manier de periodieke controle van uw arbeidsmiddelen kunt uitvoeren. Visueel, aangezien u de sticker moet ponsen om de volgende controledatum, vervaldatum enz. aan te duiden.
U vindt in ons gamma ook hanglabels, ook hangtags genoemd. Ideaal als tijdelijke markering, eenvoudig te bevestigen aan uw uitrusting met behulp van kabelbinders.